3 min artikel

Uw betalingsmethode voor verkoopkosten en andere kosten instellen en wijzigen

Uw kosten en andere verkoopkosten worden automatisch afgetrokken van uw verkoopopbrengsten. U moet echter wel een geldige betalingsmethode instellen om uw verkoopkosten te dekken voor het geval uw verkoopopbrengsten ontoereikend zijn. Een geldige betalingsmethode is bijvoorbeeld een creditcard of een gekoppelde bankbankrekening.

Als uw saldo ontoereikend is, brengen we binnen 14 dagen een bedrag in rekening via uw betalingsmethode in ons bestand. We kunnen de verschuldigde bedragen samenvoegen in één afschrijving.

Uw betalingsmethode voor verkoopkosten toevoegen of bijwerken

U kunt een betalingsmethode, zoals een creditcard, bankpas of gekoppelde bankrekening voor uitbetalingen, toevoegen of bijwerken om uw verkoopkosten te betalen en als uw favoriete methode instellen.

Een nieuwe betalingsmethode toevoegen

Voeg als volgt een nieuwe betalingsmethode voor verkoopkosten toe:

 1. Ga naar Betalingen - nieuw venster of tabblad in Mijn eBay.
 2. Selecteer Betalingsoptie toevoegen.
 3. Selecteer onder Selecteer een betalingsoptie de optie Creditcard of Bankrekening.
 4. Selecteer Doorgaan.
  • Voer bij een creditcard uw creditcardgegevens in en selecteer Doorgaan.
  • Bij een bankrekening wordt u gevraagd uw bankrekening te koppelen, in te loggen of uw bankgegevens in te voeren, uw bankgegevens te bevestigen en Doorgaan te selecteren.
 5. Selecteer Wordt geprefereerd voor verkoopkosten en vervolgens Toevoegen.
  • Sla deze stap over als u niet wilt dat dit uw favoriete betalingsmethode wordt.

Een bestaande betalingsmethode selecteren

Selecteer als volgt een bestaande betalingsmethode als favoriete betalingsmethode voor verkoopkosten:

 1. Ga naar Betalingen - nieuw venster of tabblad in Mijn eBay.
 2. Selecteer onder Betalingsopties de optie Beheren onder de geregistreerde betalingsmethode die u wilt gebruiken.
 3. Selecteer Wordt geprefereerd voor verkoopkosten.
 4. Selecteer Gereed.

Als een geregistreerde betalingsmethode niet de optie Beheren heeft, kan dat zijn omdat de betalingsmethode niet als favoriete betalingsmethode in aanmerking komt of verlopen is.

Wijzigen hoe uw terugbetalingen worden betaald

Volg de onderstaande stappen als u de terugbetalingsmethode van uw voorkeur wilt wijzigen voor wanneer u onvoldoende saldo hebt:

 1. Zoek de bestelling in de Verkopershub - nieuw venster of tabblad of in Mijn eBay - nieuw venster of tabblad.
 2. Selecteer Terugbetaling doen of bekijk het annuleringsverzoek, de retouraanvraag of de aanvraag wegens een niet-ontvangen object.
 3. Selecteer De manier van aanrekenen wijzigen.
 4. Selecteer de betalingsmethode van uw voorkeur en selecteer vervolgens Opslaan.

De opgeslagen betalingsmethode wordt gebruikt voor eventuele toekomstige kosten. Als uw favoriete betalingsmethode niet werkt, brengen we het verschuldigde bedrag in rekening via uw andere betalingsmethode in ons bestand of uw gekoppelde bankrekening voor uitbetalingen.

Tip
Als we uw betalingsmethode om welke reden dan ook moeten verwijderen en we geen andere betalingsmethode voor uw verkoopkosten in ons bestand hebben, moet u een nieuwe betalingsmethode toevoegen.

Waarom u een geldige betalingsmethode nodig hebt

Als u geen geldige betalingsmethode voor verkoopkosten hebt ingesteld, kan dat gevolgen hebben voor uw verkoopactiviteiten of moeten we mogelijk openstaande kosten afschrijven van uw gekoppelde bankrekening voor uitbetalingen.

Er zijn een aantal redenen waarom we openstaande kosten kunnen afschrijven van uw geregistreerde betalingsmethode of gekoppelde bankrekening, zoals:

 • eBay-kosten, waaronder plaatsingskosten, verkoopcommissie, wettelijke verwerkingskosten, internationale kosten en advertentiekosten
 • Terugbetalingen
 • Verzendlabels
 • Winkelabonnementen
 • Terugbetalingen voor Geld-terug-garantie van eBay
 • Terugbetalingen voor betalingsgeschillen

Als uw betalingsmethode voor verkoopkosten wordt afgewezen, kunnen we uw account schorsen of blokkeren totdat het openstaande bedrag volledig is betaald.

Als u geen betalingsmethode voor verkoopkosten hebt geselecteerd of als de betaling mislukt, kunnen we een andere betalingsmethode in ons bestand proberen voor het bedrag dat u eBay verschuldigd bent.

Als het ons niet lukt om kosten af te schrijven via uw geregistreerde betalingsmethode, proberen we het later opnieuw. U kunt ook een eenmalige betaling - nieuw venster of tabblad doen voor openstaande verkoopkosten.

U kunt een gedetailleerd overzicht van de transactiekosten voor elke bestelling bekijken op het tabblad Betalingen - nieuw venster of tabblad in de Verkopershub of in het gedeelte Betalingen - nieuw venster of tabblad van Mijn eBay.

Eenmalige betaling

Als uw saldo te laag is of u eBay een bedrag verschuldigd bent, kunt u een eenmalige betaling doen met een creditcard of bankpas. Dit doet u als volgt:

 1. Ga naar Betalingen - nieuw venster of tabblad in Mijn eBay of de Verkopershub.
 2. Selecteer Eenmalige betaling om een betaling te verrichten.

U kunt een voorkeursbetaalmethode instellen, zodat de verkoopkosten worden aangerekend op de betaalmethode van uw keuze.

Was dit artikel nuttig?

Verwante hulponderwerpen