2 min overzicht

Regels voor verkopers (overzicht)

Door het beleid van eBay kan een veiligere, eerlijkere en plezierigere handelservaring voor alle eBay-leden worden gecreëerd. Alle verkopers dienen zelf ervoor te zorgen dat ze op de hoogte zijn van het eBay-verkoopbeleid en de toepasselijke wetgeving en voorschriften, zoals is beschreven in de gebruikersovereenkomst.

Het is raadzaam vertrouwd te raken met het verkoopbeleid van eBay voordat je een object aanbiedt. Hierdoor voorkom je dat je onbedoeld de regels overtreedt. Het verkoopbeleid van eBay wordt bovendien geregeld bijgewerkt met nieuwe ontwikkelingen, dus het is belangrijk dat je het beleid regelmatig controleert.

Alle activiteiten op eBay moeten in overeenstemming zijn met dit beleid, de eBay-gebruikersovereenkomst en alle toepasselijke wetten, evenals met de rechten van derden. Als dit niet gebeurt, kan eBay actie ondernemen in overeenstemming met de toepasselijke wetgeving en de eBay-gebruikersovereenkomst, en kan eBay hiertoe zelfs wettelijk worden verplicht. Dergelijke acties kunnen bestaan uit, maar zijn niet beperkt tot: het verwijderen van de aanbieding of andere inhoud, het geven van een waarschuwing, het beperken van activiteiten of het opschorten van het account.

Veelgestelde vragen

Een probleem oplossen

Ik weet niet zeker of het object dat ik verkoop, is toegestaan op eBay.

Sommige objecten zijn, vanwege wettelijke beperkingen en andere overwegingen, niet toegestaan of mogen alleen onder bepaalde voorwaarden worden aangeboden. Als je niet zeker weet of je object is toegestaan, kun je te weten komen waarom sommige objecten verboden of beperkt zijn en een gedetailleerde lijst bekijken met objecten die je niet mag verkopen.

 
eBay heeft mijn aanbieding verwijderd en ik weet niet waarom.

Controleer eerst je e-mail. Als we een aanbieding verwijderen, sturen we de verkoper een e-mail waarin wordt uitgelegd waarom. Als je de e-mail niet ziet, controleer dan je spammappen. Daarna lees je meer over de redenen waarom eBay aanbiedingen verwijdert.

 
eBay heeft mijn aanbieding verwijderd vanwege het overtreden van een auteursrecht of handelsmerk (VeRO) en ik weet niet waarom.

eBay werkt samen met auteursrecht- en handelsmerkeigenaars om aanbiedingen van onze site te verwijderen als de eigenaar hierom vraagt. Dit kan ook gebeuren als het object dat je probeert te verkopen, legitiem is. Als je vragen hebt over de verwijdering van een object, neem je contact op met de rechthebbende die om de verwijdering heeft gevraagd. Je kunt deze informatie vinden in de e-mail die we je hebben gestuurd. Meer informatie over bescherming van intellectuele-eigendomsrechtent op eBay (VeRO).

 

Hulp-onderwerpen

eBay Algemeen

Regels voor iedereen (overzicht)

Deze beleidsregels gelden voor alle eBay-leden.


Verboden en beperkte objecten (overzicht)

Kom te weten welke objecten wel en niet kunnen worden aangeboden.


Regels voor aanbiedingen

Kom te weten wat je wel en niet mag doen wanneer je een object aanbiedt. Kom bijvoorbeeld te weten hoe je een aanbieding opstelt met een nauwkeurige en volledige beschrijving van je object.


Regels over intellectuele eigendom (overzicht)

We verwijderen de aanbiedingen die bepaalde auteursrechten, handelsmerken of andere rechten kunnen schenden. Eigenaars van intellectuele-eigendomsrechten kunnen aanbiedingen melden in het kader van het VeRO-programma (Verified Rights Owner) van eBay.


Beleid voor geaccepteerde betalingen

Kom meer te weten over betalingsmethoden die verkopers van kopers kunnen accepteren.


Normen voor verkoperprestaties

Voor verkopers op eBay gelden strenge normen. Zorg dat je op de hoogte bent van de regels voordat je gaat verkopen.


Beleid voor bieden op eigen veilingen

Verkopers mogen niet op hun eigen object bieden om de prijs op te drijven, of familieleden, huisgenoten of werknemers op het object laten bieden.


Misbruik van procedure voor onbetaalde objecten

Verkopers kunnen geen creditering voor verkoopcommissie aanvragen voor een transactie als de koper het object heeft betaald.


Belastingbeleid

Verkopers zijn wettelijk verplicht om de revelante kosten en belastingen voor hun eBay-verkopen te betalen.

Hoe

Ongepaste handelspraktijken melden

Klik hier als je wilt weten wat eBay kan onderzoeken en welke acties eBay kan ondernemen.


Wettelijke aanbiedingen maken

Met behulp van deze algemene richtlijnen kun je aanbiedingen maken die aan de wet voldoen en geen inbreuk maken op de intellectuele-eigendomsrechten van anderen.


Verkopen met verbeterde resultaten

Kom te weten hoe je betere aanbiedingen maakt waarmee je je aan de regels houdt.

Was dit artikel nuttig?