2 min artikel

Reageren op herkansingsaanbiedingen

Als u een veiling niet hebt gewonnen, kan de verkoper u nog een kans geven om het object te kopen dat u wilde hebben door een herkansingsaanbod te doen.

Als u een herkansingsaanbod krijgt, kunt u het object kopen voor het bedrag dat u als laatste hebt geboden.

Hoe werken herkansingsaanbiedingen?

Bij herkansingsaanbod bieden verkopers u het object aan waarop u hebt geboden, ook al was u niet de winnaar. Dit kan zijn omdat ze meer voorraad hebben gevonden of omdat de minimumverkoopprijs niet is gehaald, maar ze het object toch willen verkopen.

U kunt het aanbod accepteren en voor het object betalen, of u kunt ervoor kiezen om niet te reageren zodat het aanbod automatisch vervalt.

Tip
U kunt het ontvangen van herkansingsaanbiedingen uitschakelen door uw communicatievoorkeuren - nieuw venster of tabblad te wijzigen in Mijn eBay.

Een herkansingsaanbod accepteren

Als een verkoper u een herkansingsaanbod doet, sturen we u een e-mail met als onderwerp 'U hebt een herkansingsaanbod'. U vindt het aanbod ook op de volgende plaatsen:

U hebt 1, 3, 5 of 7 dagen om het aanbod te accepteren, afhankelijk van de termijn die de verkoper heeft gekozen.

Als u het aanbod wilt accepteren, selecteer dan Kopen in de e-mail en voltooi de betaling zoals bij andere aankopen op eBay. U kunt ook een herkansingsaanbod bekijken en accepteren in het gedeelte Biedingen/voorstellen van Mijn eBay.

Bevestigen dat een herkansingsaanbod legitiem is

U vindt altijd de legitieme herkansingsaanbiedingen in eBay Berichten - nieuw venster of tabblad en in het gedeelte Biedingen/voorstellen - nieuw venster of tabblad van Mijn eBay.

We sturen nooit een herkansingsaanbod per e-mail met de onderwerpregel 'Bericht van eBay-lid'.Als u een e-mail met die onderwerpregel ontvangt, is het een valse e-mail en niet van ons. Stuur de e-mail door naar spoof@ebay.com.

Meer weten over het herkennen en melden van valse e-mails?

Tip
De bescherming van onze leden is een van onze topprioriteiten. We staan geen voorstellen toe om objecten buiten onze site om te kopen of te verkopen. Wanneer dit gebeurt, vormt dit een risico op fraude en worden kopers en verkopers niet gedekt door onze beschermingsprogramma's als er iets fout gaat.

Met een herkansingsaanbod kunt u het object kopen voor het bedrag van uw laatste bod.

Was dit artikel nuttig?

Verwante hulponderwerpen