Hulp
Hulp
Zoeken in Hulppagina's (Zoekt niet naar objecten of producten) Zoekentips
Zoeken in hulp

Afbeeldingen aan uw aanbieding toevoegen

Door afbeeldingen aan uw aanbieding toe te voegen verhoogt u uw kansen om te verkopen. U geeft uw kopers immers een duidelijker beeld van wat ze kunnen verwachten en u onderscheidt uw aanbieding van gelijkaardige aanbiedingen. Er zijn verschillende manieren om foto's te uploaden naar eBay. U kunt ook afbeeldingen toevoegen die u hebt opgeslagen op een andere website.

Standaardfuncties en extra aanbiedingsopties

U kunt tot 12 afbeeldingen gratis toevoegen aan uw aanbieding. De eerste afbeelding wordt weergegeven in de aanbieding en naast de objecttitel in de zoekresultaten. Deze afbeelding wordt ook de galerijafbeelding genoemd.

U kunt gratis nog 11 andere afbeeldingen uploaden per aanbieding. Deze afbeeldingen verschijnen allemaal in een weergavevenster links bovenaan uw aanbieding. We bewaren kopieën van uw foto's op eBay en ze blijven maximaal 90 dagen in uw afgelopen aanbiedingen staan, zodat u ze kunt gebruiken om objecten opnieuw aan te bieden of om gelijkaardige objecten aan te bieden. 

Overzicht opties

De volgende tabel geeft een overzicht van de verschillende manieren om afbeeldingen aan uw aanbieding toe te voegen:

 Type

Toegang krijgen

Systeemvereisten

Maximale grootte per afbeelding

Wat gebeurt er met de afbeelding?

basisversie van uploader

De standaardkeuze van nieuwe gebruikers die niet over Adobe Flash Player 9 of een recentere versie beschikken.

 • Besturingssysteem: Mac of Windows

 • Web browser: laatste versie van FireFox, Internet Explorer of Safari

12 MB

 • Selecteer een afbeelding per keer. Alle geslecteerde afbeeldingen worden een voor een geüpload.

 • De grootte wordt na het uploaden aan de standaardgrootte aangepast.

standaardversie van uploader

De standaardkeuze van nieuwe gebruikers die over Adobe Flash Player 9 of een recentere versie beschikken.

 • Besturingssysteem: Mac of Windows

 • Web browser: laatste versie van FireFox, Internet Explorer of Safari

 • Adobe Flash Player 9 of recenter

12 MB

 • Selecteer meerdere afbeeldingen tegelijkertijd.

 • Doordat de afbeeldingsgrootte automatisch wordt aangepast voor het uploaden en meerdere afbeeldingen tegelijkertijd worden geüpload, neemt het uploaden minder tijd in beslag. De status wordt tijdens het uploaden weergegeven.

 • Als u Adobe's Flash Player 10 of recenter gebruikt, kunt u uw afbeelding voor het uploaden bekijken, bijsnijden, draaien en de helderheid en het contrast aanpassen van de geselecteerde afbeeldingen voor ze worden geüpload.

webbestanden kopiëren

In het gedeelte Foto's toevoegen van het verkoopformulier klikt u op de link Formulier aanpassen en selecteer vervolgens Geef de optie weer om afbeeldingsbestanden van een webserver naar eBay te kopiëren.

 • Besturingssysteem: Mac of Windows

 • Web browser: laatste versie van FireFox, Internet Explorer of Safari

12 MB

 • U kunt afbeeldingen uploaden van een website i.p.v. van uw harde schijf.

 • Uw afbeeldingen worden automatisch voor gebruik op eBay geoptimaliseerd en op eBay voor u gehost.

self-hosting

In het gedeelte Foto's toevoegen van het verkoopformulier klikt u op de link Formulier aanpassen en selecteer vervolgens Geef de optie weer om linken te plaatsen naar afbeeldingen op uw webserver (self-hosting).

 • Besturingssysteem: Mac of Windows

 • Web browser: laatste versie van FireFox, Internet Explorer of Safari

50-100 KB

 • U kunt uw afbeeldingen opslaan op uw eigen website of op een web-hostingdienst.

 • Uw afbeeldingen worden niet gecomprimeerd of geoptimaliseerd.

De standaard- of basisversie van uploader gebruiken

Afbeeldingen aan uw aanbieding toevoegen:
 1. Ga naar het gedeelte Foto's toevoegen op het verkoopformulier en klik op de button Foto's toevoegen . Er wordt een pop-upvenster weergegeven dat terechtkomt op het tabblad Standaard. Als u Adobe Flash Player 9 of recenter niet hebt geïnstalleerd op uw computer, wordt u gevraagd om het te installeren vanop de website van Adobe. U kunt op het tabblad Basisversie klikken om over te schakelen naar de basisversie.

 2. Klik op de button Bladeren en zoek de afbeelding(en) die u wilt toevoegen aan uw aanbieding. 

 3. Selecteer de afbeelding die u wilt toevoegen en klik op de button Openen. Om meerdere bestanden te selecteren houdt u de Ctrl-toets (Windows) of de Command-toets (Mac) ingedrukt terwijl u de bestanden selecteert die u wilt openen.  

 4. Als u problemen hebt met de standaardversie kunt u altijd overschakelen naar de basisversie door op de link Probeer de Ba sisversie van uploader in de rechterbovenhoek te klikken.

 5. Als u Adobe's Flash Player 10 of recenter gebruikt, kunt u de weergegeven afbeelding bijsnijden, draaien of AutoFix toepassen om de helderheid en het contrast aan te passen, door te klikken op het icoontje. Klik daarna op Toepassen.

 6. Als u wilt kunt u extra aanbiedingsopties selecteren (deze opties worden soms vooraf geselecteerd als ze gratis zijn voor uw aanbieding). Als u klaar bent, klikt u op de button Uploaden.

De uploader voor het kopiëren van webbestanden gebruiken

Met de optie Webbestanden kopiëren kunt u uw afbeeldingen van een website i.p.v. van uw harde schijf uploaden. Uw afbeeldingen worden dan automatisch voor gebruik op eBay geoptimaliseerd en door eBay opgeslagen.

Om de optie Webbestanden kopiëren in te schakelen klikt u op de link Formulier aanpassen in het gedeelte Foto's toevoegen in het verkoopformulier.

Afbeeldingen aan uw aanbieding toevoegen:
 1. Klik op de button Foto's toevoegen in het gedeelte Foto's toevoegen in het verkoopformulier.

 2. Klik op de link Webbestanden kopiëren.

 3. Voer het webadres of de URL in, zoek de afbeeldingen die u wilt uploaden en klik vervolgens op de button Toevoegen.

 4. Het webadres (URL) verschijnt in de kolom Afbeeldings-URL met de status Voltooid.

 5. Klik op Naar eBay kopiëren.

Afbeeldingen vervangen

Een afbeelding vervangen met behulp van ons uploadprogramma voor foto's

Kies Uw object herzien in Mijn eBay, verwijder de bestaande afbeelding uit uw aanbieding en upload vervolgens de nieuwe.

Een afbeelding vervangen die is gekopieerd van een webadres

Als u in uw aanbieding een afbeelding wilt vervangen die is geüpload van een webadres, moet u een nieuwe URL gebruiken voor de nieuwe foto.

Zo vervangt u een afbeelding die is gekopieerd van een webadres:

 1. Maak een nieuwe, duidelijke foto die aan uw vereisten voldoet.

 2. Upload de foto naar uw hostingsite met een nieuwe URL in plaats van de foto op de bestaande URL te overschrijven (bijvoorbeeld: www.voorbeeld.com/OUDEfoto.jpg en www.voorbeeld.com/NIEUWEfoto.jpg).

 3. Open uw aanbieding en ga naar het gedeelte Foto's toevoegen.

 4. Klik op Foto's toevoegen/bewerken en verwijder de foto die u wilt vervangen.

 5. Klik op de link Importeren vanaf het web.

 6. Typ de URL naar uw nieuwe foto in het aangegeven veld.

 7. Klik op Importeren om de nieuwe foto naar uw aanbieding te kopiëren.

Voor aanbiedingen met de verkoopvorm Geldig tot geannuleerd: als u een afbeelding vervangt die niet voldoet aan onze afbeeldingsnormen, moet u uw aanbieding bijwerken met de nieuwe URL wanneer u uw nieuwe afbeelding naar het web hebt geüpload. Ons systeem kan uw bijgewerkte afbeelding niet vinden als de URL niet is gewijzigd in uw aanbieding. Als u uw aanbieding niet bijwerkt met een nieuwe URL, kan deze worden geannuleerd.

Uw afbeeldingen zelf hosten

U kunt een link naar uw opgeslagen afbeeldingen plaatsen op een andere website in plaats van op eBay (ook wel zelfhosting genoemd). Bijvoorbeeld, als u afbeeldingen opslaat op een online ruimte die uw internetprovider (ISP) u heeft toegewezen, of op een website die de afbeeldingen voor u beheert, kunt u het adres (URL) van een afbeelding op die site invoeren door de tab Self-hosting te gebruiken. De afbeelding wordt dan weergegeven in uw aanbieding.

Om de optie Self-hosting in te schakelen klikt u op de link Formulier aanpassen in het gedeelte Foto's toevoegen in het verkoopformulier.

Om meer dan één zelfgehoste afbeelding op eBay weer te geven, moet u HTML gebruiken in uw aanbieding. Om uw afbeelding snel te doen verschijnen, zou de bestandsgrootte tussen de 50 en 100 kB moeten zijn, afhankelijk van de grootte. De afbeelding mag niet groter zijn dan 1000 pixels zodat ze volledig op het scherm verschijnt en u niet moet scrollen om ze te kunnen bekijken.

Tip: Als u uw afbeeldingen al op een andere website of op uw eigen webserver hebt opgeslagen, gebruik dan de uploader voor het kopiëren van webbestanden voor minstens de eerste afbeelding in uw aanbieding. Zo kunnen wij een kopie van de afbeelding opslaan in de standaardgrootte die wordt gebruikt op eBay. Het zorgt er ook voor dat uw website niet overbelast raakt en in de meeste gevallen wordt de afbeelding sneller geladen.

Afbeeldingen aan uw aanbieding toevoegen:
 1. Klik op de button Foto's toevoegen in het gedeelte Foto's toevoegen in het verkoopformulier. Er verschijnt een pop-upvenster.

 2. Selecteer het tabblad Self-hosting.

 3. Voer het webadres of de URL in, om de afbeelding die u wilt gebruiken, te selecteren.

 4. Klik op Foto toevoegen .

Als u uw afbeeldingen zelf host, proberen we uw eerste afbeelding te gebruiken om een door eBay gehoste afbeelding te creëren zodat kopers deze kunnen vergroten en in detail bekijken. Soms lukt dit echter niet. Als u een bericht ziet dat zegt dat er zich een problee heeft voorgedaad bij het creëren van een door eBay gehoste afbeelding, moet u verder niets doen. Uw afbeeldingen worden nog steeds weergegeven in uw aanbieding. Als u het opnieuw wilt proberen, wacht u best 24 uur om na te gaan of het probleem is opgelost. Als dat niet het geval is, kunt u uw afbeeldingen opnieuw verzenden.

Tips en kwaliteitsnormen

 • Gebruik een foto die ten minste 1600 pixels heeft aan de langste zijde. We raden u af om kleinere afbeeldingen te vergroten naar 1600 pixels. De afbeeldingen die u gebruikt moeten ten minste 500 pixels hebben aan de langste zijde.

 • U kunt afbeeldingen uploaden in de volgende indelingen (lijst in volgorde van beste resultaat)

  • JPEG (.jpeg bestandsextensie)

  • PNG (.png bestandsextensie)

  • TIFF (.tif bestandsextensie)

  • BMP (.bmp bestandsextensie)

  • GIF (.gif bestandsextensie)

 • JPEG-afbeeldingen moeten een kwaliteit hebben van 90 op de JPEG-kwaliteitsschaal van 0 tot 99. We zullen de afbeelding daarna optimaliseren voor weergave in uw aanbieding.

 • Afbeeldingen mogen geen randen of tekst bevatten, met de uitzondering van watermerken die laten zien dat u de eigenaar bent van de afbeelding.

 • Aanbiedingen moeten over ten minste 1 afbeelding beschikken.

 • Gebruik geen stockfoto's als u onze catalogus gebruikt om een object aan te bieden. Upload een afbeelding van het object die de staat van het object correct weergeeft.

 • Zorg ervoor dat foto's die online staan het https-protocol volgen.

 • Zorg ervoor dat u weet waar u uw afbeeldingen hebt bewaard op uw computer en geef ze een representatieve naam voor u begint te uploaden.

 • Voor meer informatie over andere vereisten voor verkopers en tips voor hoe u aan de verwachtingen van kopers kunt voldoen en deze overtreffen, gaat u naar ons beleid voor verkooppraktijken.

Contact opnemen met Klantenservice

Als u meer hulp nodig hebt of nog vragen heeft, kunt u contact met ons opnemen. 

Contacteer ons

Hebt u nog vragen? Wij helpen u graag verder.

 Contacteer ons