4 min overzicht

Hoe bieden werkt

Bieden op een eBay-veiling is een goede manier om het object dat u wilt voor een aantrekkelijke prijs te kopen.

In een aanbieding in veilingvorm noemen verkopers een startprijs en biedt u tegen andere kopers. U kunt uw biedingen volgen in het gedeelte Biedingen/voorstellen - nieuw venster of tabblad van Mijn eBay. Wanneer de aanbieding afloopt, wint de hoogste bieder de veiling en betaalt voor het object.

Tip
Houd er rekening mee dat een bod een bindend contract is. Wanneer u op een object biedt in een veiling, verbindt u zich ertoe het te kopen als u wint.

Onze onderstaande artikelen bevatten antwoorden op uw vragen over veilingen en vertellen alles wat u moet weten over hoe u op objecten kunt bieden.

Automatisch bieden

Blijf de concurrentie voor door automatische biedingen in te stellen.

Een bod intrekken

Lees hoe en wanneer u een bod kunt intrekken als u een fout maakt tijdens het bieden.

Hoe de minimumverkoopprijs werkt

Ontdek hoe de minimumverkoopprijs bij veilingen werkt.

Reageren op herkansingsaanbiedingen

Als u niet de winnende bieder bent in een veiling, kan de verkoper u toch een herkansingsaanbod doen. Lees hoe deze aanbiedingen werken en hoe u erop kunt reageren.

Veelgestelde vragen

 
Waar kan ik mijn biedingsgeschiedenis vinden?

Als u uw biedingsgeschiedenis wilt bekijken, gaat u naar Mijn eBay en selecteert u Biedingen/voorstellen - nieuw venster of tabblad.

Daar vindt u alle objecten waarop u momenteel biedt, de objecten waarop u hebt geboden maar niet hebt gewonnen, en alle beste voorstellen die u hebt gedaan.

Als u uw biedingsgeschiedenis wilt verwijderen, vinkt u het vakje aan naast de objecten die u wilt verwijderen en selecteert u Verwijderen.

 
Wat is een privébod?

Verkopers maken soms privéaanbiedingen zodat bieders en de koper anoniem blijven, vooral bij de verkoop van dure objecten of farmaceutische producten. Bij deze aanbiedingen staat een opmerking dat ze privé zijn en alleen de verkoper uw gebruikersnaam kan zien.

 
Waarom is het object waarop ik heb geboden verdwenen?

De verkoper kan de aanbieding voortijdig hebben beëindigd, hoewel we dat ten zeerste afraden. Of als de verkoper een van onze beleidsregels heeft overtreden, hebben we de aanbieding mogelijk moeten annuleren.

 
Waarom krijg ik een bericht om contact op te nemen met de verkoper wanneer ik een bod probeer te plaatsen?

Verkopers stellen soms vereisten in voor potentiële kopers op basis van hun betalings- of verzendvoorkeuren. U kunt bijvoorbeeld in een gebied of land wonen waarnaar de verkoper geen objecten verzendt.

In dat geval ziet u een bericht waarin u wordt gevraagd om contact op te nemen met de verkoper wanneer u een bod probeert te plaatsen. Laat de verkoper weten dat u wilt bieden. Hij of zij wijzigt mogelijk zijn of haar vereisten zodat u kunt deelnemen.

 
Waarom kan ik niet bieden op de veiling van een vriend of vriendin?

We vinden het belangrijk dat veilingen altijd eerlijk en rechtvaardig verlopen. Soms biedt een lid dat de verkoper kent (mogelijk een familielid, vriend of vriendin) op een object om de prijs op te drijven. Dit staat bekend als bieden op eigen veilingen en is niet toegestaan op eBay.

 
Was dit artikel nuttig?

Verwante hulponderwerpen