Specificaties

Specificaties

Uw succes begint wanneer kopers de weg naar uw aanbiedingen kunnen vinden. Ingevulde specificaties zijn essentieel om te worden gevonden op eBay en door externe zoekmachines. Hoe meer gegevens u ons verstrekt over wat u verkoopt, hoe beter we objecten kunnen afstemmen op wat kopers zoeken.

Kopers willen tegenwoordig gedetailleerdere informatie in zoekfilters en aanbiedingen, dus eBay blijft zich aanpassen om kopers relevantere zoekresultaten te tonen. Bereid uw aanbiedingen voor op de toekomst door alle beschikbare informatie over een object op te geven wanneer u een aanbieding maakt.

Naast de product-ID's zijn specificaties de belangrijkste manier om kopers te helpen vinden wat ze zoeken.

Waarom zou ik specificaties gebruiken?

"Hierdoor worden producten beter zichtbaar op het eBay-platform en het helpt de klant gemakkelijk te vinden wat hij of zij zoekt. Gebruik zoveel mogelijk kenmerken, want u weet nooit wat de klant in de zoekbalk typt. U wilt geen verkoop mislopen omdat u niet specifiek genoeg bent geweest in uw productaanbieding."

– Jigsaw (modezaak) –

Wat zijn specificaties?

Door middel van specificaties kunt u details vermelden over het object dat u wilt verkopen. Specificaties kunnen het merk, de maat, het type, de kleur, de stijl en nog veel meer omvatten en zijn afhankelijk van wat u verkoopt. Specificaties zijn heel belangrijk omdat ze de zichtbaarheid van uw aanbieding op eBay en in zoekmachines verhogen. Hoe meer informatie we hebben over wat u verkoopt, hoe beter we uw object kunnen afstemmen op wat een koper zoekt. Zo bereikt u betere conversiepercentages en krijgt u minder retouraanvragen.

Specificaties zijn ook erg belangrijk voor mobiele zoekresultaten. Ze helpen gebruikers snel filters te gebruiken om te vinden wat ze zoeken en zoekresultaten te verfijnen op kleinere schermen.

Specificatievereisten

We voeren regelmatig nieuwe vereisten in voor specificaties. We brengen je altijd minstens 8 weken van tevoren op de hoogte van de nieuwe vereisten zodat je je goed kunt voorbereiden.

Specificaties zijn momenteel verplicht in een aantal rubrieken op eBay, inclusief de rubrieken ModeHuis en tuinSpeelgoed en games en Auto-onderdelen en toebehoren.

Compatibiliteit

Help uw kopers de juiste onderdelen te vinden en verkoop meer door de functie Compatibiliteit op eBay.de of eBay.co.uk te gebruiken.

Zo werkt het:

  • Ga naar het verkoopformulier van ebay.de of ebay.co.uk.
  • Voer in het gedeelte Kompatibilität resp. Compatibility de voertuiggegevens in of selecteer ze uit de lijst.
  • Geef de vereiste gegevens op: merk, model en versie. We raden aan het type (indien van toepassing), bouwjaar en motorversie te vermelden. 

Tools

Er zijn een aantal tools beschikbaar om u te helpen specificaties in uw aanbiedingen te optimaliseren.

Nu beschikbaar

Binnenkort beschikbaar

Prioriteitsbepaling specificaties (Rangliste der Artikelmerkmale/Item specifics rankings) 

Deze functie laat op basis van cijfers over de vraag van kopers (aantal zoekopdrachten in de afgelopen 30 dagen) zien naar welke specificaties uw kopers het meest zoeken. Bij elke set specificaties ziet u de belangrijkste specificaties bovenaan. Door deze specificaties toe te voegen, verhoogt u de zichtbaarheid van uw objecten, vooral als kopers de filters aan de linkerkant van het scherm gebruiken. De functie is alleen op internationale sites in het aanbiedingsproces beschikbaar.

Binnenkort verplicht (Bald erforderlich/Required Soon) 

Deze functie geeft u informatie over specificaties die verplicht worden. Telkens wanneer er nieuwe specificatievereisten voor uw rubrieken zijn ingevoerd, is de functie beschikbaar en kunt u hiermee tijdig de nodige maatregelen nemen om uw concurrenten een stapje voor te blijven. De functie is direct beschikbaar in het aanbiedingsproces van alle sites en op de pagina Aktive Angebote verwalten van de Verkäufer-Cockpit Pro op ebay.de resp. Active Listings van de Seller Hub op ebay.co.uk.

Up- en downloaden van specificaties (Herunterladen bzw. Hochladen von Artikelmerkmalen/Item specifics download/upload) 

Deze functie is vanaf eind juli 2020 beschikbaar in de Verkopershub van internationale sites en biedt u de mogelijkheid om een bestand met uw aanbiedingen en informatie over specificaties te downloaden. U kunt het bestand bewerken door beschikbare waardes te selecteren. Ook kunt u zien welke specificaties vereist, aanbevolen en aanvullend zijn. Nadat u het bestand hebt bewerkt, kunt u het uploaden om uw aanbiedingen aan te passen.

Bewerken in bulk 

De komende weken kunt u ook snel specificaties bewerken met behulp van een bulkproces in de Verkopershub van internationale sites. Bijvoorbeeld op de pagina Aktive Angebote verwalten van de Verkäufer-Cockpit Pro op ebay.de of de pagina Active Listings van de Seller Hub op ebay.co.uk. U selecteert de aanbiedingen die u wilt bewerken en kiest dan snel uw specificaties.

Aspect Finder+ van Optiseller

Optiseller Aspect Finder+ is een betaald hulpprogramma van derden waarmee u al uw aanbiedingen in alle rubrieken (niet alleen rubrieken met verplichte specificaties) kunt bewerken met de tool Aspect Finder+ van Optiseller. 

Aspect Finder+ werkt eenvoudig en snel om:

  • ontbrekende en verplichte specificaties te identificeren
  • uw aanbiedingen automatisch te herzien
  • aanbevolen waardes te vinden
  • uw aanbiedingen eenvoudig te bewerken (direct op eBay of via een andere aanbiedingstool)

Nu Aspect Finder+ gebruiken

Let op: als u een externe provider gebruikt, vraag dan eerst bij uw aanbiedingsprovider hoe u Optiseller het best kunt gebruiken via de tool zelf of het downloadbare bestand.