Hulp
Hulp
Zoeken in Hulppagina's (Zoekt niet naar objecten of producten) Zoekentips
Zoeken in hulp

Hoe kunt u uw kennis delen met andere eBay-leden?

Er zijn verschillende manieren om uw kennis te delen met andere leden, bijvoorbeeld met uw familieleden, vrienden en personen die onlangs zijn beginnen te kopen of te verkopen op eBay. U herinnert zich vast nog hoe het voelde om uw eerste objecten te kopen of te verkopen. Nieuwe leden hierbij helpen, maakt deel uit van het plezier dat u kunt beleven op eBay. U kunt ook uw reputatie op eBay opkrikken – vooral als u ervaring hebt met transacties van een bepaald soort objecten, zoals munten, designerkledij of vintage-speelgoed.

Tips om anderen te leren hoe eBay werkt

Volgende tips kunnen u helpen om anderen te tonen wat de basisprincipes en de verdiensten van eBay zijn.

Hoe werkt het?

 • Leer van andere leden. Bezoek de Prikborden.

 • Bekijk hoe andere eBay-kenners hun concepten en voorbeelden presenteren.

 • Er zijn ook vele boeken verkrijgbaar over eBay die diagrammen, tips en technieken uitleggen aan nieuwe gebruikers.

 • Probeer uw publiek niet te overstelpen met informatie. Hou elke les kort en doelgericht.

 • Begin klein. Ga van start met kleine groepen, vrienden en familie. Laat hen beginnen met de verkoop van kleine, goedkope objecten die gemakkelijk te verzenden zijn.

 • Zorg dat het prettig blijft en stimuleer activiteiten waarbij men leert zoeken naar objecten. Zoek bijvoorbeeld objecten op basis van de naam van uw student, of het jaar waarin hij/zij werd geboren. Ga op zoek naar objecten die zij kunnen kopen voor 1 euro.

 • Wij weten dat u steeds wilt bijleren en dat u dit waardevol vindt. Blijf op de hoogte van nieuwe eBay-functies en wijzigingen van de eBay-regels door regelmatig ons Mededelingenbord te raadplegen.

Wat omvat het?

 • Weet u nog hoe het voelde om voor de eerste keer iets te kopen of te verkopen? eBay is groot, u dient dus een aantal basisconcepten te begrijpen. U kunt uw geheugen opfrissen door de hulppagina Aan de slag te lezen en aan nieuwe leden voor te leggen. Voor hulp met betrekking tot de eBay-terminologie raadpleegt u de Woordenlijst.

 • Benadruk dat het belangrijk is om de eBay-regels door te nemen, vooral het beleid betreffende verboden en beperkte objecten om te weten of een object al dan niet mag worden verkocht op eBay.

 • Leg uit wat PayPal is. Het gebruik van PayPal maakt kopen en verkopen eenvoudiger en veiliger, vooral voor nieuwe kopers en verkopers.

 • Benadruk het belang van het Feedbacksysteem. Bespreek het beoordelingsbeleid en leg uit wat de gedetailleerde beoordelingen zijn die u krijgt als verkoper en benadruk het belang van deze beoordelingen voor verkopers op eBay. Toon hoe de reputatie van een verkoper kan worden gecontroleerd.

 • Toon nieuwe gebruikers hoe Mijn eBay kan helpen om koop- en verkooptransacties op te volgen, net als berichten, bankgegevens, voorkeuren, enz.

 • Vertel uw studenten dat het nuttig is om vergelijkbare objecten te zoeken om de juiste prijs vast te stellen voordat zij beginnen te kopen of te verkopen. Vraag hen bijvoorbeeld om op zoek te gaan naar het favoriete speelgoed uit hun kindertijd en laat hen afgelopen veilingen raadplegen om na te gaan wat de uiteindelijke verkoopprijs van vergelijkbare objecten was.

 • Zorg dat u weet en kunt tonen hoe men hulp kan krijgen van zowel eBay als van andere eBay-leden.

Als u zelf nog vragen hebt, aarzel dan niet om andere eBay-leden of ons te contacteren.

Contacteer ons

Hebt u nog vragen? Wij helpen u graag verder.

 Contacteer ons