4 min artikel

Een object retourneren voor een terugbetaling

Als uw object beschadigd is aangekomen, niet overeenkomt met de beschrijving in de aanbieding of het verkeerde object is, kunt u het object retourneren voor een terugbetaling. Als u van gedachten bent verandert en het object wilt retourneren, kunt u de verkoper vragen of u het object mag retourneren.

Als het ontvangen object beschadigd is aangekomen, niet overeenkomt met de beschrijving in de aanbieding of het verkeerde object is, bent u gedekt onder de geld-terug-garantie van eBay. In de meeste gevallen kunt u het object retourneren, zelfs als de verkoper volgens het retourbeleid geen retourzendingen accepteert.

Als u het object niet langer wilt, kunt u in de aanbieding zien of de verkoper retourzendingen accepteert, binnen welke termijn u een retourzending kunt aanvragen en eventuele andere voorwaarden. U kunt de aanbieding controleren door het object te selecteren in uw aankoopgeschiedenis - nieuw venster of tabblad.

Zodra u een retourzending hebt gestart, heeft de verkoper drie werkdagen om uw probleem op te lossen. Als uw probleem niet binnen deze drie werkdagen is opgelost, kunt u ons vragen in te grijpen en u te helpen.

Een retourzending starten

Als u een retourzending wilt starten, selecteert u het object dat u wilt retourneren in uw recente aankopen hierboven of volgt u de onderstaande stappen:

 1. Zoek het object in uw aankoopgeschiedenis - nieuw venster of tabblad en selecteer Dit object retourneren.
 2. Selecteer de reden voor de retourzending.
 3. Als het object beschadigd, gebroken of defect is aangekomen, voeg dan ten minste 1 foto toe (met een maximum van 10) die relevant is/zijn voor de reden waarom u het object retourneert en waarop eventuele krassen of defecten zichtbaar zijn. Volg ons beleid inzake afbeeldingen, video's en tekst wanneer u afbeeldingen uploadt.
 4. Selecteer Verzenden.

Zodra u een retourzending hebt gestart, kunt u op elk moment de status van uw verzoek controleren.

Wat gebeurt er nadat ik een retourzending heb gestart?

De verkoper heeft drie werkdagen om contact met u op te nemen. U kunt de voortgang van uw aanvraag in uw aankoopgeschiedenis - nieuw venster of tabblad controleren.

Hoe de verkoper reageert hangt af van de reden van uw retourzending.

U hebt een beschadigd object ontvangen, het object wijkt af van de beschrijving in de aanbieding of u hebt het verkeerde object ontvangen

De verkoper kan als volgt reageren:

De verkoper accepteert uw verzoek voor retourzending en biedt u een volledige terugbetaling aan - U retourneert het object in dezelfde staat als waarin u het hebt ontvangen en de verkoper verstrekt u een volledige terugbetaling, met inbegrip van de oorspronkelijke verzendkosten. De verkoper betaalt ook de kosten van uw retourzending

Als het geretourneerde object is gebruikt, is beschadigd, onderdelen mist of tijdens de retourzending is beschadigd omdat het niet juist was verpakt, kan de verkoper het verlies van de objectwaarde in mindering brengen op de terugbetaling.

De verkoper biedt u een gedeeltelijke terugbetaling aan en laat u het object houden - Dit is mogelijk een goed compromis wanneer u niet volledig tevreden bent met uw aankoop, bijvoorbeeld als het object met een krasje is aangekomen maar u het graag wilt houden.

De verkoper stuurt u een bericht - De verkoper vraagt u mogelijk om meer informatie over uw verzoek voor retourzending of de optie om een object voor een vervangend of omgeruild object te retourneren in plaats van een terugbetaling.

Wanneer de verkoper reageert, sturen we u een e-mail met meer informatie over de volgende stappen.

 

U bent over een object van gedachten veranderd

De verkoper kan als volgt reageren:

De verkoper accepteert uw verzoek voor retourzending en biedt u een volledige terugbetaling - U retourneert het object en de verkoper verstrekt u een volledige terugbetaling. Afhankelijk van het retourbeleid van de verkoper is dit mogelijk wel of niet inclusief de oorspronkelijke verzendkosten. Controleer het retourbeleid van de verkoper in de aanbieding om te zien wie verantwoordelijk is voor de kosten voor retourzending.

Als het geretourneerde object is gebruikt, is beschadigd, onderdelen mist of tijdens de retourzending is beschadigd omdat het niet juist was verpakt, kunnen sommige verkopers het verlies van de objectwaarde in mindering brengen op de terugbetaling. Meer weten over ons beleid inzake de staat van retourzendingen?

De verkoper kan u een gedeeltelijke terugbetaling bieden en u het object laten houden - Dit kan een goed compromis zijn wanneer de verkoper geen retourzendingen accepteert, maar u ter wille is, bijvoorbeeld als u per ongeluk het verkeerde object hebt besteld.

De verkoper weigert uw verzoek voor retourzending - Als u van gedachten bent veranderd, kunnen verkopers uw verzoek voor retourzending alleen weigeren als in de aanbieding duidelijk is vermeld dat ze geen retourzendingen accepteren. Of als u de deadline om een verzoek voor retourzending in te dienen hebt gemist.

De verkoper stuurt u een bericht - De verkoper vraagt u mogelijk om meer informatie over uw verzoek voor retourzending of de optie om een object voor een vervangend of omgeruild object te retourneren in plaats van een terugbetaling.

Wanneer de verkoper reageert, sturen we u een e-mail met de gegevens van de volgende stappen.

 

Tip
Zodra u een retourzending hebt gestart, heeft de verkoper drie werkdagen om uw probleem op te lossen.

Stuur het object terug

Wanneer de verkoper uw retourzending accepteert, ontvangt u een e-mail in eBay Berichten - nieuw venster of tabblad met als onderwerp 'Stuur het object terug'. U moet het object binnen tien werkdagen met trackinggegevens retourneren. Als u trackinggegevens toevoegt aan uw retourzendingen, beschermt u uzelf tegen vertragingen of problemen tijdens het terugbetalingsproces. Als u het eBay-label voor retourzending gebruikt, worden de trackinggegevens automatisch geüpload. Als u uw eigen label gebruikt, moet u handmatig trackinggegevens aan de retourzending toevoegen. Wie de verzendkosten moet betalen, hangt af van de reden van uw retourzending. Meer weten over kosten van retourzendingen?

Wanneer u het object retourneert, moet u het zorgvuldig verpakken en er rekening mee houden dat de staat waarin u het object aan de verkoper retourneert, belangrijk is.

Als het geretourneerde object is gebruikt of beschadigd, onderdelen mist of tijdens de retourzending is beschadigd omdat het niet juist was verpakt, kunnen sommige verkopers het verlies van de objectwaarde op de terugbetaling in mindering brengen. 

Tip
Als het object in totaal meer kost dan USD 500 zijn, moet het worden geretourneerd met een ontvangstbevestiging. Meer weten over onze vereisten voor ontvangstbevestiging?

Uw terugbetaling ontvangen

Zodra het object bij de verkoper is afgeleverd, moet uw terugbetaling binnen twee werkdagen worden verwerkt. Uw terugbetaling wordt naar uw oorspronkelijke betalingsmethode overgemaakt en het bedrag is gewoonlijk binnen 3-5 werkdagen beschikbaar.

Sommige terugbetalingen kunnen iets langer duren. U kunt de status van uw aanvraag controleren om de uiterste terugbetalingstermijn voor uw aangifte te vinden.

Krijg hulp van eBay

In de meest gevallen lost de verkoper uw problemen met een aankoop op. Als de verkoper uw probleem niet binnen drie werkdagen heeft opgelost, kunt u ons vragen in te grijpen en u te helpen binnen 21 werkdagen nadat u uw verzoek voor retourzending hebt geopend.

Meer weten over hulp van eBay?

Een verzoek annuleren

Als u van gedachten bent veranderd over een geschil dat u hebt geopend en u uw object niet meer wilt retourneren, kunt u uw verzoek eenvoudig annuleren.

Een verzoek voor retourzending annuleren

Een aanvraag voor retourzending annuleren:

 1. Ga naar uw aankoopgeschiedenis - nieuw venster of tabblad en ga naar het object.
 2. Selecteer Details van aanvraag bekijken in het keuzemenu Meer acties.
 3. Selecteer Uw aanvraag sluiten en kies een reden in het keuzemenu.

Het is belangrijk dat u zeker weet dat u een verzoek wilt annuleren, want nadat u een geschil hebt gesloten, kunt het niet opnieuw openen.

Misbruik van retourzendingen of de geld-terug-garantie van eBay.

Activiteiten zoals beschreven in het beleid inzake misbruik door kopers, kunnen leiden tot een aantal acties. We kunnen bijvoorbeeld kopers waarschuwen, verzoeken voor retourzendingen of terugbetalingen op eBay blokkeren, de indiening van claims blokkeren, objecten niet meer dekken onder de geld-terug-garantie van eBay, en het account schorsen.

Onder meer de volgende activiteiten zijn niet toegestaan:

 • Dubbele verzoeken openen met behulp van andere koperbeschermingsprogramma's
 • Samenspannen met een verkoper om de objectwaarde foutief bij de douane aan te geven
 • Een terugboeking starten na ontvangst van een terugbetaling
 • Beweren dat een object niet is ontvangen terwijl er een bewijs van levering aan het adres van de koper is op de pagina Bestelgegevens
 • Ten onrechte beweren dat een object van de beschrijving afwijkt
 • Een ander object retourneren dan het oorspronkelijk ontvangen object
 • Een object gebruiken of beschadigen en het vervolgens retourneren

U kunt meer informatie over ons retourbeleid vinden in het eBay-beleid voor de geld-terug-garantie.

Veelgestelde vragen

Wat moet ik doen als ik het object heb teruggestuurd, maar de verkoper het niet heeft ontvangen?

Wanneer u een object retourneert, moet u altijd trackinggegevens gebruiken. Als het object € 550 of meer waard is, moet u het retourneren met ontvangstbevestiging. Als u dat niet hebt gedaan en van mening bent dat de koper het object inmiddels heeft ontvangen, kunt u ons vragen om in te grijpen en te helpen.

 
Kan ik een object retourneren als mijn account is geschorst?

Nee, als uw eBay-account is geschorst, kunt u pas weer objecten retourneren nadat de reden van de schorsing is opgelost en uw account is hersteld.

 
Kan ik meer dan één object van mijn bestelling retourneren?

Afhankelijk van de aanbieding kunt u één of meer objecten retourneren. U hebt de volgende opties:

 • Partijen, sets en gebundelde objecten - U moet het volledige aantal van de bestelling retourneren. Als u bijvoorbeeld een set schilderkwasten hebt gekocht, kunt u er niet slechts één retourneren.
 • Aanbiedingen met meerdere objecten - U kunt elk aantal van de door u gekochte objecten retourneren. U hebt bijvoorbeeld vijf T-shirts geselecteerd bij Betalen. U kunt enkele of alle objecten retourneren, maar u hebt slechts één kans om dat te doen. Als u ervoor kiest twee T-shirts te retourneren, kunt u niet naderhand nog eens drie T-shirts retourneren.
 • Meerdere aanbiedingen van dezelfde verkoper - U kunt elk object retourneren. U hebt bijvoorbeeld drie boeken gekocht die de verkoper apart heeft aangeboden, maar u hebt alle boeken bij Betalen tegelijkertijd betaald. U kunt elk boek apart retourneren.
Hoe werken terugbetalingen voor objecten die via Internationale verzending door eBay zijn verzonden?

Wanneer we uw retourzending op de Amerikaanse hub ontvangen, controleren we of het object in dezelfde staat is. Vervolgens storten we de terugbetaling namens de verkoper op uw oorspronkelijke betaalmethode, meestal binnen 5 tot 7 werkdagen na ontvangst van het object.

Als het ontvangen object beschadigd is, niet overeenkomt met de beschrijving in de aanbieding of het verkeerde object is, kunt u het retourneren, zelfs als in het beleid van verkoper staat dat objecten niet kunt terugsturen.

Was dit artikel nuttig?

Verwante hulponderwerpen