4 min overzicht

Alles over het feedbackbeleid

Feedback is een kans om eerlijk commentaar te geven over uw ervaring met een verkoper of om een klant te bedanken voor een aankoop.

Feedback is een open forum waar leden commentaar kunnen geven over hun ervaringen. Vergeet niet dat de feedback die u geeft in de meeste gevallen permanent is. Er zijn ook een paar dingen die we niet toestaan.

Een probleem oplossen

Mijn handelspartner geeft geen feedback

Als u een transactie met een ander eBay-lid hebt afgerond en deze persoon geen feedback voor u heeft gegeven, dan kunt u een snelle e-mail sturen als vriendelijke herinnering. Maar vergeet niet dat feedback volledig optioneel is.

 
Ik heb negatieve feedback ontvangen

Als u negatieve feedback hebt ontvangen, kunt u uw kant van het verhaal vertellen door te reageren op de feedback. Als verkoper kunt u ook een beperkt aantal verzoeken sturen naar kopers om de door hun gegeven feedback te herzien.

 
Ik heb feedback ontvangen die in strijd is met het eBay-beleid

Als een lid een van onze feedbackbeleidsregels heeft geschonden, kunt u ons verzoeken de feedback te verwijderen.

 
Ik wil de feedback wijzigen die ik voor iemand anders heb gegeven

In de meeste gevallen kunt u feedback niet meer wijzigen nadat deze eenmaal is gegeven. Als u echter negatieve of neutrale feedback hebt gegeven voor een verkoper en u deze wilt wijzigen in positieve feedback, dan kan de verkoper mogelijk een feedbackwijziging aanvragen.

 

eBay algemeen

Feedbackchantage

Kopers mogen niet dreigen met slechte feedback of lage gedetailleerde verkopersbeoordelingen om iets te krijgen wat niet was inbegrepen in de oorspronkelijke aanbieding. Verkopers mogen geen positieve feedback eisen van kopers.

Feedbackmanipulatie

Het is leden niet toegestaan om feedback uit te wisselen met als enig doel het verhogen van de feedbackscore, het verkrijgen van privileges op eBay of het verbeteren van de reputatie. Het is kopers niet toegestaan om te proberen de feedback van een verkoper te beschadigen door middel van een reeks herhaalde aankopen, of om negatief commentaar te geven met een positieve feedbackscore.

Feedback in voorwaarden van de verkoper

Verkopers mogen geen voorwaarden in een aanbieding opnemen als die het recht van de koper om feedback te geven beperken of begrenzen.

Wanneer feedback kan worden aangepast of verwijderd

Beoordelingen en commentaar zijn over het algemeen een vast onderdeel van het feedbackprofiel van een lid. Er zijn echter een paar situaties waarin eBay feedback kan verwijderen of aanpassen, zoals wanneer een lid links, ongepast taalgebruik of andere ongepaste inhoud in feedbackcommentaar heeft opgenomen.

 

Instructies

Reageren op feedback en vervolgcommentaar toevoegen

U kunt reageren op feedback die u hebt ontvangen of vervolgcommentaar achterlaten bij feedback die u hebt gegeven.

Hoe kunnen verkopers feedbackherzieningen aanvragen bij kopers?

Lees meer over hoe verkopers kopers kunnen vragen om eenmaal gegeven feedback te herzien

Feedback voor verkopers bekijken en wijzigen

Ontdek wat te doen als een verkoper u vraagt om feedback te herzien.

Alle activiteiten op eBay dienen aan dit beleid, de gebruikersovereenkomst van eBay, en alle toepasselijke wetgeving te voldoen en de rechten van derden te respecteren. Anders kan eBay actie ondernemen in overeenstemming met toepasselijke wetgeving en de gebruikersovereenkomst van eBay. In sommige gevallen is eBay hiertoe zelfs wettelijk verplicht. eBay kan bijvoorbeeld de aanbieding of andere content verwijderen, een waarschuwing geven, activiteiten beperken of account schorsen.

Was dit artikel nuttig?