Uw aanbiedingen moeten voldoen aan de regelgeving van de EU en het VK

Wat u moet weten

Op de hoogte blijven van lokale, regionale en internationale regelgeving kan een uitdaging zijn, maar wij zijn er om u te helpen navigeren door de veranderingen die van invloed zijn op uw bedrijf en om u eenvoudigere manieren te bieden om compliant te worden en te blijven.

Als u verkoopt aan kopers in Frankrijk of Duitsland, lees dan dit artikel om erachter te komen hoe u op de hoogte kunt blijven van de UPV-regelgeving (Extended Producer Responsibility ofwel uitgebreide producentenverantwoordelijkheid). Deze gelden voor alle verkopers en maken deel uit van een Europees initiatief om het milieu te beschermen door het afvalbeheer te verbeteren en innovatie in recycling te stimuleren.

U kunt op onze nieuwe Help-pagina ook meer lezen over de regelgeving die van invloed is op uw bedrijf. Beschouw het als uw one-stop-shop voor alles wat met regelgeving te maken heeft.


UPV in Frankrijk

Objecten die worden verkocht in of naar Frankrijk vallen onder de UPV-regelgeving, waardoor verkopers bepaalde informatie moeten toevoegen aan hun account en aanbiedingen. U moet uw Uniek Identificatienummer (UIN) toevoegen op de pagina Accountinstellingen, onder Bedrijfsinformatie.

Werk uw gegevens zo snel mogelijk bij om ervoor te zorgen dat aanbiedingen die onder de UPV-regelgeving vallen zichtbaar blijven op eBay.fr en om te voorkomen dat eBay namens u betaalde recyclingvergoedingen int.

Meer informatie over UPV in Frankrijk vindt u op onze Hulp-pagina.

UPV in Duitsland

WEEE-voorschriften (Waste Electrical and Electronic Equipment) zijn UPV-wetten die van toepassing zijn op elektronica en elektrische goederen die aan klanten in Duitsland worden verkocht.

De Duitse wet op elektrische en elektronische apparatuur (ElektroG) regelt de milieuverantwoorde verwijdering van elektrische apparatuur. Als u objecten fabriceert of importeert die onder deze regelgeving vallen, moet u uw WEEE-nummer toevoegen aan uw Accountinstellingen onder Zakelijke informatie wanneer u een object te koop aanbiedt in Duitsland.

De Duitse verpakkingswet (VerpackG) regelt verpakkingsmaterialen voor objecten die aan klanten in Duitsland worden verkocht.  Als u objecten verkoopt die onder deze regelgeving vallen, moet u uw Lucid-nummer toevoegen aan uw Accountinstellingen onder Zakelijke informatie wanneer u een object te koop aanbiedt in Duitsland.

U vindt meer informatie en voorbeelden van producten waarop dit van toepassing is op onze Hulp-pagina.

Objecten die gevaarlijke materialen bevatten

Als u bepaalde objecten met gevaarlijke stoffen verkoopt aan kopers in de EU of het Verenigd Koninkrijk, bent u wettelijk verplicht om de gevaarlijke eigenschappen te vermelden in de aanbieding. U vindt deze informatie op het etiket van het object of in de begeleidende documentatie.

U dient deze informatie toe te voegen aan de module met objectgegevens (zie hieronder) wanneer u een aanbieding maakt of herziet voor een object dat gevaarlijke materialen bevat. U kunt meer informatie over de betreffende objecten vinden op onze Hulp-pagina.

Een eenvoudigere manier om uw informatie in te voeren

We hebben een snelle en eenvoudige manier ontwikkeld waarop u de vereiste informatie kunt toevoegen aan aanbiedingen van objecten die gevaarlijke stoffen bevatten.

De nieuwe module voor het vermelden van informatie over objecten verschijnt automatisch wanneer u objecten aanbiedt in rubrieken waarop dit van toepassing kan zijn. U wordt dan gevraagd om deze informatie toe te voegen wanneer u uw aanbieding aanmaakt.

Veelgestelde vragen

Volgens de EPR-regelgeving zijn fabrikanten, importeurs en eBay-verkopers verantwoordelijk voor de hele levenscyclus van de producten die ze verkopen. Ga naar de Hulp-pagina voor informatie over de vraag of de nieuwe wetgeving van invloed is op uw eBay-bedrijf.

De Duitse verpakkingswet (VerpackG, German EPR Law) en de wet op elektrische en elektronische apparatuur (ElektroG, Elektrogesetz) zijn van invloed op verkopers van objecten die aan Duitse klanten worden verkocht. Ga naar de Hulp-pagina voor informatie over de vraag of de nieuwe wetgeving van invloed is op uw eBay-bedrijf.

Aanbiedingen op ebay.fr en ebay.de die niet aan de regels voldoen, kunnen worden geblokkeerd of verwijderd.

U ziet de module wanneer u een object aanbiedt dat mogelijk onder specifieke regelgeving in bepaalde landen valt. U kunt de module al gebruiken op ebay.de en vanaf half juli ook op andere eBay-sites.