Hulp
Hulp
Zoeken in Hulppagina's (Zoekt niet naar objecten of producten) Zoekentips
Zoeken in hulp

Betere resultaten door een onmiddellijke verzending van de objecten


Kopers verwachten gewoonlijk dat hun objecten snel aankomen. U kunt niet controleren wanneer een pakket geleverd zal worden, maar u kunt wel meedelen wanneer een object verzonden wordt. Om aan de verwachtingen van kopers te kunnen voldoen, moet u uw objecten verzenden binnen de aangegeven tijd. Zo voorkomt u negatieve gevolgen zoals:

  • Gevallen waarin een koper het object niet ontvangen heeft

  • Negatieve en neutrale feedback

Laat weten welke verwerkingstijd kopers kunnen verwachten

Wanneer u informatie over verzending meedeelt in uw aanbieding, bepaalt u vooraf de verwachtingen van de koper. Dit helpt uiteindelijk om misverstanden over onverwachte verzend- en verpakkingskosten of over uw verwerkingstijd te vermijden.

Veelvoorkomende problemen Oplossingen

Geen of onnauwkeurige details over verzenddiensten of verwerkingstijd

  • Specificeer bij de verzendgegevens in uw aanbieding welke verzenddiensten u aanbiedt en vermeld duidelijk de verzendkosten.

  • Geef de geschatte leveringstijd op.

Geen details over het tijdstip wanneer u uw objecten verzendt

  • Specificeer uw verpakkingstijd (de tijd tussen de betaling door de koper en de verzending van het object). De meeste kopers verwachten een verpakkingstijd van minder dan 2 dagen.

  • Als u geen objecten verzendt gedurende de weekends, moet u dit vermelden in uw aanbieding.

Geen informatie over douanekosten of -rechten

  • Neem in al uw internationale aanbiedingen een duidelijk bericht op waaruit blijkt dat de kopers verantwoordelijk zijn voor douanekosten en dat douanecontroles vertragingen kunnen veroorzaken.

  • Als u dit bericht vermeldt, zal eBay negatieve of neutrale feedback verwijderen die het gevolg is van douanevertragingen of -kosten. Zorg ervoor dat u de vereisten voor deze boodschap leest en naleeft.

Gebruik van trackinggegevens

Vele postmaatschappijen en koeriersdiensten bieden trackinggegevens waarmee u en uw koper de verzendstatus van uw objecten kunnen controleren. Als de maatschappij waarmee u werkt deze dienst aanbiedt, maak er dan gebruik van. Het kan u tijd besparen omdat u geen vragen meer moet beantwoorden van kopers die willen weten waar hun object zich bevindt.  

Tip: trackinggegevens en verzendbevestiging kunnen u ook een verzendbewijs opleveren in geval van geschillen waarbij kopers zeggen dat ze uw object niet ontvangen hebben.

Meer over onze regelingen voor bescherming van kopers

Contact opnemen met Klantenservice

Als u meer hulp nodig hebt of nog vragen heeft, kunt u contact met ons opnemen. 

Contacteer ons

Hebt u nog vragen? Wij helpen u graag verder.

 Contacteer ons