2 min artikel

Hoe we verkoopkosten en andere kosten in rekening brengen

Als verkoper worden uw kosten en de verkoopkosten automatisch afgetrokken van uw verkoopopbrengst, en de rest van uw geld wordt rechtstreeks op uw bankrekening gestort.

Vanaf 17 augustus 2024 wordt American Express niet langer geaccepteerd als betalingsmethode voor aankopen of verkoopkosten op eBay. Bekijk voor meer informatie de veelgestelde vragen.

 

Aangezien we de verkoopkosten en andere kosten aftrekken van de opbrengst van uw verkopen, kan het uitbetalingsbedrag afwijken van het bedrag dat uw koper heeft betaald. Uitbetalingen maken we dagelijks, wekelijks, tweewekelijks of maandelijks over naar uw bankrekening, afhankelijk van de voorkeur die u hebt geselecteerd.

Als u onvoldoende saldo hebt voor uw verkoopkosten of andere kosten, schrijven we dit bedrag af via uw geregistreerde betalingsmethode, zoals een creditcard, bankpas of gekoppelde bankrekening voor uitbetalingen.

Soorten verkoopkosten en andere kosten

Verkoopkosten en andere kosten bestaan onder meer uit:

 • eBay-kosten, zoals plaatsingskosten, kosten voor extra aanbiedingsopties, verkoopcommissie, wettelijke verwerkingskosten, internationale kosten en advertentiekosten
 • Winkelabonnementen
 • Terugbetalingen voor Geld-terug-garantie van eBay
 • Terugbetalingen voor betalingsgeschillen

Volg de onderstaande links voor specifieke kostenbedragen:

Hoe en wanneer we kosten in rekening brengen

Verkoopkosten en andere kosten worden automatisch afgetrokken van uw beschikbare tegoed en het tegoed dat we nog moeten verwerken. Deze kosten brengen we op verschillende momenten in rekening, afhankelijk van het soort kosten.

Soort verkoopkosten of andere kosten Wanneer we de kosten in rekening brengen Waar we de kosten in rekening brengen Voorbeeld van verkoopkosten of andere kosten
Aanbiedingskosten Op het moment van aanbieding Beschikbaar tegoed en tegoed dat wordt verwerkt Plaatsingskosten, kosten voor extra aanbiedingsopties
Transactiekosten Op het moment van verkoop Betaling door koper Verkoopcommissie, wettelijke verwerkingskosten, internationale kosten
Maandelijkse kosten Aan het begin van elke maand Beschikbaar tegoed en tegoed dat wordt verwerkt Abonnementskosten voor winkel
Verkoopkosten en andere kosten Op het moment dat ze worden gemaakt Beschikbaar tegoed en tegoed dat wordt verwerkt Advertentiekosten, terugbetalingen aan kopers

Meer weten over het instellen en wijzigen van uw betalingsmethode voor verkoopkosten en andere kosten?

Als u betaling bij ophalen, onder rembours, bankoverschrijvingen of postwissels accepteert, verrekenen we uw kosten via uw beschikbare saldo of geregistreerde betalingsmethode wanneer de betaling wordt voltooid.

Wanneer u eBay een bedrag verschuldigd bent

Als uw beschikbare tegoed en uw tegoed dat wordt verwerkt onvoldoende zijn voor uw kosten en u eBay nog een bedrag verschuldigd bent, proberen we deze kosten in één keer af te schrijven via uw geregistreerde betalingsmethode. We sturen u via e-mail en in Berichten ook een link voor een eenmalige betaling met een creditcard of bankpas. Als uw kosten hoger zijn dan uw beschikbare tegoed en uw tegoed dat wordt verwerkt, wordt uw saldo als negatief bedrag weergegeven.

Als u geen andere betalingsmethode hebt geregistreerd, wordt de betaling niet verwerkt en hoeft u geen eenmalige betaling te doen. We proberen dan de kosten af te schrijven van uw gekoppelde bankrekening voor uitbetalingen.

Tip
Als uw eBay-account beperkt of geschorst is omdat u eBay een bedrag verschuldigd bent, kunt u een eenmalige betaling doen. Nadat we de betaling hebben ontvangen en als er geen andere problemen met uw account zijn, herstellen we uw eBay-account.

Uw verkoopkosten en andere kosten bekijken

De Verkopershub of Mijn eBay bevat een overzicht van alle transactiekosten die we voor elke bestelling in rekening brengen. Dit kunt u als volgt bekijken:

 1. Ga naar het tabblad Betalingen - nieuw venster of tabblad in de Verkopershub of naar het gedeelte Betalingen van Mijn eBay - nieuw venster of tabblad.
 2. Selecteer Alle transacties.
 3. Ga naar de bestelling die u wilt bekijken en selecteer Bekijken.
 4. Zie het gedeelte Details van kosten.

Het gedeelte Details van kosten bevat de verkoopcommissie, wettelijke verwerkingskosten en andere transactiekosten die op het moment van verkoop verschuldigd zijn. Speciale aanbiedingen voor verkoopcommissie of kortingen worden ook weergegeven. Als u al uw kosten in één rapport wilt bekijken, lees dan het artikel Uw verkooptransacties op eBay afstemmen.

Uw bestelinkomsten

U kunt het bedrag dat u met elke bestelling hebt verdiend (na aftrek van alle kosten en verkoopkosten) bekijken op het tabblad Bestellingen - nieuw venster of tabblad in de Verkopershub. Op de pagina Bestelgegevens ziet u een overzicht van wat uw koper heeft betaald en wat u hebt verdiend. Uw totale inkomsten worden weergegeven als de totale bestelling na aftrek van verkoopkosten en andere kosten.

Zo kunt u zien wat u met elke bestelling hebt verdiend:

 1. Ga naar het tabblad Bestellingen - nieuw venster of tabblad in de Verkopershub.
 2. Zoek de bestelling en selecteer het bestelnummer of selecteer Bestelgegevens bekijken.
 3. Bekijk het gedeelte Betalingen.

U ziet een overzicht van de verschillende soorten verkoopkosten die aan uw bestelling zijn gekoppeld, zoals:

 • Transactiekosten: kosten worden berekend op het moment van de verkoop en kunnen inclusief verkoopcommissie, wettelijke verwerkingskosten en internationale kosten zijn
 • Standaard advertentiekosten: kosten voor standaard promotieaanbiedingen
Was dit artikel nuttig?

Verwante hulponderwerpen