Nieuws voor zakelijke verkopers

September 2020: Updates voor de piekhandel met nieuwe verbeteringen om uw verkoop te stimuleren en verkopersbescherming te verhogen.

Verkopershub is nu beschikbaar voor eBay België

We hebben onlangs de Verkopershub geïntroduceerd op eBay in België . Uw account wordt op 16 augustus automatisch overgezet naar de Verkopershub.


Nieuwe vereisten en tools voor object specificaties

We voegen nieuwe tools toe om u te helpen bij het identificeren en toevoegen van ontbrekende specificaties en het optimaliseren van uw aanbiedingen. Op 9 september 2020 komen er ook een aantal nieuwe vereisten voor specificaties aan voor bepaalde rubrieken.

Verbeterde privacy voor e-mailadressen op de marktplaats

Vanaf eind augustus zien verkopers en kopers geleidelijk aan elkaars e-mailadressen niet meer. Via e-mailaliassen kunnen verkopers en kopers elkaar gewoon berichten blijven sturen.

Updates voor het beheer van betalingen

In 2020 beheert eBay de betalingen van de meeste zakelijke verkopers. Vanaf 2021 zal eBay de betalingen voor het merendeel van de verkopers op de marktplaatsen beheren. Lees verder voor meer informatie en om te weten hoe u op de hoogte wordt gebracht van de beheerde betalingen.

Afwezigheidsinstellingen

We hebben verbeteringen aangebracht aan de instellingen van onze tool Afwezigheid. Deze verbeteringen helpen u om het beheer van uw eBay-bedrijf nog beter te plannen als u weg bent, alsook de ervaring voor kopers te verbeteren.

Vereenvoudigd annuleringsproces voor het beheer van annuleringsverzoeken

Vanaf 14 september 2020 kunnen verkopers en kopers bestellingen annuleren via een nieuwe gestructureerde annuleringsstructuur. 

Wijzigingen in de btw-importregelgeving voor Europa en het VK in 2021

In 2021 zullen er wijzigingen plaatsvinden in de btw-heffing op de import in Europa en het VK en op bepaalde zendingen binnen de EU.

Rubriek- en classificatiewijzigingen

Ontdek alles over de laatste rubriek- en classificatiewijzigingen op eBay.