Downloads van specificaties

Verplichte specificaties voor objecten

Het afgelopen jaar hebben we benadrukt hoe belangrijk specificaties zijn: ze vergroten de zichtbaarheid van uw aanbiedingen op eBay en externe zoekmachines. Hoe meer informatie u geeft over wat u verkoopt, hoe beter we uw object kunnen afstemmen op wat een koper zoekt via zoekopdrachten, navigatiefilters aan de linkerkant of de merchandisingpagina’s voor categorieën. 

We voegen nieuwe specificaties toe aan de onderstaande categorieën. Deze specificaties zijn vanaf 20 juli 2022 vereist voor alle nieuwe en herziene aanbiedingen.

U kunt deze specificaties nu aan uw aanbiedingen toevoegen. We adviseren u om uw aanbiedingen zo snel mogelijk bij te werken.

We raden u ook aan om zoveel mogelijk Aanbevolen specificaties toe te voegen. Als Aanbevolen specificaties niet relevant zijn voor een aanbieding, kunt u bij het maken of herzien van de aanbieding de optie ‘Herinner mij niet meer aan deze aanbevelingen’ selecteren. De aanbieding wordt dan verwijderd uit het snelfilter Aanbevolen Specificaties en taken en e-mailherinneringen over ontbrekende aanbevolen specificaties worden verwijderd.

Aanbiedingen met meerdere variaties

Door variaties aan uw aanbiedingen toe te voegen, kunt u specificaties gebruiken om nauw verwante objecten onder een enkele aanbieding te groeperen. Als u bijvoorbeeld schoenen koopt, kunt u een enkele aanbieding maken met meerdere variaties voor verschillende maten. 

Objecten die gegroepeerd zijn onder één aanbieding moeten sterk overeenkomen. U kunt kiezen uit een lijst met variatiedetails (zoals maat, kleur of breedte) om te beschrijven hoe ze verwant zijn.

Wijzigingen in de variatiedetails

Als onderdeel van onze updates voor specificaties, zullen bepaalde variatiedetails niet langer geldig zijn. Deze wijziging helpt te verduidelijken welke variaties het beste werken als een enkele aanbieding, en welke aanbiedingen meer kans hebben om op te vallen als een aparte aanbieding. 

Aanbiedingen die door deze wijziging worden beïnvloed zullen de volgende foutmelding tonen wanneer u ze bewerkt: “Deze specificatie is niet geldig voor deze variatie. Voeg een geldige specificatie toe.”

Als u dit bericht ziet, probeer dan eerst uw aanbieding bij te werken. Zoek naar een bestaand variatiedetail dat nauwkeuriger beschrijft hoe de items aan elkaar gerelateerd zijn. Een aanbieding voor een keukenkraan kan voorheen bijvoorbeeld “Type” hebben gebruikt om de variaties “Roestvrij Staal”, “Gewreven brons” en “Chroom” te beschrijven. Dit kan worden bijgewerkt tot “Afwerking”.

Als u geen relevante variatiedetail kunt vinden die al bestaat, zult u aparte lijsten moeten maken. In een lijst voor gereedschap kan bijvoorbeeld “Type” zijn gebruikt om meerdere variaties te beschrijven voor “Hamer”, “Moersleutel” en “Schroevedraaier”. In dit geval zijn de objecten niet nauw genoeg verbonden om onder één aanbieding te vallen. De variatie “Type” moet worden verwijderd en de artikelen moeten afzonderlijk worden vermeld. 

Door deze wijzigingen aan te brengen, komen uw aanbiedingen met meerdere variaties in de juiste zoekopdrachten naar voren, en krijgen kopers meer vertrouwen in hun aankoop.