Hulp
Hulp
Zoeken in Hulppagina's (Zoekt niet naar objecten of producten) Zoekentips
Zoeken in hulp

Verzendkortingen aanbieden

U kunt kopers verzendkortingen aanbieden wanneer ze objecten kopen.

Aanbiedingen met verzendkortingen worden aan kopers weergegeven met de melding Bespaar op verzendkosten. Wanneer uw verzendkortingen zijn ingesteld en geactiveerd, berekent eBay deze en worden ze automatisch afgetrokken van de totale verzendkosten. De verzendkorting wordt aan de kopers weergegeven wanneer zij de betaling voltooien.

U kunt verschillende soorten verzendkortingen aanbieden:

Als u bij aanbiedingen met een vaste prijs van minder dan EUR 1000 verzendkosten opgeeft en als enige betalingsmethode PayPal aanbiedt, wordt kopers die op de knop Nu kopen klikken gevraagd direct te betalen.

Opmerking: Om verzendkortingen aan te bieden, moet u gecombineerde betalingen aan bieden. Voor meer informatie over gecombineerde betalingen: Gecombineerde betalingen gebruiken. U kunt uw verzendkortingen instellen in de Voorkeuren voor Mijn eBay.

Regels voor vaste verzendkosten maken

Met regels voor vaste verzendkosten kunt u kortingen geven als kopers meerdere objecten van u kopen. U kunt kosten in rekening brengen voor verzending van het object met de hoogste verzendkosten en daar lagere extra kosten bij optellen voor elk extra object dat de koper bij u koopt. U kunt ook verzendkosten aftrekken voor elk extra object of gratis verzending aanbieden voor extra objecten. Als u een bedrag aftrekt, kunt u kiezen tussen een vast bedrag of een percentage van de verzendkosten.

Voorbeeld 1: Stel dat een koper 3 objecten koopt, kunt u een regel hebben die zegt dat de koper het verzendbedrag voor het object met de hoogste verzendkosten moet betalen, plus een extra EUR 1 voor elk extra object.

Voorbeeld 2: Stel dat een koper 3 objecten koopt, kunt u een regel hebben die zegt dat de koper het verzendbedrag voor het object met de hoogste verzendkosten moet betalen, en vervolgens EUR 1 van die kosten aftrekken voor elk extra object.

Zo maakt u regels voor vaste verzendkosten:
 1. Klik op Mijn eBay, Account en Sitevoorkeuren.

 2. Rechts van het gedeelte Verzendvoorkeuren klikt u op Weergeven.

 3. Klik op de link Bewerken of Maken in het gedeelte Regel voor vaste verzendkosten.

 4. Bepaal in het keuzemenu wat u wilt doen: een bedrag toevoegen voor de verzending van elk extra object of een bedrag aftrekken.

  Tip: als u gratis verzending wilt aanbieden voor extra objecten, selecteer Breng een bedrag in meerdering voor elk volgend object in het keuzemenu en vervolgens de optie Gratis verzending.

 5. Als u andere profielen wilt maken met andere regels voor vaste verzendkosten, klikt u op de link Profielen toevoegen (geavanceerd) en vult u de details in.

 6. Klik op de knop Volgende.

 7. Bekijk de wijzigingen en klik op de knop Opslaan.

Regels voor verzendkosten bij speciale acties maken

Wanneer u een regel voor verzendkosten bij speciale acties maakt, kunt u kopers kortingen aanbieden als zij meerdere objecten kopen of een bepaald bedrag uitgeven. U kunt ook een maximaal verzendbedrag in rekening brengen voor één bestelling.

Voorbeeld 1: u kunt een regel maken die kopers gratis verzending aanbiedt op voorwaarde dat ze ten minste USD 25 uitgeven en 2 objecten kopen.

Voorbeeld 2: u kunt een regel maken waardoor een koper nooit meer dan USD 5,00 aan verzendkosten hoeft te betalen als de koper meer dan één van u objecten koopt.

Opmerking: regels voor verzendkosten bij speciale acties worden toegepast op alle aanbiedingen waarvoor kortingen voor gecombineerde verzending gelden (voor zowel vaste als berekende kosten). Wanneer kopers in aanmerking komen voor de regel voor verzendkosten bij speciale acties, krijgt de speciale actie voorrang op bestaande regels voor vaste en berekende verzendkosten.

Zo maakt u een regel voor verzendkosten bij speciale acties:
 1. Klik op Mijn eBay, Account en selecteer Sitevoorkeuren.

 2. Rechts van het gedeelte Verzendvoorkeuren klikt u op Weergeven.

 3. Klik op de eerste link Bewerken.

 4. Klik op de link Bewerken in het gedeelte Regel voor verzendkosten bij speciale acties.

 5. Maak de selectie en klik op de knop Volgende.

 6. Bekijk de wijzigingen en klik op de knop Opslaan.

Profielen beheren

Profielen zijn een manier om bepaalde verzendkortingen te beheren. Geef elk profiel een naam die gemakkelijk te onthouden is zodat u snel een profiel kunt selecteren wanneer u uw object aanbiedt.

U kunt profielen maken voor twee typen verzendkortingen:

 • Regels voor vaste verzendkosten

 • Regels voor berekende verzendkosten

Zo maakt u een kortingsregel voor gecombineerde verzending met een profielnaam:
 1. Klik op Mijn eBay, Account en selecteer Sitevoorkeuren.

 2. Rechts van het gedeelte Verzendvoorkeuren kiest u Weergeven.

 3. Klik op de eerste link Bewerken.

 4. Klik onder de regels voor verzendkorting op de link Maken of Bewerken om regels toe te voegen of wijzigingen aan te brengen.

 5. Als u profielen aan de regel wilt toevoegen, klikt u op de link Profielen maken (geavanceerd).

 6. Voer een naam voor uw profiel in die u gemakkelijk kunt onthouden.

 7. Voer de informatie voor de korting in en klik op de knop Voltooien.

Opmerking: U kunt een profiel verwijderen door de naam ervan te verwijderen uit de regels. Wanneer u een profielnaam verwijdert, gelden voor aanbiedingen die aan die naam zijn gekoppeld geen verzendkortingen meer. Als er activiteit voor de aanbieding is, bijvoorbeeld een bod, geldt de verzendkorting echter wel.

Contacteer ons

Hebt u nog vragen? Wij helpen u graag verder.

 Contacteer ons