Internationale verzending

Internationale verzending

Internationaal verkopen lijkt misschien een grote stap vergeleken met verkopen aan binnenlandse kopers, vooral vanwege de internationale verzending. Dankzij onze services voor internationale verzending hoeft u echter helemaal niet bang te zijn voor deze extra verkoopkans.

Internationale verzending toevoegen aan aanbiedingen

Internationale verzending toevoegen aan aanbiedingen op eBay.nl gaat snel en makkelijk. Het enige wat u hoeft te doen, is verzendopties voor het buitenland te vermelden in uw aanbiedingen. U kunt bepalen of u naar alle landen wilt verzenden of naar een aantal geselecteerde landen.

Als u rechtstreeks via internationale sites verkoopt, stelt u opties voor internationale verzending eenvoudig in via de Verkopershub van de betreffende site.

Beleid voor internationale verzending instellen

Uw eigen beleid voor internationale verzending instellen is een goede manier om tijd en werk te besparen bij de verwerking van internationale verzending. Het is bijvoorbeeld eenvoudig om voor elk land een vast tarief in te stellen en u kunt dergelijke tarieven op meerdere aanbiedingen toepassen

De juiste koerier kiezen

Welke internationale koerierdienst de juiste voor u is, hangt ervan af wat u verkoopt, waar uw klanten zich bevinden en welke services u precies nodig hebt.

Met de volgende aanbieders kunt u verzenden binnen België en naar het buitenland:

DHL

DPD

GLS

TNT/FedEx

UPS

Objecten verpakken voor verzending

U moet niet alleen de juiste verzendopties aanbieden en objecten op tijd leveren. Uw object veilig verpakken is ook belangrijk.

Douane- en belastingregelingen naleven

Wanneer u internationaal verkoopt en verzendt, moet u op de hoogte zijn van de douane- en belastingregelingen die daarbij komen kijken, en u daar ook aan houden. Het maakt hierbij veel verschil of u objecten verkoopt en verzendt binnen de EU of buiten de EU.

Internationale retourzendingen verwerken

Wanneer u internationaal verkoopt, is het belangrijk te zorgen dat u zich houdt aan alle wetgeving omtrent internationaal verkopen, inclusief vereisten voor het retourneren van objecten.