Updates van specificaties en de structuur van rubrieken

Wat u moet weten

We voeren in sommige rubrieken nieuwe specificaties in, zodat aanbiedingen beter aansluiten op wat kopers zoeken. We werken ook een paar structuren van rubrieken en specificaties bij, zodat klanten uw objecten op eBay en daarbuiten beter kunnen vinden. 

  • De nieuwe specificaties voor sommige rubrieken zijn beschikbaar vanaf 17 mei. Deze specificaties zijn vanaf midden juli 2022 vereist. 
  • Als we nieuwe specificaties uitrollen, zullen de structuren van sommige rubrieken ook veranderen. Ook wijzigen we de namen van sommige bestaande specificaties.

Nieuwe specificaties beschikbaar op 17 mei

Om ervoor te zorgen dat uw aanbiedingen overeenkomen met waar kopers naar zoeken, voegen we nieuwe specificaties toe in de volgende categorieën: 

  • Gezondheid en verzorging
  • Onderdelen en toebehoren

Deze specificaties geven kopers in één oogopslag belangrijke informatie over een object, bijvoorbeeld over het merk, de kleur of de maat. Omdat deze nieuwe specificaties van cruciaal belang zijn om uw aanbiedingen de beste kans te geven om ontdekt te worden, zijn ze vanaf half juli 2022 verplicht. U kunt ze vanaf 17 mei aan uw aanbiedingen toevoegen. Deze specificaties worden gemarkeerd als Binnenkort vereist, zodat u gemakkelijk kunt zien wat u moet toevoegen.

We werken ook samen met experts uit de sector om de structuur van sommige rubrieken en de beschrijving van sommige specificaties binnen die rubrieken aan te passen aan de trends in de e-commerce. Dit betekent dat wanneer we nieuwe specificaties uitrollen, de structuur van sommige rubrieken ook zal veranderen en dat we de namen zullen aanpassen die worden gebruikt om sommige bestaande specificaties te beschrijven. Meer informatie over wijzigingen in rubrieken

Al deze wijzigingen zijn van groot belang om ervoor te zorgen dat aanbiedingen door potentiële kopers op en buiten eBay worden ontdekt, vooral wanneer kopers zoekfilters gebruiken.

Tools om u te helpen ontbrekende specificaties te vinden en bij te werken

Hoeveel aanbiedingen u ook plaatst, wij helpen u om tijd te besparen bij het updaten van specificaties met deze handige tools en functies:

  • Bestanden uploaden/downloaden. Deze tool is beschikbaar op de pagina Actieve aanbiedingen in de Verkopershub. Het identificeert en update ontbrekende specificaties in bulk.
  • Herinneringen in Verkopershub en Mijn eBay. Op de overzichtspagina’s van de Verkopershub en Mijn eBay ziet u herinneringen om aanbiedingen bij te werken met ontbrekende specificaties.
  • Snelfilters. Gebruik snelfilters in de Actieve aanbiedingen van de Verkopershub om specificaties van aanbiedingen te bekijken die Vereist, Binnenkort vereist of Aanbevolen zijn. 
  • Functie Binnenkort vereist. Wanneer u een nieuwe aanbieding maakt, kijk dan uit voor  indicatoren boven de specificaties die binnenkort vereist zullen zijn. Deze bevatten de datum waarop de productspecificaties vereist worden.
  • Specificaties in bulk bijwerken. Op de pagina Actieve aanbiedingen in de Verkopershub, kunt u meerdere aanbiedingen selecteren in een pop-up om zo snel ontbrekende specificaties toe te voegen.

Volgende stappen

Als u in een van de bovenstaande rubrieken verkoopt, voeg deze specificaties dan toe zodra ze beschikbaar zijn. Het kost u misschien een aantal minuten extra, maar de tijd die u besteedt aan het verfijnen van de specificaties zou moeten lonen in met een verhoogde zichtbaarheid en verkoop.