4 min overzicht

Verboden en beperkte objecten (overzicht)

Voordat u uw object aanbiedt, moet u zeker zijn dat het op eBay is toegestaan en uitzoeken of er specifieke regels en voorwaarden zijn over hoe het moet worden aangeboden.

Raadpleeg hieronder de lijst van verboden en beperkte objecten en klik op de productrubriek voor informatie over het beleid. Verkopers moeten er ook voor zorgen dat de verkoop van hun object in regel is met de wetgeving.

Zorg ervoor dat uw aanbieding aan deze richtlijnen voldoet. Als dat niet het geval is, kunnen we onder andere volgende maatregelen treffen:.

  • uw aanbieding verwijderen
  • uw koop- en verkoopprivileges beperken
  • uw account schorsen

De regels begrijpen

Dit zijn enkele basisregels waarmee u rekening moet houden bij het aanbieden van uw objecten op eBay:

  • Ons beleid is vaak gebaseerd op de wetgeving van een land, hoewel het in sommige gevallen ook gebaseerd kan zijn op de inbreng van onze leden en ons eigen oordeel, in het bijzonder voor gevaarlijke of gevoelige objecten. Raadpleeg bijvoorbeeld ons beleid voor aanstootgevend materiaal.
  • Zorg dat u ons beleid hebt gelezen voor u een object gaat aanbieden. Volg onze richtlijnen en bekijk onze voorbeelden zodat u op voorhand weet wat u wel en niet mag verkopen op eBay (let wel: de lijst met voorbeelden is niet volledig).
  • Wanneer u internationaal verkoopt, moet u zeker onze richtlijnen lezen voor internationaal verkopen en import. Bepaalde objecten mogen misschien wel legaal worden verkocht in uw land, maar kunnen in een ander land illegaal zijn.
  • De onderstaande lijst van verboden en beperkte objecten heeft betrekking op zaken die kunnen worden aangeboden onder bepaalde voorwaarden en zaken die helemaal niet mogen worden aangeboden.
  • Lees zeker ook onze regels voor aanbiedingen en onze regels voor intellectuele eigendom om na te gaan of er voor uw object andere richtlijnen gelden die een impact kunnen hebben op uw aanbieding.

Beleidsovertredingen melden

Als u een aanbieding ziet die in strijd is met het eBay-beleid, meld dit dan via de link Object melden in de aanbieding of via de links Melden of Contacteer ons onderaan de meeste hulppagina's. Wanneer er een beleidsovertreding gebeurt, sturen we een e-mail naar de verkoper en de bieders of de koper om hen te laten weten dat de aanbieding van eBay werd gehaald.

Was dit artikel nuttig?