Hulp
Hulp
Zoeken in Hulppagina's (Zoekt niet naar objecten of producten) Zoekentips
Zoeken in hulp

Verkopen met betere resultaten


Door goed op de hoogte te zijn van hoe u objecten op eBay kunt verkopen, zullen transacties vlotter verlopen en zal iedereen een uitstekende winkelervaring hebben. Er zijn veel manieren om kopers aan te trekken voor uw aanbiedingen. Voordat u ertegenaan gaat, vindt u hier enkele interessante weetjes en een aantal dingen die u beter kunt vermijden.

Betere aanbiedingen maken

Details maken echt het verschil. Hieronder vindt u enkele tips over hoe u betere titels en beschrijvingen kunt maken en hoe u de prijs kunt bepalen. Bij het maken van uw aanbieding geven we aanbevelingen gebasseerd op onderzoek naar vergelijkbare objecten. Deze aanbevelingen doen we zodat u uw object sneller en voor een betere prijs kunt verkopen.

Titels

Wist u dat de standaard zoekfunctie enkel zoekt op objecttitels? Het is dus heel belangrijk om de beste informatie in de titel te zetten. Dit zijn enkele tips:

 • Vermeld de fabrikant, het merk of de ontwerper van uw object, maar let er wel op dat verwijzingen naar die namen in regel zijn met het eBay-beleid. We staan bijvoorbeeld geen trefwoord-spam toe, dat wil zeggen merknamen of andere woorden ongepast gebruiken met de bedoeling om kopers naar een aanbieding te lokken.

 • Beschrijf uw object in maximaal 80 tekens (inclusief spaties).

 • Klik hier voor tips om een goede titel op te stellen.

Beschrijvingen

Anticipeer op en beantwoord de vragen van een koper. Houd het volgende in gedachten:

 • Vertel kopers:

  • wat het object is

  • wie het heeft gemaakt

  • waaruit het bestaat

  • in welke staat het zich bevindt

 • Voeg verschillende foto's toe waarop de details en de staat van uw product te zien zijn.

 • Voor duurdere objecten verwachten kopers meer informatie zoals:

  • bijzondere geschiedenis

  • hoe u het object hebt verkregen

  • waar het is bewaard

Klik hier voor richtlijnen om een goede beschrijving op te maken.

Prijs

 

Een correcte prijs zet mensen aan tot kopen en geeft uw kopers een goed gevoel over hun aankoop. Denk dus aan het volgende:

 • de echte marktwaarde van het object

 • hoe het in verhouding staat tot gelijkaardige objecten

 • in welke staat het zich bevindt

Zie Een startprijs bepalen voor meer tips om uw prijsstrategie te bepalen.

Meer tips voor succesvol verkopen.

De regels leren kennen

Neem een paar minuten de tijd om de regels en het beleid van eBay door te nemen voordat u uw objecten aanbiedt. Als u weet wat u wel en niet mag doen op eBay, zal dat op termijn zijn vruchten afwerpen. Zorg dus dat u deze belangrijke richtlijnen volgt:

Wel

 • Zorg dat uw object echt is en volg de richtlijnen in ons beleid betreffende replica's, namaakobjecten en niet-toegestane kopieën.

 • Gebruik merknamen op de juiste manier en zorg dat de informatie in uw aanbieding correct is.

 • Creëer uw eigen aanbiedingsinformatie, inclusief beschrijvingen en afbeeldingen en zorg dat alle gegevens overeenstemmen met onze regels voor intellectuele eigendom. En denk eraan: gebruik geen inhoud van anderen zonder eerst hun toestemming te vragen.

 • Volg het eBay-beleid. Soms komen verkopers een beperking tegen waardoor ze een aanbieding niet kunnen plaatsen. In dat geval verschijnt er een bericht met instructies over hoe de beperking kan worden aangevochten. Probeer deze beperkingen niet te omzeilen, want dat zou gevolgen kunnen hebben voor uw koop- en verkooprechten alsook voor uw aanbiedingen.

Niet

Op onderzoek gaan

Verkopers moeten ervoor zorgen dat hun objecten echt zijn. Denk eraan dat we uw objecten niet kunnen verifiëren, dus u moet zelf instaan voor uw producten en alle informatie die in uw aanbiedingen staat, waaronder ook afbeeldingen.

Voor u verkoopt

Waar is mijn aanbieding gebleven?

Om de winkelervaring veiliger en aangenaam te maken, controleren we de aanbiedingen nauwgezet om na te gaan of ze in regel zijn met het eBay-beleid en als we redenen hebben om aan te nemen dat er iets mis is, ondernemen we actie. Dat wil zeggen dat aanbiedingen soms verwijderd worden.

De acties die eBay onderneemt zijn afhankelijk van een aantal factoren, zoals objectbeschrijvingen, feedback, vorige objectverwijderingen, verkoopgeschiedenis, huidige verkoopactiviteiten en algemene activiteiten op de site. Zorg dus dat uw aanbiedingen in regel zijn met het eBay-beleid en volg bovenstaande verkooptips.

Is opnieuw aanbieden een optie?

Soms moet een aanbieding die werd verwijderd gewoon gecorrigeerd worden – bijvoorbeeld door meer informatie te geven in de beschrijving of een afbeelding te vervangen. Als dat het geval is en er geen probleem is met het object zelf, moedigen we u aan om de nodige stappen te ondernemen om het probleem op te lossen en uw object opnieuw aan te bieden.

Als de aanbieding echter werd verwijderd omdat het object niet is toegestaan op eBay of de aanbieding indruist tegen ons beleid of onze gebruikersovereenkomst, kunt u het object niet opnieuw aanbieden.

Contact opnemen met Klantenservice

Als u meer hulp nodig hebt of nog vragen heeft, kunt u contact met ons opnemen. 

Contacteer ons

Hebt u nog vragen? Wij helpen u graag verder.

 Contacteer ons