Hulp
Hulp
Zoeken in Hulppagina's (Zoekt niet naar objecten of producten) Zoekentips
Zoeken in hulp

Hoe werkt feedback?

 

Wanneer u een object hebt gekocht of verkocht, vragen we u om feedback voor de transactie te geven, waarbij u aangeeft hoe uw ervaring met de koper of verkoper is geweest. Tegelijkertijd vragen we uw handelspartner om ook feedback voor u te geven.

Geleidelijk ontwikkelen eBay-leden een feedbackprofiel of reputatie op basis van de commentaren en beoordelingen die andere leden hebben achtergelaten. De feedbackscore is een van de belangrijkste onderdelen van een feedbackprofiel. Dit is het getal tussen haakjes naast de gebruikersnaam van een lid en wordt ook helemaal boven in het feedbackprofiel van het lid weergegeven.

Hoe worden feedbackscores berekend?

Voor iedere transactie kunnen kopers en verkopers elkaar beoordelen door feedback te geven. Kopers kunnen een positieve, negatieve of neutrale beoordeling plus een korte commentaar achterlaten. Verkopers kunnen een positieve beoordeling en een korte commentaar geven.

Op basis van deze beoordelingen worden feedbackscores bepaald. In de meeste gevallen ontvangen leden het volgende:

  • +1 punt voor elke positieve beoordeling

  • Geen punten voor elke neutrale beoordeling

  • -1 punt voor elke negatieve beoordeling

Wat als ik meerdere objecten aanschaf bij dezelfde verkoper?

Als u meerdere objecten bij dezelfde verkoper aanschaft, moet u feedback geven voor elke transactie. We berekenen de feedbackscore van de verkoper echter op een andere manier afhankelijk van het feit of de verkoop in dezelfde week heeft plaatsgevonden. Voor feedbackdoeleinden definiëren we een week als maandag tot en met zondag (Pacific Time). 

 

Als de verkopen in verschillende weken hebben plaatsgevonden

Elke beoordeling kan de feedbackscore van de verkoper met 1 punt wijzigen. Met een positieve beoordeling wordt het feedbackprofiel van het lid met 1 punt verhoogd en met een negatieve beoordeling wordt dit 1 punt verlaagd.

Als de verkopen in dezelfde week hebben plaatsgevonden

We verhogen of verlagen de feedbackscore van de verkoper met in totaal 1 punt op basis van het totale aantal positieve of negatieve beoordelingen die de koper heeft gegeven.

  • Als de verkoper in dezelfde week meer negatieve dan positieve beoordelingen ontvangt van dezelfde koper, wordt de feedbackscore van de verkoper verlaagd met 1 punt.

  • Als de verkoper in dezelfde week meer positieve dan negatieve beoordelingen ontvangt van dezelfde koper, wordt de feedbackscore van de verkoper verhoogd met 1 punt.

  • Als een verkoper in dezelfde week hetzelfde aantal negatieve en positieve beoordelingen ontvangt van dezelfde koper, wordt de feedbackscore van de verkoper niet gewijzigd.

 

Waarom zou ik feedback geven?

Als u eerlijk commentaar geeft, krijgen leden een goed idee van wat ze mogen verwachten wanneer ze met andere leden handelen. Feedback is ook een manier om te laten weten dat u een prettig verlopen transactie waardeert. Ten slotte, als u een koper bent, kunt u anderen laten weten wat u van een favoriete verkoper vindt. Als u een verkoper bent, kunt u trouwe klanten erkennen en belonen waardoor ze eerder bij u terugkomen voor nieuwe aankopen.

 

Moet ik neutrale of negatieve feedback geven voor een verkoper?

Feedbackcommentaar wordt een permanent onderdeel van de reputatie van een verkoper. Neem contact op met de verkoper als u een koper bent en probeer eventuele problemen op te lossen voordat u neutrale of negatieve feedback geeft. Zorg ervoor dat uw commentaar eerlijk is, op feiten is gebaseerd en verband houdt met de specifieke transactie waarvoor u de feedbackaanvraag hebt ontvangen.

Kan ik gedetailleerdere feedback geven voor een verkoper?

Als koper kunt u uw verkoper op 4 aspecten beoordelen: object als beschreven, communicatie, verzendtijd en verzendkosten. Deze beoordelingen tellen niet mee voor de feedbackscore van de verkoper. Meer weten over gedetailleerde verkopersbeoordelingen?

Gedetailleerde verkopersbeoordelingen van dezelfde koper worden berekend zoals feedback. Er wordt slechts 1 beoordeling per week opgenomen in de score van de verkoper.

De kleine lettertjes

Alleen geregistreerde leden kunnen feedback geven. 

In sommige gevallen kunnen we feedback verwijderen.

Wanneer een lid geschorst wordt, verwijdert eBay alle neutrale of negatieve feedback gegeven door dat lid. eBay verwijdert ook alle feedback van een koper wanneer deze koper een aantekening wegens onbetaald object heeft ontvangen voor die transactie.

Contact opnemen met Klantenservice

Als u meer hulp nodig hebt of nog vragen heeft, kunt u contact met ons opnemen. 

Contacteer ons

Hebt u nog vragen? Wij helpen u graag verder.

 Contacteer ons