Hulp
Hulp
Zoeken in Hulppagina's (Zoekt niet naar objecten of producten) Zoekentips
Zoeken in hulp

Een transactie annuleren

 

Als u een verkoop met een koper niet kunt voltooien, bijvoorbeeld als het object is beschadigd, u minder objecten op voorraad hebt dan u dacht, of de koper het object met het verkeerde leveringsadres heeft gekocht, dan kunt u de transactie annuleren.

Hoe een transactie annuleren

U kunt een transactie annuleren door de onderstaande link te selecteren. Nadat u hebt geannuleerd, laten we dit aan de koper weten. Als de koper al betaald heeft, krijgt hij/zij een terugbetaling.

Een transactie annuleren

U kunt een transactie ook annuleren via Mijn eBay. U kunt een transactie tot 30 dagen na de verkoop annuleren, zelfs als de koper al heeft betaald. Sommige annuleringstransacties kunnen een transactieprobleem opleveren en kunnen gevolgen hebben voor uw verkopersniveau. Een koper kan u nog steeds feedback geven over de transactie.

Een transactie annuleren in Mijn eBay
  1. Ga naar Verkocht.

  2. Zoek de transactie die u wilt annuleren en selecteer bij Bestellingsgegevens bekijken de optie Bestelling annuleren.

  3. Kies een reden voor de annulering en selecteer vervolgens Verzenden.

  4. Selecteer Terugbetaling doen om te voltooien.

Tip: voor transacties die door de verkoper worden geannuleerd, kunt u een transactie tot 30 dagen na een verkoop annuleren, zelfs als de koper al heeft betaald.

Wanneer een transactie annuleren

U kunt een transactie annuleren in de volgende gevallen:

  • U hebt het object nog niet verzonden.

  • De koper heeft ons niet gevraagd om in te grijpen omdat hij/zij het object niet heeft ontvangen.

  • U hebt geen geschil wegens onbetaald object geopend.

Wat er gebeurt nadat u een transactie hebt geannuleerd

Als de koper via PayPal heeft betaald, wordt automatisch een volledige terugbetaling uitgevoerd.

Als de koper een andere betalingsmethode heeft gebruikt, wordt hij/zij gevraagd om te bevestigen dat hij/zij de terugbetaling heeft ontvangen voordat de annulering is voltooid.

Zodra de koper is terugbetaald, ontvangt u een creditering van verkoopcommissie.

Voor meer informatie over terugbetalingen, raadpleeg onze pagina uw koper terugbetalen.

Door de koper aangevraagde annuleringen

Als een koper u vraagt om een bestelling te annuleren, moet hij/zij u een annuleringsaanvraag sturen.

Zodra u deze aanvraag hebt ontvangen, hebt u 3 dagen de tijd om de annuleringsaanvraag goed te keuren of af te wijzen. Als u de annuleringsaanvraag goedkeurt en de koper al voor het object heeft betaald, hebt u 10 dagen de tijd om de terugbetaling uit te voeren. Als u de koper niet binnen 10 dagen hebt terugbetaald, kan de koper een claim indienen via de Geld-terug-garantie van eBay.

Wanneer u een koper terugbetaalt na ontvangst van zijn aanvraag om een transactie te annuleren, bieden we uw object automatisch opnieuw aan voor u. Als u uw object niet opnieuw wilt aanbieden, schakelt u bij het uitvoeren van de terugbetaling het vakje Object opnieuw aanbieden na annulering gewoon uit.

Als een koper een transactie annuleert, kan hij/zij voor u geen negatieve of neutrale feedback of slechte gedetailleerde verkopersbeoordelingen geven.

Een creditering van verkoopcommissie krijgen

Zodra de annulering is voltooid, ontvangt u een creditering van verkoopcommissie.

Als de koper via PayPal heeft betaald, is de terugbetaling voltooid wanneer het bedrag is teruggestort op zijn rekening. Als de betaling via een andere methode is gebeurd, wordt de terugbetaling als voltooid beschouwd als de koper bevestigt dat hij/zij het geld heeft ontvangen.

We crediteren de verkoopcommissie op uw rekening 7 tot 10 dagen nadat de annuleringsaanvraag is voltooid. Meer weten over crediteringen van verkoopcommissie?

Contacteer ons

Hebt u nog vragen? Wij helpen u graag verder.

 Contacteer ons