Betaaldiensten

Welkom bij de nieuwe ervaring van eBay

Nieuwe en aankomende functies van eBay

Er zijn een aantal belangrijke nieuwe functies en verbeteringen die nu en in de komende maanden worden uitgerold om uw verkoopervaring nog gemakkelijker te maken.

Nieuwe opties voor uitbetalingen:

 • Binnenkort zijn er extra opties beschikbaar om uitbetalingen te ontvangen. Naast dagelijkse en wekelijkse uitbetalingen is het dan ook mogelijk om tweewekelijks of maandelijks uitbetalingen te ontvangen.
 • U kunt uw voorkeuren voor het ontvangen van uitbetalingen wijzigen in het tabblad Betalingen in de Verkopershub. Selecteer Uitbetalingsinstellingen in de navigatie aan de linkerkant en kies vervolgens hoe vaak u uitbetalingen wilt ontvangen. Meer informatie over uitbetalingen vindt u hier.

Nieuwe mogelijkheden om rapporten aan te passen: 

 • We blijven updates toevoegen om verkopers te helpen rapporten aan te passen aan hun zakelijke behoeften. 
 • Verkopers kunnen ervoor kiezen om alleen bepaalde kolommen in hun Transactierapport te exporteren en die voorkeuren op te slaan om voortaan alleen die kolommen in gedownloade rapporten te exporteren. Meer weten?
 • Ga naar het tabblad Betalingen in de Verkopershub > klik op Rapporten > Transactierapport > maak uw aangepaste Transactierapport en sla het op.

Nieuwe hulpmiddelen die binnenkort beschikbaar zijn:

Binnenkort heeft u toegang tot nieuwe leermiddelen op het tabblad Betalingen in Verkopershub.

Wat is Betaaldiensten van eBay?

Met Betaaldiensten biedt eBay verkopers één plaats om te verkopen en betaald te krijgen. Kopers krijgen een nieuwe manier om u betalen. Betaaldiensten is een essentiële stap om de koop -en verkoopervaring op de marktplaats te verbeteren.

U kunt ervoor kiezen om dagelijks of wekelijks uitbetalingen van uw beschikbare saldo te ontvangen. Ongeacht hoe de koper betaalt, worden de uitbetalingen binnen 2 werkdagen gestart (maandag t/m vrijdag, met uitzondering van de feestdagen) na bevestiging van de betaling van de koper.

Meer dan vier miljoen verkopers hebben zich al wereldwijd geregistreerd. In 2021 moeten alle verkopers zich registreren voor Betaaldiensten van eBay.

 • Makkelijker verkopen: betalen is flexibeler en kopers beschikken over meer betalingsmogelijkheden
 • Makkelijkere kosten: we houden verkoopkosten in op uw opbrengsten
 • Makkelijker beheren: u vindt alles wat u nodig hebt op één plek om uw verkoopactiviteiten op eBay te beheren (rapporten, retourzendingen, makkelijkere bescherming en gestroomlijnde support)

De voordelen

Betaaldiensten biedt veel voordelen aan verkopers: 

 • Keuze: kopers kunnen betalen met creditcards en bankkaarten, Apple Pay, Google Pay en PayPal.
 • Gemak: krijg toegang tot alles wat u nodig hebt: totale kosten, aangepaste rapporten, terugbetalingen, retourzendingen en vereenvoudigde bescherming. Als u tools van derden gebruikt, zou er niets moeten veranderen aan hoe ze werken.
 • Gestroomlijnde procedure: we maken uitbetalingen rechtstreeks naar uw zicht- of Payoneer-rekening over. U krijgt unieke bestelnummers, zodat u retourzendingen makkelijker kunt afstemmen en verwerken.
 • Rapportage: vanuit de Verkopershub kunt u bijgewerkte rapporten downloaden en exporteren en transactierecords afstemmen op uw Payoneer- of zichtrekening, afhankelijk van waarnaar we uw uitbetalingen overmaken.
 • API-integratie: verkopers die API's van eBay gebruiken, kunnen hun integratie bijwerken om uitbetalingsgegevens te bekijken.
 • Speciale ondersteuning: u kunt ondersteuning krijgen van experts tijdens de aanmeldingsprocedure en wanneer u maar hulp nodig hebt.


Veelgestelde vragen

Betaaldiensten
Kosten
Uitbetalingen 
Huidige betalingsmethoden
Ervaring van kopers
Aanbiedingen
Tools van derden
Verkopersbescherming

Overzicht van Betaaldiensten

Wat is Betaaldiensten van eBay?

Wanneer eBay betalingen beheert, hebben verkopers één plek om objecten te verkopen en betalingen te ontvangen. Kopers kunnen meer betalingsmethoden gebruiken.  U kunt zich laten uitbetalen wanneer jij wilt (dagelijks, zodra er saldo beschikbaar is of wekelijks).  Ongeacht hoe de koper betaalt, starten we uitbetalingen binnen twee werkdagen (van maandag tot en met vrijdag, behalve feestdagen) nadat de koper heeft betaald. Meer weten over uitbetalingen?

Als u of uw bedrijf zich in Zwitserland bevindt, verrichten we uitbetalingen in Zwitserse frank. Andere regio's in Europa ontvangen uitbetalingen in euro .

Als u of uw bedrijf zich in Polen bevindt, kunt u het best een zichtrekening toevoegen die euro accepteert. U voorkomt dan dat uw bank kosten in rekening brengt voor de omrekening van valuta's. 

Als eBay uw betalingen beheert, hebt u alleen een relatie met eBay, niet met een externe betaaldienstverlener. Dat geldt voor zowel verkopers als kopers.  U hoeft alleen een zichtrekening toe te voegen om uw uitbetalingen te ontvangen.


Wat als ik me niet inschrijf wanneer ik het bericht ontvang?

Met Betaaldiensten verbetert de koop- en verkoopervaring op eBay. Alle verkopers moeten zich in 2021 inschrijven voor Betaaldiensten van eBay. Wanneer u een bericht van ons ontvangt, kunt u zich het best vóór de deadline inschrijven. Anders wordt uw account mogelijk onderbroken.

U kunt zich met een paar eenvoudige stappen inschrijven, waarbij u onder meer uw gegevens bevestigt. U kunt de inschrijvingsprocedure volgen in de Verkopershub of in Mijn eBay.


Kosten

Wat betekent het voor mijn verkoperskosten wanneer eBay mijn betalingen beheert en een vernieuwde ervaring biedt?

Zakelijke verkopers kunnen hier informatie vinden over kosten die we in rekening brengen bij verkopers die Betaaldiensten van eBay gebruiken. Particuliere verkopers kunnen hier informatie vinden over kosten in verband met de nieuwe ervaring op eBay.

eBay brengt bijgewerkte verkoopcommissie in rekening wanneer uw object wordt verkocht. De verkoopcommissie bestaat uit een variabele, op de rubriek gebaseerd percentage van het totale bedrag van de verkoop, plus een vast kostenbedrag per bestelling, maar exclusief kosten voor betalingsverwerking door derden.

Uw verkoopcommissie wordt automatisch afgeschreven van uw verkoopopbrengsten. De rest maken we rechtstreeks over naar uw zichtrekening. In het algemeen betalen we het variabele gedeelte van de verkoopcommissie aan u terug bij een terugbetaling of annulering. We houden alleen de kosten per bestelling in.

De meeste zakelijke verkopers kunnen algehele besparingen verwachtingen.*

*Besparingen zijn gebaseerd op jaarlijkse totale verkoopvolumes en op vergelijkingen van a) eerdere eBay-verkoopcommissie plus gebruikelijke kosten van externe betaaldienstverleners met b) bijgewerkte eBay-verkoopcommissie (zonder verwerkingskosten van derden).


Moeten mijn uitbetalings- en factureringsvaluta hetzelfde zijn?

Wanneer eBay betalingen beheert, houden we uw verkoopkosten en uitgaven in op uw opbrengsten in de uitbetalingsvaluta voordat u een betaling ontvangt. We betalen u uit in EUR . U moet openstaande bedragen op ontvangen facturen voldoen in de huidige factuurvaluta. 

Zodra eBay uw betalingen beheert, worden factuurbedragen die meer dan 90 dagen achterstallig zijn, omgerekend naar de uitbetalingsvaluta tegen de basiswisselkoers en ingehouden op uw opbrengsten. 

Als de factuurvaluta verschilt van de uitbetalingsvaluta, kunt u het best de factuurvaluta wijzigen in de uitbetalingsvaluta voordat Betaaldiensten van eBay wordt geactiveerd. U kunt de factuurvaltua bijwerken in het gedeelte Verkoopaccount van Mijn eBay.


Uitbetalingen

Wanneer en hoe ontvang ik mijn uitbetalingen?

eBay stuurt een bericht wanneer de koper heeft betaald en het tijd is dat u de bestelling verzendt. eBay maakt het bedrag van uw verkoop over binnen twee werkdagen nadat de koper heeft betaald. U kunt ervoor kiezen om beschikbare bedragen dagelijks te ontvangen, zodra ze beschikbaar zijn, of wekelijks. 

Opmerking: eBay maakt alleen uitbetalingen naar uw bank over op werkdagen (maandag tot en met vrijdag, behalve feestdagen). Voorafgaand aan de uitbetaling houdt eBay verkoopkosten in. Meer weten over het uitbetalingschema?

Voorbeelden van eBay-verkoopkosten zijn plaatsingskosten, gepromote aanbiedingen, extra aanbiedingsopties en abonnementskosten voor eBay Winkels . U vindt details van uw uitbetalingen, inclusief alle gerelateerde kosten, in het gedeelte Rapporten van Verkopershub of in het gedeelte Verkoperprestaties van Mijn eBay. 

Als u ervoor kiest om uitbetalingen dagelijks te ontvangen, maakt eBay beschikbare bedragen naar uw bank over binnen twee werkdagen nadat de koper heeft betaald. Meer weten over uitbetalingen?

Als u ervoor kiest om uitbetalingen wekelijks te ontvangen, maakt eBay beschikbare bedragen steeds op dinsdag naar uw bank over. Als een dinsdag een feestdag is, maakt eBay de uitbetaling de volgende werkdag over.

Nadat eBay een uitbetaling heeft overgemaakt, duurt het meestal nog een tot drie werkdagen voordat het bedrag op uw rekening staat. 


Huidige betalingsmethode

Welke betalingsmethoden worden ondersteund wanneer eBay betalingen beheert en een bijgewerkte ervaring biedt?

Wanneer eBay betalingen beheert en een bijgewerkte ervaring biedt, kunnen kopers betalen met veelgebruikte creditcards, bankkaarten, Apple Pay, Google Pay en PayPal.


Ervaring van kopers

Hoe werkt het voor kopers?

Wanneer eBay betalingen beheert en een bijgewerkte ervaring biedt, kunnen kopers betalen met allerlei betalingsmethoden, zoals creditcards, Apple Pay, Google Pay en PayPal. Ze kunnen de gegevens van hun creditcard of bankkaart ook opslaan voor toekomstig gebruik. Hun ervaring lijkt op die bij andere online verkopers.


Aanbiedingen

Moet ik mijn aanbiedingen bijwerken nadat ik me heb aangemeld voor Betaaldiensten van eBay?

Nee. Als u zich inschrijft, verandert er niets totdat eBay uw account activeert. Zodra eBay uw betalingen beheert, worden al uw bestaande actieve aanbiedingen automatisch bijgewerkt met de verschillende manieren waarop kopers kunnen betalen.*  

Geef geen favoriete betalingsmethoden op in uw aanbiedingen. Raadpleeg ons aanbiedingsbeleid  voor meer informatie.


*Aanbiedingen die ons aanbiedingsbeleid overtreden, worden bij activering automatisch verwijderd.


Verzending

Kan ik korting geven op de verzendkosten bij bestellingen met meerdere objecten?

U kunt kortingen op de verzendkosten geven aan klanten die meerdere artikelen bij u kopen. Activeer hiervoor eerst de optie Gecombineerde verzending. Vervolgens kunt u regels instellen die automatisch van toepassing zijn op de verzendkosten wanneer een koper meerdere objecten koopt.

Tools van derden

Ik gebruik tools van derden om mijn bedrijf te runnen. Werken deze integraties nog steeds met Betaaldiensten van eBay?

Als u met API's van eBay geïntegreerde tools van derden gebruikt om uw aanbiedingen, voorraad en bestellingen te beheren, financiën af te stemmen of bedragen terug te betalen, kunt u dit gewoon blijven doen nadat Betaaldiensten van eBay voor u zijn geactiveerd. Neem contact op met de specifieke externe provider als u vragen hebt over het serviceaanbod.


Verkopersbescherming

Kom ik in aanmerking voor verkopersbescherming?

Ja, zolang uw account aan de eisen van eBay voldoet, komt u in aanmerking voor verkopersbescherming. Verkopersbescherming van eBay is bedoeld om uw online verkopen te beschermen en te voorkomen dat u geld verliest door terugboekingen en vorderingen onder de Geld-terug-garantie van eBay. Meer weten over Verkopersbescherming van eBay?

Hoe kan ik een koper een terugbetaling of gedeeltelijke terugbetaling geven?

U kunt tot 90 dagen na de oorspronkelijke transactie volledige of gedeeltelijke terugbetalingen doen voor objecten. Ga hiervoor naar de Verkopershub of Mijn eBay en volg deze eenvoudige stappen.