Hulp
Hulp
Zoeken in Hulppagina's (Zoekt niet naar objecten of producten) Zoekentips
Zoeken in hulp

Kosten voor zakelijke verkopers

 

eBay beheert voortaan betalingen. Als eBay uw verkoopopbrengsten rechtstreeks naar uw zichtrekening overmaakt en u Beschikbaar bedrag in uw betalingsoverzicht ziet, is uw account al geactiveerd voor Betaaldiensten. De kosten op deze pagina zijn dan op u van toepassing. Deze kosten gelden voor objecten die worden verkocht nadat Betaaldiensten is geactiveerd. Raadpleeg het artikel Kosten voor zakelijke verkopers (als eBay uw betalingen niet beheert) voor informatie over de kosten die van toepassing zijn als uw account niet is geactiveerd voor Betaaldiensten.

Wanneer u als bedrijf op eBay verkoopt, zijn uw objecten zichtbaar voor miljoenen potentiële kopers over de hele wereld. We bieden concurrerende prijzen en toegang tot professionele verkooptools, zodat uw bedrijf kan groeien en uw verkoopervaring op eBay positief is.

Er worden kosten tegen een ander tarief in rekening gebracht als u niet bent geregistreerd als zakelijke verkoper op eBay of als u voertuigen wilt verkopen. Meer informatie vindt u in Kosten voor particuliere verkopers en Kosten voor het verkopen van voertuigen.

Als zakelijke verkoper op eBay hebt u toegang tot diverse aantrekkelijke winkelabonnementen. Met een winkelabonnement krijgt u kortingen, toegang tot verkooptools en allerlei andere voordelen om u te helpen uw bedrijf te beheren en uit te breiden. Zie het artikel Opties en voordelen van abonnementen op eBay-winkels voor meer informatie over de verschillende winkelpakketten en over welk pakket het best is voor uw bedrijf.

We brengen drie hoofdsoorten kosten in rekening wanneer u objecten verkoopt op eBay: een verkoopcommissie wanneer uw object wordt verkocht, aanbiedingskosten wanneer u een aanbieding maakt en kosten voor extra aanbiedingsopties om uw voorraad meer te laten opvallen en beter zichtbaar te maken.

U vindt hieronder meer informatie over alle kosten die we in rekening brengen wanneer u als bedrijf verkoopt op eBay.

Alle kosten op deze pagina zijn exclusief btw.

Verkoopcommissie

We brengen eenmaal verkoopcommissie in rekening wanneer uw object wordt verkocht. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over administratiekosten van derden. We berekenen deze kosten als percentage van het totale verkoopbedrag, plus EUR 0,35 per bestelling.

Het totaalbedrag van de verkoop bestaat uit de objectprijs, verwerkingskosten, de verzendservice die de koper selecteert, btw en eventuele andere toepasselijke kosten.

Een bestelling is een aantal objecten die door dezelfde koper met dezelfde verzendmethode wordt gekocht. Uw eBay-verkoopkosten worden automatisch van uw verkoopopbrengsten afgetrokken. Het resterende bedrag maken we over naar uw zichtrekening.

Uw verkoopcommissie staat op uw maandelijkse factuur.

De verkoopcommissie voor de meeste rubrieken is 11%, behalve voor de rubrieken in onderstaande tabel.

Rubriek Rubrieknummer
Verkoopcommissie: 6.5%

Beeld en geluid

293

Foto en camera

625

Informatica en netwerken

58058

Telefonie en communicatie

15032

Videospellen en consoles

1249

Auto: Banden en velgen

14770

Banden en binnenbanden

180035

Korting op verkoopcommissie

eBay-verkopers die bij eBay.be zijn ingeschreven en de status Topverkoper hebben, krijgen 20% korting op het variabele percentagedeel van hun verkoopcommissie voor aanbiedingen op eBay.be.

Raadpleeg het artikel Normen voor verkoperprestaties en verkoperniveaus voor meer informatie.

Aanvullende informatie over verkoopcommissie

 • Als uw object niet wordt verkocht, betaalt u meestal geen verkoopcommissie. Als u echter uw contactgegevens aan een andere gebruiker aanbiedt of daarnaar verwijst, of een koper om zijn of haar contactgegevens vraagt om buiten eBay om te kopen of te verkopen, brengen we wel verkoopcommissie in rekening omdat u dankzij ons contact hebt gemaakt met de koper. In dit geval wordt de verkoopcommissie berekend als een percentage van het hoogste van deze bedragen: vaste prijs, startprijs van veiling, Nu kopen-prijs, minimumverkoopprijs of door koper en verkoper bepaalde prijs

 • Als u de koper moet terugbetalen of de verkoop moet annuleren, krijgt u het variabele percentagedeel van de verkoopcommissie terug. U moet dan wel de koper volledig terugbetalen als oplossing voor een verzoek om retourzending of annulering. Het vaste bedrag per bestelling betalen we niet terug.

Aanbiedingskosten

Wanneer u een aanbieding maakt, brengen we aanbiedingskosten in rekening. Aanbiedingskosten worden niet terugbetaald, ook niet als uw object niet wordt verkocht. Als u een abonnement op een eBay-winkel hebt, kunt u elke maand profiteren van gratis aanbiedingen en van kortingen op extra aanbiedingen met een vaste prijs. Zie het gedeelte Kosten voor eBay-winkels hieronder voor informatie over gratis aanbiedingen en aanbiedingskosten voor abonnees op eBay-winkels.

Aanbiedingskosten worden maandelijks in rekening gebracht voor Geldig tot geannuleerd-aanbiedingen en elke keer dat u een object opnieuw aanbiedt, als u al uw maandelijkse gratis aanbiedingen al hebt gebruikt.

Verkoopvorm Aanbiedingskosten (per aanbieding) zonder winkel

Vaste prijs

EUR 0,35

Veiling

EUR 0,50

Kosten voor eBay-winkels

De standaardkosten voor uw abonnement op een eBay-winkel worden in de onderstaande tabel beschreven. Een eBay-winkel kan u helpen de juiste klanten te bereiken, uw bestellingen te beheren en uw bedrijf op te bouwen. Lees voor meer informatie over alle functies en voordelen van de verschillende winkelabonnementen, inclusief extra gratis aanbiedingen op onze internationale sites, het artikel Opties en voordelen van abonnementen op eBay-winkels.

 
  Basiswinkel Topwinkel Topwinkel Plus

Maandelijkse abonnementskosten

EUR 19,50

EUR 39,50

EUR 149,50

Maandelijkse gratis aanbiedingen met een vaste prijs*

 

Kosten voor elke volgende aanbieding

400

 

EUR 0,10

2500

 

EUR 0,05

Onbeperkt

 

Gratis

Maandelijkse gratis veilingaanbiedingen

 

Kosten voor elke volgende aanbieding

40

 

EUR 0,50

100

 

EUR 0,50

250

 

EUR 0,50

Verkooplimieten en beleid voor redelijk gebruik zijn van toepassing.

Abonneren op een eBay-winkel

Kosten voor extra aanbiedingsopties

Voor bepaalde functies, zoals het toevoegen van een ondertitel, worden extra kosten in rekening gebracht, maar deze extra aanbiedingsopties kunnen uw aanbieding meer laten opvallen en meer kopers aantrekken.

We brengen kosten voor extra aanbiedingsopties in rekening per aanbieding, ongeacht of uw object wordt verkocht. Als u ervoor kiest uw object opnieuw aan te bieden, kunnen er mogelijk weer kosten voor extra aanbiedingsopties in rekening worden gebracht.

 
Aanmelden Beschrijving Kosten voor extra opties per aanbieding

Maximaal 12 foto's

Trek de aandacht van kopers door maximaal 12 foto's aan uw aanbieding toe te voegen

Gratis

Voeg een Nu kopen-prijs aan een veilingaanbieding toe

Bied uw kopers de mogelijkheid het object voor een vaste prijs te kopen voordat de veilingaanbieding afloopt. Met een Nu kopen-prijs kunt u een object snel voor de juiste prijs verkopen

EUR 0,09

Ondertitel

Laat uw object opvallen door een extra regel tekst onder de objecttitel toe te voegen in zoekresultaten

EUR 1,30

Minimumverkoopprijs

Als u een minimumverkoopprijs instelt, wordt uw object niet verkocht als de biedingen onder dat bedrag liggen. U weet dan zeker dat uw object niet wordt verkocht voor minder dan u ervoor wilt hebben

1,7% van de minimumverkoopprijs. Maximale kosten EUR 86.96

 

EUR 17.39:

 • Auto's (9801)

 • Caravans (44790)

 • Transport- en bestelwagens (79053)

 • Boten en watersport (1293)

 • Professioneel materiaal (12576)

 • Motors & Quads (180276)

 • Sportvliegen (36657)

Geplande aanbiedingen

Maak uw aanbieding nu en laat deze op een later tijdstip van uw keuze actief worden

Gratis

Een tweede rubriek toevoegen

Zorg dat uw object meer aandacht krijgt door het in twee rubrieken aan te bieden

Er worden aanbiedingskosten voor de tweede rubriek in rekening gebracht en u moet eventuele kosten voor extra aanbiedingsopties opnieuw betalen. Als uw object wordt verkocht, wordt de hoogste van de twee verkoopcommissies in rekening gebracht

Houd er rekening mee dat niet alle extra aanbiedingsopties beschikbaar zijn bij elke aanbiedingstool en dat niet alle extra aanbiedingsopties worden weergeven in al onze sites, services, toepassingen en tools.

Opmerking: Geldig tot geannuleerd-aanbiedingen zijn aanbiedingen met een vaste prijs die elke maand automatisch worden vernieuwd. Telkens wanneer de aanbieding wordt verlengd, brengen we kosten in rekening voor extra aanbiedingsopties.

Kosten voor auto- en motorrubrieken

We brengen in de volgende rubrieken andere kosten in rekening voor het aanbieden en verkopen van voertuigen:

 • Auto's, motoren en voertuigen (9800)

 • Boten en watersport (1293)

 • Sportvliegen (36657)

 • Tractors, Landbouwvoertuigen (120584)

Zie ons artikel Kosten voor het verkopen van voertuigen.

Rubrieksadvertenties

Kosten voor rubrieksadvertenties wijken in de volgende rubrieken af:

 • Auto's

  • Auto's

  • Boten en watersport (1293)

 • Diensten

 • Immobiliën

Zie ons artikel Kosten voor rubrieksadvertenties.

Kosten van geschil

Wanneer u volgens het eBay-beleid verantwoordelijk bent voor een terugboeking of een ander betwist bedrag, brengen we per geschil EUR 16 in rekening.

Internationale kosten

Als het inschrijvingsadres in België ligt, brengen we internationale kosten in rekening als:

 • het leveringsadres voor het object (door de koper tijdens de betaling ingevoerd) buiten de Eurozone en Zweden ligt, of

 • het inschrijvingsadres van de koper buiten de Eurozone en Zweden ligt (ongeacht het leveringsadres voor het object).

Het hangt af van het inschrijvingsadres van de koper of het leveringsadres voor het object (door de koper tijdens de betaling ingevoerd) welke kosten we in rekening brengen. Raadpleeg hiervoor de onderstaande tabel. Deze kosten worden berekend op basis van het totaalbedrag van de verkoop en worden automatisch afgetrokken van uw verkoopopbrengsten.

Eurozone en Zweden
 • Europa* (excl. Eurozone, Zweden, Verenigd Koninkrijk)

 • Verenigde Staten en Canada

VK Alle andere landen

Gratis

1,6%

1,2%

3,3%

* Europa: Albanië, Andorra, Azerbeidzjan, Bosnië en Herzegovina, Bulgarije, Wit-Rusland, Kroatië, Tsjechië, Denemarken, Faeröer, Georgië, Vaticaanstad, Hongarije, IJsland, Kazachstan, Liechtenstein, Monaco, Moldavië, Montenegro, Noorwegen, Polen, Roemenië, Russische Federatie, San Marino, Servië, Spitsbergen en Jan Mayen, Zwitserland, Turkije, Oekraïne, Noord-Macedonië

Als uw inschrijvingsadres niet in België is, raadpleeg dan de kostenpagina voor het land of de regio waar u bent gevestigd voor informatie over internationale kosten.

Valutaomrekeningskosten van verkoper

Deze kosten worden door eBay S.à r.l. berekend in verband met uw gebruik van Betaaldiensten.

Wanneer u aanbiedingen maakt of objecten verkoopt op een internationale eBay-site, kan eBay uw saldo naar een andere valuta omrekenen om verschuldigde bedragen te innen of aan u verschuldigde bedragen uit te betalen.

Als uw inschrijvingsadres bijvoorbeeld in België is en u een aanbieding op eBay.com maakt waarvoor u kosten verschuldigd bent (zoals aanbiedingskosten en/of kosten voor extra aanbiedingsopties), rekent eBay het bedrag om van EUR naar USD volgens de wisselkoers op het moment van de aanbieding, zodat we deze kosten kunnen innen. Wanneer het object op eBay.com wordt verkocht, berekent eBay het uitbetalingsbedrag door de verkoopopbrengsten van USD naar EUR om te rekenen volgens de wisselkoers op het moment van de verkoop.

eBay voltooit de omrekening van bedragen volgens de wisselkoers die we hebben ingesteld voor de betreffende valutaomrekening. De wisselkoers van eBay bestaat uit een basiswisselkoers plus omrekeningskosten. De omrekeningskosten zijn een vast percentage dat op de basiswisselkoers wordt toegepast. Deze kosten worden door eBay ingehouden. De basiswisselkoers is een afspiegeling van koersen op internationale valutamarkten die voor de valutacombinatie gelden op de dag van de omrekening of de vorige werkdag. Als wisselkoersen wettelijk zijn vastgesteld, is de basiswisselkoers een afspiegeling van de referentiekoersen van de overheid.

Als uw inschrijvingsadres in België is, hanteert eBay 3% aan omrekeningskosten voor verkopers. Dit percentage wordt door eBay ingehouden. Als uw inschrijvingsadres niet in België is, raadpleeg dan de kostenpagina voor het land of de regio waar u bent gevestigd voor informatie over uw valutaomrekeningskosten voor verkopers.

Overige voorwaarden

We willen altijd duidelijk zijn over de kosten die we in rekening brengen, dus hier is enige informatie waarvan u op de hoogte moet zijn:

 • Alle kosten op deze pagina zijn exclusief btw

 • Als u aanvullende services gebruikt, zoals het kopen en afdrukken van eBay-verzendlabels, betaalt u hier kosten voor

 • Er kunnen kosten in rekening worden gebracht als u een veilingaanbieding voortijdig beëindigt

 • Aanbiedingskosten en kosten voor extra aanbiedingsopties gelden voor elke aanbieding die u maakt, worden in rekening gebracht op het moment van aanbieden of opnieuw aanbieden en worden niet terugbetaald. De kosten zijn gebaseerd op de voorwaarden die gelden wanneer de aanbieding actief wordt en wanneer deze wordt verlengd. Als u meerdere rubrieken selecteert voor uw aanbieding, gelden aanbiedingskosten en kosten voor extra aanbiedingsopties voor elke rubriek

 • De kosten op deze pagina zijn van toepassing op aanbiedingen op eBay.be. Als u een object aanbiedt op een andere eBay-site (bijvoorbeeld eBay.com of eBay.fr), gelden de kosten voor die site

 • Het kan voorkomen dat uw aanbieding niet direct in zoekresultaten wordt weergegeven. Dit kan tot 24 uur duren. We kunnen niet garanderen hoe lang het precies duurt

 • Met verkoperskosten worden geen exclusieve rechten op webpagina's op eBay gekocht. We kunnen, naar eigen inzicht en zonder toestemming van of betaling aan verkopers, op elke eBay-pagina advertenties van derden (inclusief links en verwijzingen ernaar) en aanbiedingen van andere verkopers aanbieden

 • Als de koper om een bepaalde reden niet betaalt, moet u de verkoop annuleren of als een onbetaald object melden om in aanmerking te komen voor een creditering van de verkoopcommissie

Links naar onze kostenpagina's op internationale sites: Spanje | Frankrijk | ItaliëDuitsland | Verenigde Staten | Australië | Canada | Verenigd Koninkrijk | Ierland | Oostenrijk | Zwitserland | Nederland | Polen | Groot-China | Alle andere landen

Contacteer ons

Hebt u nog vragen? Wij helpen u graag verder.

 Contacteer ons