3 min artikel

Internationaal verkopen

U kunt uw aanbiedingen eenvoudig internationaal beschikbaar maken. Daarmee kunt u uw bedrijf uitbreiden door objecten aan te bieden aan kopers wereldwijd.

Wanneer u internationale verzending aanbiedt, zijn uw objecten automatisch beschikbaar voor kopers buiten Ierland.

U kunt internationaal verzenden aanbieden of objecten rechtstreeks aanbieden via ondersteunde internationale sites. Bijkomende internationale kosten kunnen van toepassing zijn.

Voor meer informatie over internationaal verkopen, bekijkt u ons handboek voor handelen op internationale sites - opent in een nieuw venster of tabblad.

Vereisten om internationaal objecten te verkopen

Wanneer u internationaal objecten verkoopt, moet u controleren of het aangeboden object legaal mag worden verkocht in andere landen. De toepasselijke wetgeving kan daar namelijk anders zijn dan in uw land.

Als u internationaal objecten wilt verkopen op eBay, moet u voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • U voldoet aan de verkoop- en objectvereisten van de site(s) waarop u uw aanbiedingen wilt weergeven.
  • Als u internationaal objecten verkoopt (door ze aan te bieden op een andere site dan de site waar u zich hebt geregistreerd, of door een internationale verzendoptie te selecteren), kan uw object worden verkocht aan een koper op een andere eBay-site.

Voordat u uw objecten in het buitenland mag verkopen, vragen we u om een overeenkomst voor internationaal verkopen te ondertekenen. Hierin staat dat objecten die aan kopers op andere eBay-sites worden verkocht, onder het beleid van die sites vallen, inclusief de geld-terug-garantie van eBay.

Tip
Wanneer u objecten verkoopt aan kopers in een ander land, moet u zich aan de wet- en regelgeving van uw eigen land en van de koper houden. Uw objecten moeten voldoen aan de verkoop- en toelatingsvereisten voor de eBay-site in elk land waar u ze aanbiedt.

Bedenktijd

Volgens de EU-richtlijn Consumentenrechten - nieuw venster of tabblad kunnen consumenten (kopers) binnen een bepaalde periode ('bedenktijd') zonder sanctie en zonder opgaaf van reden afzien van de meeste afstandstransacties met zakelijke verkopers.

Vergeet niet het volgende op te nemen in uw retourbeleid:

  • De termijn waarbinnen kopers u kunnen laten weten dat ze de transactie willen annuleren
  • Hoe de terugbetaling wordt verricht
  • Wie de kosten voor retourzending betaalt

Internationaal objecten verkopen

Voeg als volgt internationale verzending toe aan uw aanbiedingen:

  1. Kies in uw aanbieding de optie Internationale services en opties weergeven en selecteer Opslaan.
  2. Kies Vast tarief of Berekend. Een vast tarief betekent dat u portokosten kiest. De berekende verzendkosten worden bepaald door de locatie van de koper op basis van de prijzen van een Britse postdienst.
  3. Selecteer onder Bestemming de landen waarnaar u verzendt, en kies onder Service de gewenste expediteur.

Als u internationaal objecten wilt verkopen, moeten uw aanbiedingen en transacties voldoen aan de wet- en regelgeving van uw eigen land en van de koper.

Raadpleeg het eBay-beleid voor internationale handel voor meer informatie.

Tip
Zorg dat u op de hoogte bent van het beleid voor aanbiedingen en kopersbescherming op de eBay-sites waar u verkoopt.

Regio's kiezen

U kunt op verschillende manieren kiezen naar welke landen u wilt verzenden:

  • Per object: selecteer internationale verzendlocaties op het aanbiedingsformulier wanneer u een object aanbiedt. U kunt Wereldwijd kiezen of bepaalde regio's of landen selecteren.
  • Als standaardregel geldt het volgende: u kunt in Verzendvoorkeuren - nieuw venster of tabblad opgeven naar welke regio's of landen u niet wilt verzenden. Deze regels zijn pas van toepassing op toekomstige aanbiedingen die u maakt.

Betalingen van internationale kopers ontvangen

Als de koper in een andere valuta betaalt, wordt de betaling omgerekend naar de valuta van uw uitbetalingen. Aangezien de wisselkoers fluctueert, is het belangrijk om te weten dat deze wordt vastgelegd op het moment van de verkoop en wordt vermeld in de bestelgegevens. Deze wisselkoers is ook van toepassing bij een terugbetaling.

Wanneer u objecten naar het buitenland verzendt, worden aanvullende internationale kosten in rekening gebracht.

De transactiekosten van eBay worden afgetrokken in de betalingsvaluta van de koper en dan omgerekend naar uw valuta voor uitbetaling. Als u een creditering van de kosten ontvangt, wordt deze omgerekend van de valuta van uw koper naar uw valuta. Meer informatie vindt u in ons artikel over valutaomrekeningskosten.

Internationale kopers kunnen zien dat u in het Verenigd Koninkrijk bent gevestigd en dat u naar hun land verzendt.

Was dit artikel nuttig?

Verwante hulponderwerpen