Betalingen ontvangen en uw financiële zaken regelen

Wat moet u weten

Betalingen ontvangen en uw financiële zaken optimaal regelen

Als u objecten verkoopt op eBay, betalen we u rechtstreeks uit op uw bankrekening. De uitbetalingen zijn snel, eenvoudig en veilig.  Als verkoper kunt u uw activiteiten stroomlijnen doordat alles toegankelijk is vanaf één plek: totale kosten, aangepaste rapporten, terugbetalingen en retourzendingen, en vereenvoudigde bescherming. Als u externe tools gebruikt die met de API's van eBay zijn geïntegreerd, kunt u uw aanbiedingen, voorraad en bestellingen beheren, uw financiën afstemmen en terugbetalingen verrichten. Kopers kunnen moeiteloos betalen met de vele opties, waaronder ​​veelgebruikte creditcards, bankpassen, Apple Pay, Google Pay en PayPal.

Hier vindt u alles wat u moet weten over hoe u betalingen ontvangt en uw financiële zaken regelt.

Op deze pagina vindt u informatie over het volgende:

  • Hoe u de betalingsopties op eBay optimaliseert en het uitbetalingsschema kiest dat het best voor u werkt.
  • Hoe eBay de gegevens van u en uw kopers beschermt.
  • Hoe u nog beter uw objecten verkoopt en betalingen ontvangt op eBay met links naar nuttige hulpmiddelen voor verkopers.

Betalingen ontvangen

Kies uit allerlei nuttige opties voor waar en wanneer u uw saldo wilt ontvangen. Uitbetalingen zijn eenvoudig en gestroomlijnd.

Voorafgaand aan de uitbetaling houdt eBay verkoopkosten in. Voorbeelden van eBay-verkoopkosten verkoopcommissie, plaatsingskosten, promotie-aanbiedingen, extra aanbiedingsopties en abonnementskosten voor eBay Winkels. Meer weten over eBay-kosten?

U vindt de details van uw uitbetalingen, waaronder alle gerelateerde verkoopkosten, in het gedeelte Rapporten van de Verkopershub of in Mijn eBay. 

Uw uitbetalingsschema kiezen of wijzigen

U kunt het uitbetalingsschema kiezen dat het makkelijkst voor u is. Als u een langer uitbetalingsschema kiest, bouwt u tussen uitbetalingen meer inkomsten op. Deze kunt u gebruiken voor bijvoorbeeld terugbetalingen en verkoopkosten. U kunt het uitbetalingsschema instellen op maandelijks, tweewekelijks en wekelijks om optimaal te profiteren van deze functie. U kunt uitbetalingen ook dagelijks laten overmaken.

Ongeacht hoe de koper betaalt, starten we uitbetalingen binnen twee werkdagen (van maandag tot en met vrijdag, behalve feestdagen) nadat de betaling van de koper is bevestigd. Als we een uitbetaling hebben gestart, staat het geld op je rekening na de normale verwerkingsduur van je bank. Dit is gewoonlijk binnen 1-3 werkdagen.

Als u maandelijks maandelijks wilt ontvangen, maken we het beschikbare saldo op de eerste dinsdag van de kalendermaand over naar uw bank.

Als u tweewekelijks of wekelijks uitbetalingen wilt ontvangen, maken we het beschikbare bedrag op dinsdagen over naar uw bank.

Als u dagelijks uitbetalingen wilt ontvangen, maken we het beschikbare bedrag over naar uw bank binnen twee werkdagen nadat de koper de betaling heeft bevestigd.

U kunt het uitbetalingsschema aanpassen via het tabblad Betalingen in de Verkopershub.

Als u wekelijks, tweewekelijks of maandelijks een uitbetaling ontvangt, kunt u op elk moment een uitbetaling op verzoek aanvragen, zodat u niet op uw volgende geplande uitbetaling hoeft te wachten om uitbetaald te worden. U kunt ook een uitbetalingsschema alleen op verzoek selecteren op het tabblad Betalingen in de Verkopershub of onder Betalingen in Mijn eBay. Zodra eBay uw uitbetaling initieert, komt uw geld beschikbaar op basis van de normale verwerkingstijden van uw bank.

Sommige feestdagen kunnen uw uitbetalingen vertragen. U kunt meer informatie vinden op onze Help-pagina. 

Uitbetalingen op verzoek

Als u uw uitbetalingen op verzoek wenst te ontvangen, hebt u twee opties:

  • Stel uitbetalingen op verzoek in als u standaard uitbetalingsoptie in plaats van een uitbetalingsschema te selecteren van maandelijks, tweewekelijks, wekelijks of dagelijks.
  • Selecteer een maandelijks, tweewekelijks of wekelijks uitbetalingsschema en heb altijd de optie om uitbetalingen op verzoek te vragen.

Uw bankrekening voor uitbetalingen koppelen of wijzigen

Bij het instellen van uw account als verkoper op eBay wordt u gevraagd een bankrekening te koppelen waarop u uw uitbetalingen ontvangt.  Als u uw bankrekening wilt toevoegen of wijzigen, kunt u de rekeninggegevens bijwerken in het gedeelte Betalingen van Mijn eBay of, als u dit hebt ingeschakeld, het tabblad Betalingen in de Verkopershub.

Uw verkooptransacties op eBay afstemmen

Ontvang nauwkeurige, gebruiksvriendelijke afschriften en rapporten op het tabblad Betalingen van de Verkopershub, zoals: 

  • Financieel overzicht: bevat een overzicht en een gedetailleerd overzicht van je maandelijkse rekeningactiviteiten. Een PDF-download is ook beschikbaar via Mijn eBay.
  • Transactierapport: bevat een gedetailleerd overzicht van alle accountactiviteiten gedurende een specifieke termijn, waaronder de transactiedatums, bestelnummers en kosten. U kunt nu ook een PDF-bestand met alle transacties en regelitems voor de opgegeven periode downloaden. Zo hebt u een gedetailleerde back-up voor uw boekhoudsoftware die u makkelijk offline kunt opslaan.
  • Uitbetalingsrapport: bevat een overzicht van uw uitbetalingen in een specifieke periode.

Meer weten over het afstemmen van uw financiën?


Uw gegevens beschermen

We werken de gegevens in uw eBay-account bij met de gegevens die u tijdens de inschrijving hebt verstrekt. Met deze gegevens kunnen we uw uitbetalingen overmaken en voldoen we aan toepasselijke wetgeving, zodat eBay een betrouwbare marktplaats blijft.

Dankzij onze procedures voor gegevensbeveiliging blijft de vestrekte informatie veilig. We gebruiken en delen de door u ingediende gegevens zoals is beschreven in de Gebruikersovereenkomst, de Betalingsvoorwaarden en de Privacyverklaring. Als u meer wilt weten over hoe eBay uw persoonlijke gegevens beschermt, ga dan naar Veilig handelen.

We hebben extra beveiliging toegevoegd aan je eBay-account, waardoor je persoonlijke en financiële gegevens beter worden beschermd. Als gevolg daarvan kun je om extra verificatie worden gevraagd, zoals het opnieuw invoeren van je inloggegevens of een eenmalige code die je per sms wordt toegestuurd.

Deze verbetering helpt ons ook te voldoen aan de wetgeving in het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie. Meer informatie.

Kosten

De kosten worden afgetrokken van uw inkomsten als uw object wordt verkocht.

Klik hier als u meer wilt weten over kosten

U kunt een totaaloverzicht van alle vergoedingen en verkoopkosten bekijken die voor elke bestelling in rekening worden gebracht in Verkopershub.

Hulp-hub

Ga naar de Hulp-pagina voor meer informatie over uitbetalingen en het beheer van uw inkomsten.


Veelgestelde vragen

   

Beveiliging van privacy en gegevens

We beschermen uw persoonlijke en bedrijfsgegevens door middel van technische en organisatorische veiligheidsmaatregelen om de risico's te minimaliseren die verbonden zijn aan het verlies van gegevens, misbruik, ongeautoriseerde toegang en ongeautoriseerde bekendmaking en wijziging. Daartoe gebruiken we bijvoorbeeld firewalls en gegevenscodering, alsook fysieke toegangsbeperkingen voor onze datacenters en toegangscontroles voor gegevenstoegang. 

Met de verstrekte gegevens kunnen we uw uitbetalingen na activering overmaken en voldoen we aan toepasselijke wetgeving, zodat eBay een betrouwbare marktplaats blijft. We verifiëren de verstrekte gegevens door gegevens op te vragen bij andere instanties of door uw gegevens hiermee te vergelijken. Denk bijvoorbeeld aan banken, kredietinformatiebureaus en andere dienstverleners. U kunt via het tabblad Account van Mijn eBay uw gegevens bekijken en bewerken. We gebruiken en delen de verstrekte gegevens zoals is beschreven in de Betalingsvoorwaarden. Meer weten over hoe eBay uw persoonlijke gegevens beschermt?

Uitbetalingen

We starten uitbetalingen binnen twee werkdagen (van maandag tot en met vrijdag, behalve feestdagen) nadat de betaling van de koper is bevestigd. Zodra we een uitbetaling hebben gestart, is het bedrag op je rekening beschikbaar volgens de normale verwerkingstijd van uw bank. Dit is gewoonlijk binnen 1-2 werkdagen.

U vindt details van uw uitbetalingen, inclusief alle gerelateerde kosten, in het gedeelte Rapporten van de Verkopershub of in het gedeelte Verkoperprestaties van Mijn eBay.

Verkopers moeten een bankrekening (en geen PayPal-routingnummer) koppelen om uitbetalingen te ontvangen. Voeg alleen een bankrekening toe waarbij de naam, het adres en de bedrijfsgegevens (indien van toepassing) van de bankrekening overeenkomen met de naam en informatie die je eBay hebt doorgegeven.

Als u internationaal verzendt, kunnen uw aanbiedingen worden weergegeven in zoekopdrachten van kopers op ondersteunde internationale eBay-sites. Uw inkomsten voor deze verkopen worden overgemaakt in euro.

Bent u of is uw bedrijf in Polen gevestigd? Dan raden we u aan een bankrekening toe te voegen die euro's accepteert. U hoeft dan geen bankkosten te betalen voor de omrekening van valuta's.

Aanvullende kosten kunnen van toepassing zijn als het leveringsadres voor het object buiten de eurozone of Zweden is. 


Ervaring van kopers

Kopers kunnen allerlei betalingsmethoden kiezen, zoals creditcards en bankpassen, Apple Pay, Google Pay en PayPal. Kopers kunnen ook hun kaartgegevens opslaan voor later gebruik. 

Verzending

U kunt verzendkortingen aanbieden aan klanten die meerdere objecten bij u kopen. Activeer hiervoor eerst de optie Gecombineerde verzending. Daarna kunt u criteria instellen die automatisch worden toegepast op de verzendkosten wanneer kopers meerdere objecten kopen. Bied gecombineerde verzending aan.

Tools van derden

Als u tools van derden gebruikt om uw aanbiedingen, voorraad en bestellingen te beheren, uw financiën af te stemmen of terugbetalingen uit te voeren en specifieke vragen over hun serviceaanbod hebt, kunt u contact opnemen met de betreffende provider

Bescherming van verkopers en verzoeken van kopers

Verkopersbescherming van eBay is bedoeld om uw online verkopen te beschermen en te voorkomen dat u geld verliest door terugboekingen en vorderingen onder de Geld-terug-garantie van eBay. Meer weten over de verkopersbescherming op eBay

Ga naar de Hulp voor informatie over hoe u retourzendingen, terugbetalingen en geschillen afhandelt.

Kopers kunnen hun financiële instelling vragen om een betalingsgeschil te starten of een betaling terug te boeken als er volgens hen een probleem met de bestelling is. Ga naar onze pagina voor verkopersbescherming bij betalingsgeschillen als u wilt weten hoe verkopersbescherming werkt, hoe u het best kunt reageren op een betalingsgeschil, welk bewijs u moet verstrekken en in welke gevallen u wordt beschermd.  Hier kunt u ook nalezen of u in aanmerking komt voor verkopersbescherming bij van een geschil. 

Kopers kunnen alleen eBay of PayPal kiezen als methode om terugbetalingen te ontvangen. Als een koper een geschil start via aankoopbescherming van PayPal, worden alle claims via de Geld-terug-garantie van eBay, openstaande annuleringen van bestellingen, en retouraanvragen voor dezelfde transactie meteen gesloten. Als het betalingsgeschil via een financiële instelling loopt, bepaalt deze de uiteindelijke uitkomst.