Hulp
Hulp
Zoeken in Hulppagina's (Zoekt niet naar objecten of producten) Zoekentips
Zoeken in hulp

Internationaal verzenden

Internationale verzendkosten zijn gebaseerd op een combinatie van zaken als:

  • Gewicht en afmetingen van het pakket

  • Verzendwijze, zoals over land of met expresverzending en dergelijke

  • Locatie van waaruit u verzendt, zoals stad of land

  • Locatie waarheen u verzendt, ook aangeduid als het land van bestemming

Om deze reden kunnen de kosten sterk uiteenlopen, afhankelijk van wat, waarheen en hoe u verzendt. Verzendkosten kunnen voor internationale bestemmingen aanzienlijk hoger uitvallen.

Over het algemeen betalen kopers de extra te berekenen kosten, zoals heffingen, belastingen en kosten voor douane-inklaring. Zo kan in internationale tarieven al dan niet een heffing zijn meegenomen voor ophalen en afleveren, samen met de douane-inklaringskosten. Uw pakket arriveert dan wel bij de deur van de koper, maar hij of zij moet misschien nog aanvullende internationale heffingen betalen.

Sommige transportfirma's bieden douane- en bemiddelingsdiensten aan, waardoor u meer te weten kunt komen over wat u kopers moet vertellen over extra heffingen, belasting en rechten. Uw kopers moeten mogelijk een toeslag betalen, afhankelijk van hun internationale vestigingslocatie.

Opmerking: Deze verzendinformatie is bedoeld als algemene informatie en is mogelijk niet terzake of niet volkomen correct voor zendingen die door sommige transporteurs worden verwerkt, of voor goederen die bepaalde internationale grenzen moeten passeren. Informeer bij de transporteur of er speciale regels bestaan die van invloed zijn op uw goederenzending. Informeer bij internationale verzending ook naar overige van kracht zijnde regelgeving, heffingen of belastingen in landen met grenzen die uw zending moet passeren.

Verzekering

Internationale zendingen moet u altijd verzekeren als uw transporteur geen automatische dekking aanbiedt. Sommige vervoersmaatschappijen verzekeren pakketen automatisch tot een bepaald bedrag tegen verlies of schade. Als dat het geval is, maar uw object meer waard is dan dit bedrag, is het verstandig om een aanvullende verzekering af te sluiten.

Opmerking: Het is van groot belang te zorgen dat het object goed is verpakt. Als uw object kapot of beschadigd aankomt door ondeugdelijke verpakking, zal het transportbedrijf uw verzekeringsclaim mogelijk afwijzen.

Belangrijk: Bij internationale zendingen moeten verkopers altijd een verzendmethode gebruiken waarbij een ontvangstbewijs wordt geleverd. Dit zorgt ervoor dat verkopers beschermd worden voor geschillen in de Kopersbescherming van eBay.

Contact opnemen met Klantenservice

Als u meer hulp nodig hebt of nog vragen heeft, kunt u contact met ons opnemen. 

Contacteer ons

Hebt u nog vragen? Wij helpen u graag verder.

 Contacteer ons