2 min artikel

Verkopersbeoordelingen

U kunt de beste en meest betrouwbare verkopers op eBay vinden door te kijken naar hun verkopersbeoordeling, feedbackscore en het aantal objecten dat ze hebben verkocht.

Verkopersbeoordelingen laten u weten hoe andere kopers de aankoop bij uw verkoper hebben ervaren. Hoe hoger de feedbackscore van de verkoper, hoe beter de verkoper.

Hoe feedbackscores en verkopersbeoordelingen werken

Wanneer u een object op eBay koopt, kunt u uw ervaring met de verkoper beoordelen. Uw beoordelingen worden toegevoegd aan de algemene feedback van de verkoper en de scores van de gedetailleerde verkopersbeoordelingen.

De feedbackscore van verkopers wordt weergegeven als percentage onder hun gebruikersnaam in hun aanbiedingen. Als een verkoper een score van 99,5% heeft, betekent dit dat 99,5% van de kopers die feedback hebben gegeven voor die verkoper, een positieve ervaring had.

U ziet ook een sterrenbeoordeling van een verkoper als getal tussen haakjes naast zijn of haar gebruikersnaam. Dit laat zien hoeveel kopers feedback hebben gegeven voor een verkoper. Hoe meer kopers hun ervaring met een verkoper positief hebben beoordeeld, hoe zekerder u kunt zijn van een goede service.

Tip
Een zilveren vallende ster in een sterrenbeoordeling van een verkoper betekent dat de verkoper meer dan 1 miljoen keer positieve feedback heeft gekregen.

Voor een gedetailleerder beeld van de prestaties van een verkoper kunt u het best ook de gedetailleerde verkopersbeoordelingen bekijken. Dit is een overzicht van hoe kopers die verkoper hebben beoordeeld op de volgende gebieden:

  • Objectbeschrijving: hoe nauwkeurig is het beschreven?
  • Communicatie: heeft de verkoper goed gecommuniceerd met de koper?
  • Verzendtijd: hoe snel heeft de verkoper het object verzonden?
  • Verzend- en verwerkingskosten: waren de kosten redelijk?

Als u de gedetailleerde verkopersbeoordelingen van een verkoper wilt bekijken, selecteert u het getal naast zijn of haar gebruikersnaam om naar zijn of haar feedbackprofiel te gaan. U vindt sterren naast de vier verschillende gebieden, waarbij één ster de laagste beoordeling en vijf sterren de hoogste beoordeling is.

Gedetailleerde verkopersbeoordelingen geven

U kunt gedetailleerde verkopersbeoordelingen en feedback voor uw gekochte objecten geven op de pagina Feedback geven

Beoordeel uw algemene ervaring als positief, neutraal of negatief. Nadat u een algemene beoordeling hebt gegeven, kunt u beschrijvend commentaar toevoegen en gedetailleerde verkopersbeoordelingen geven. Selecteer de sterren om elk aspect van uw transactie te beoordelen.

Naast uw feedback wordt 'Geverifieerde aankoop' weergegeven om andere kopers te laten weten dat uw feedback betrekking heeft op een aankoop die op eBay is voltooid.

U kunt tot 60 dagen na de datum waarop u het object hebt ontvangen of na de verwachte leveringsdatum feedback geven, wat het eerst komt. Als er geen verwachte leveringsdatum wordt vermeld, hebt u tot 90 dagen vanaf het moment dat u uw aankoop hebt voltooid, om feedback voor de verkoper achter te laten.

U kunt alle feedback die u hebt achtergelaten of ontvangen bekijken in uw Feedback-profiel - opent in een nieuw venster of tabblad. Van daaruit kunt u ook feedback opvolgen en beantwoorden.

Topverkopers

Onze beste verkopers verdienen de status Topverkoper. Dit betekent dat ze hun kopers uitstekend van dienst zijn geweest en steeds een uitstekende klantenservice bieden.

Leden kunnen Topverkoper worden, ongeacht of ze weinig of veel objecten verkopen, als ze maar aan onze hoogste niveaus van klantenservice voldoen. Topverkopers kunnen ook de eBay Premium Service-badge ontvangen voor in aanmerking komende aanbiedingen wanneer ze gratis binnenlandse verzending aanbieden aan kopers in het Verenigd Koninkrijk.

Wanneer u een object op eBay koopt, kunt u uw ervaring met de verkoper beoordelen. Uw beoordeling wordt dan toegevoegd aan de algemene feedbackscore van de verkoper.

Was dit artikel nuttig?

Verwante hulponderwerpen