Betaaldiensten

Wat u moet weten

  • In 2021 moeten alle verkopers zich registreren voor de Betaaldiensten van eBay. Zorg er daarom voor dat u bent aangemeld voor e-mails van eBay.

  • Als u een notificatie ontvangt, raden we u aan om u voor de deadline te registreren om een onderbreking van uw activiteiten te voorkomen.

eBay zal in de loop van dit jaar Betaaldiensten aanbieden voor de meeste kopers en verkopers in Nederland. Verkopers kunnen dan vanaf één plek verkopen en betaald worden. Kopers hebben meer manieren om te betalen en genieten bovendien van een meer gestroomlijnde betaling.

Wat Betaaldiensten voor eBay betekent

Betaaldiensten is een grote stap om van eBay een eenvoudigere en modernere beheerde marktplaats te maken. Wereldwijd hebben zich al meer dan 1 miljoen verkopers geregistreerd. Bovendien verwerken deze nieuwe Betaaldiensten 38% van het eBay-volume op het platform; en elke dag komen er meer bij. Het is de manier waarop zaken voortaan op eBay worden gedaan, en daarom zal eBay in 2021 iedereen verplichten om zich te registreren voor Betaaldiensten.

Wat kunt u verwachten van de Betaaldiensten van eBay?

  • Eenvoudiger te verkopen: Betalen is flexibeler. Kopers kunnen betalen met bankpassen, creditcards, Apple Pay, Google Pay en PayPal.
  • Eenvoudiger te beheren: Eén enkele bron voor kosten, aangepaste rapporten, terugbetalingen, vereenvoudigde beschermingen en gestroomlijnde ondersteuning.
  • Eenvoudiger om betaald te worden: Verkopers kunnen ervoor kiezen om dagelijks uitbetaald te worden als er saldo beschikbaar is, of wekelijks. Ongeacht hoe de koper betaalt, uitbetalingen worden gestart binnen 2 werkdagen (maandag t/m vrijdag, met uitzondering van feestdagen) na bevestiging.

Als u een notificatie ontvangt, raden we u aan om u voor de deadline te registreren om een onderbreking van uw activiteiten te voorkomen. U moet een aantal eenvoudige stappen volgen om u te registreren. Vervolgens sturen we u meer informatie over hoe u uw bedrijf kunt voorbereiden en volledig kunt profiteren van onze eenvoudigere aanpak van betalingen.

Met de informatie die we tijdens de registratie ontvangen, kunnen we uw uitbetalingen verwerken via onze Betaaldiensten. Zo voldoen we aan de verplichtingen van de overheid en de KYC-procedure (Know Your Customer), waardoor eBay een vertrouwde marktplaats blijft.

Er verandert niets totdat eBay uw account activeert. We stellen u van tevoren op de hoogte van de datum dat uw account geactiveerd wordt. Door u vroegtijdig aan te melden, heeft u extra tijd om uw bedrijf voor te bereiden en kunnen we u zo de beste ervaring bieden voor de overstap naar Betaaldiensten.

 

Geld-terug-garantie van eBay

eBay introduceert later dit jaar ook de geld-terug-garantie van eBay. Dit is een kopersbeschermingsprogramma dat kopers beschermt als een object niet is ontvangen, een verkoper het retourbeleid niet naleeft of een object niet is zoals omschreven. De meeste objecten vallen onder deze bescherming waar geen extra kosten voor worden berekend. Dit betekent dat je alle verzoeken en zaken na de verkoop op één plek kunt beheren: op eBay. Bovendien kunnen we ingrijpen als dit nodig is. Als je meer wilt weten over wat dit van jou als verkoper vereist, klik dan hier