Hulp
Hulp
Zoeken in Hulppagina's (Zoekt niet naar objecten of producten) Zoekentips
Zoeken in hulp

Uw winkel promoten

U hebt de grootste kans op succes als u uw winkel en de objecten die u aanbiedt bij kopers promoot. Op de volgende manieren kunt u uw winkel beter onder de aandacht brengen:

Uw winkel op eBay promoten

 • Maak optimaal gebruik van uw veilingen en Nu kopen-aanbiedingen
  Succesvolle verkopers met een eBay-winkel leiden kopers via hun veilingen en Nu kopen-aanbiedingen naar hun winkel. Deze verschijnen namelijk op de reguliere eBay-pagina's met zoekresultaten en aanbiedingen in rubrieken. Het is dus een goed idee om een aantal objecten in deze verkoopvormen aan te bieden en in uw objectbeschrijvingen links naar uw winkel op te nemen (bijvoorbeeld naar de homepage of uw aangepaste rubrieken). Gebruik de koptekst om kleuren, afbeeldingen en logo's van uw winkel in al uw objectbeschrijvingen opnemen.

 • Haal voordeel uit de winkelmarketingtools

  Wij bieden u een aantal marketingtools waarmee u uw winkel kunt promoten, zoals e-mailmarketing, aangepaste aanbiedingskaders en reclamebrochures. U vindt deze tools onder de link Marketingtools in Mijn eBay.

 • Pas uw koptekst aan voor aanbiedingen

  Om uw winkel van een merk te voorzien kunt u uw eigen banner, een zogenaamde koptekst voor aanbiedingen, opnemen in uw winkel om uw winkel te promoten in uw aanbiedingen. Het aanpassen van deze elementen maakt het voor de koper nog makkelijker uw winkel te herkennen.

 • Gebruik uw profiel
  Als u Profiel hebt, weet u dat het pictogram altijd naast uw gebruikersnaam wordt weergegeven, zodat kopers daarop kunnen klikken. Maak dus niet alleen in uw aanbiedingen reclame voor uw winkel, maar ook op uw pagina Over mij. Zo kunt u uw winkelthema gebruiken en links naar uw winkel toevoegen.

 • Kies een ander soort abonnement
  Als u een uitgebreider abonnement neemt, krijgt uw winkel een opvallender plaats op de zoekpagina's van eBay-winkels en op andere eBay-pagina's.

 • Gebruik uw winkelnaam wanneer u berichten op de prikborden plaatst
  Neem de naam en de URL van uw winkel bij wijze van handtekening op in berichten die u op de prikborden plaatst. Zo krijgt u naambekendheid bij de eBay-community.

Uw winkel buiten eBay promoten

 • Maak reclame voor uw winkel in e-mails en in drukwerk
  Gebruik in correspondentie met kopers (zoals e-mails, visite kaarten en pakbonnen) en in reclame altijd de naam en de URL van uw winkel en indien mogelijk uw huisstijl (thema, kleuren, logo en dergelijke). Maak een reclamebrochure voor uw winkel.

 • Laat uw winkel zoveel mogelijk opvallen in zoekmachines
  Zorg dat de tekst van uw winkel overeenkomt met de trefwoorden die potentiële kopers bij zoekmachines kunnen opgeven wanneer ze naar uw soort objecten zoeken. Daarmee vergroot u de kans dat uw winkel in de zoekresultaten wordt weergegeven. Verwerk deze trefwoorden in uw winkelnaam, de namen van uw aangepaste rubrieken en de inhoud van uw aangepaste pagina's.

 • Laat uw aanbiedingen opnemen in zoekmachines voor producten

  Gebruik zoekwoorden in uw winkel die kopers waarschijnlijk gebruiken. Gebruik deze zoekwoorden in de winkel naam, aangepaste rubrieken en de inhoud van uw pagina's.

Contacteer ons

Hebt u nog vragen? Wij helpen u graag verder.

 Contacteer ons