10 min artikel

Kosten voor particuliere verkopers

Objecten op eBay aanbieden is gemakkelijk, veilig en gratis. U krijgt maandelijks een aantal gratis aanbiedingen en betaalt alleen transactiekosten wanneer uw object wordt verkocht (verkoopcommissie, wettelijke verwerkingskosten en internationale kosten, indien van toepassing) en voor optionele extra opties die u wilt toevoegen.

De kosten in een oogopslag

Hier vindt u een overzicht van de toepasselijke kosten voor de meeste particuliere verkopers die op ebay.be objecten aanbieden:

Kosten bij het maken van uw aanbieding

Aanbiedingskosten

Gratis voor maximaal 150 aanbiedingen per maand

Kosten voor extra aanbiedingsopties

Alleen in rekening gebracht als u een extra optie selecteert. Zie de onderstaande tabel.

Kosten wanneer uw object wordt verkocht (transactiekosten)

Verkoopcommissie

11% van het totale verkoopbedrag + € 0,35 per bestelling

Wettelijke verwerkingskosten

0,42% van het totale verkoopbedrag

Er kunnen andere kosten van toepassing zijn, afhankelijk van wat u verkoopt, de verkoopprijs en de opties die u kiest wanneer u uw aanbieding maakt. Zie hieronder voor alle details van onze kosten.

Verkoopcommissie

We brengen eenmaal verkoopcommissie in rekening wanneer uw object wordt verkocht. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over administratiekosten van derden. We berekenen deze kosten als percentage van het totale verkoopbedrag, plus vaste kosten per bestelling. De variabele verkoopcommissie is 11% over het totale verkoopbedrag tot EUR 1990 en 2% over het gedeelte boven EUR 1990. De vaste kosten per bestelling bedragen EUR 0,05 indien het totaalbedrag van de bestelling minder dan EUR 10,00 bedraagt, anders bedraagt het EUR 0,35.

Het totaalbedrag van de verkoop bestaat uit de objectprijs, verwerkingskosten, de verzendservice die de koper selecteert, btw en eventuele andere toepasselijke kosten.

Een bestelling is een aantal objecten die door dezelfde koper met dezelfde verzendmethode worden gekocht.

Als uw object niet wordt verkocht, betaalt u meestal geen verkoopcommissie. Als u echter uw contactgegevens aan een andere gebruiker aanbiedt of daarnaar verwijst, of een koper om zijn of haar contactgegevens vraagt om buiten eBay om te kopen of te verkopen, brengen we wel verkoopcommissie in rekening omdat u dankzij ons contact hebt gemaakt met de koper. In dit geval wordt de verkoopcommissie gebaseerd op een percentage van het hoogste van deze bedragen: vaste prijs, startprijs van veiling, Nu kopen-prijs, minimumverkoopprijs of door koper en verkoper bepaalde prijs.

Wettelijke verwerkingskosten

Wanneer uw object wordt verkocht, brengen we wettelijke verwerkingskosten van 0,42% in rekening over het totale verkoopbedrag. Het totale verkoopbedrag bestaat uit de objectprijs, de verwerkingskosten, de verzendservice die de koper selecteert, en eventuele andere toepasselijke belastingen.

Internationale kosten

Als uw inschrijvingsadres in België ligt, brengen we internationale kosten in rekening als het leveringsadres voor het object (door de koper tijdens de betaling ingevoerd) buiten de Eurozone en Zweden ligt, zoals aangegeven in de onderstaande tabel.

Deze kosten zijn berekend op basis van het totaalbedrag van de verkoop en worden automatisch afgetrokken van uw verkoopopbrengsten.

Eurozone en Zweden

  • Europa* (excl. Eurozone, Zweden, Verenigd Koninkrijk)
  • USA and Canada

VK

Alle andere landen

Gratis

1,94%

1,45%

3,99%

Europa: Albanië, Andorra, Azerbeidzjan, Bosnië en Herzegovina, Bulgarije, Wit-Rusland, Tsjechië, Denemarken, Faeröer, Georgië, Vaticaanstad, Hongarije, IJsland, Kazachstan, Liechtenstein, Monaco, Moldavië, Montenegro, Noorwegen, Polen, Roemenië, Russische Federatie, San Marino, Servië, Spitsbergen en Jan Mayen, Zwitserland, Turkije, Oekraïne, Noord-Macedonië

Als uw inschrijvingsadres niet in België is, raadpleeg dan de kostenpagina voor het land of de regio waar u bent gevestigd voor informatie over internationale kosten.

Aanbiedingskosten

U kunt elke maand gratis maximaal 150 aanbiedingen maken of meer als u een eBay-winkel hebt. U betaalt alleen aanbiedingskosten als u het maandelijkse aantal gratis aanbiedingen hebt bereikt en meer wilt aanbieden. Elke aanbieding die u maakt boven de maandelijkse gratis aanbiedingen kost EUR 0,35. Voor aanbiedingen die worden gemaakt in de rubriek Auto's en Motoren gelden andere kosten. Zie het gedeelte Kosten voor eBay Basiswinkels hieronder voor informatie over gratis aanbiedingen en aanbiedingskosten wanneer u zich abonneert op een eBay Basiswinkel.

Aanbiedingskosten worden eenmaal in rekening gebracht wanneer de aanbieding wordt gemaakt, tenzij u ervoor kiest uw object handmatig opnieuw aan te bieden. Voor aanbiedingen in veilingvorm die automatisch opnieuw worden aangeboden met de functie voor automatisch opnieuw aanbieden, en voor maandelijkse verlengingen van Geldig tot geannuleerd-aanbiedingen worden geen extra aanbiedingskosten in rekening gebracht en ze tellen niet mee voor uw maandelijkse aantal gratis aanbiedingen.

Er zijn verkooplimieten van toepassing en daardoor kunt u mogelijk niet elke maand al uw gratis aanbiedingen gebruiken.

Kosten voor extra aanbiedingsopties

Door extra aanbiedingsopties toe te voegen kunt u uw aanbiedingen meer laten opvallen en meer kopers aantrekken. Bepaalde functies zijn gratis, zoals het toevoegen van maximaal 24 foto's, terwijl voor andere, zoals het toevoegen van een ondertitel, extra kosten in rekening worden gebracht.

We brengen kosten voor extra aanbiedingsopties per aanbieding in rekening, ongeacht of het object wordt verkocht. Ze worden slechts eenmaal in rekening gebracht, namelijk wanneer de aanbieding wordt gemaakt of als u ervoor kiest het object handmatig opnieuw aan te bieden.

Aanmelden

Beschrijving

Kosten voor extra opties per aanbieding

Maximaal 24 foto's

Trek de aandacht van kopers door maximaal 24 foto's aan uw aanbieding toe te voegen

Gratis

Een Nu kopen-prijs aan een veilingaanbieding toevoegen

Biedt uw kopers de mogelijkheid het object voor een vaste prijs te kopen voordat de aanbieding in veilingvorm afloopt. Met een Nu kopen-prijs kunt u een object snel voor de juiste prijs verkopen

Gratis

Minimumverkoopprijs (alleen veilingaanbiedingen)

Als u een minimumverkoopprijs instelt, wordt uw object niet verkocht als de biedingen onder dat bedrag liggen. U weet dan zeker dat uw object niet wordt verkocht voor minder dan u ervoor wilt hebben

3% van de minimumverkoopprijs (minimaal EUR 3, maximaal EUR 150), ongeacht of het object wordt verkocht. Alleen voor Kunst en antiek, en Sieraden, horloges en pennen

Industrie en kantoor: EUR 21,04

Ondertitel

Laat uw object opvallen door een extra regel tekst onder de objecttitel toe te voegen in zoekresultaten

EUR 0,50

Een tweede rubriek toevoegen

Zorg dat uw object meer aandacht krijgt door het in twee rubrieken aan te bieden

EUR 0,35

Geplande aanbieding

Maak uw aanbieding nu en laat deze op een later tijdstip van uw keuze actief worden

Gratis

Houd er rekening mee dat niet alle extra aanbiedingsopties beschikbaar zijn bij elke aanbiedingstool en dat niet alle extra aanbiedingsopties worden weergeven in al onze sites, services, toepassingen en tools.

Kosten voor eBay Basiswinkels

Als u regelmatig een groot aantal objecten aanbiedt, kunt u geld besparen met een eBay-winkel. Bekijk de onderstaande tabel voor meer informatie over kosten en gratis aanbiedingen wanneer u zich abonneert op een Basiswinkel. Verkoopcommissie, wettelijke verwerkingskosten en kosten voor optionele extra opties zijn van toepassing zoals hierboven aangegeven.

Kosten voor eBay Basiswinkel

Maandelijkse abonnementskosten

EUR 19,95

Gratis aanbiedingen per maand (veilingen of vaste prijs)

250

Kosten per aanbieding wanneer u uw gratis aanbiedingen al hebt gebruikt

Veiling: EUR 0,35

Vaste prijs: EUR 0,15

Toegang tot Verkoopmanager en Verkoopmanager Pro maakt ook deel uit van uw abonnement op een Basiswinkel.

Uw eBay-verkoopkosten worden automatisch van uw verkoopopbrengsten afgetrokken. Het resterende bedrag maken we over naar uw bankrekening.

Valutaomrekeningskosten van verkoper

Deze kosten worden door eBay S.à r.l. berekend in verband met uw gebruik van Betaaldiensten.

Wanneer u aanbiedingen maakt of objecten verkoopt op een internationale eBay-site, kan eBay uw saldo naar een andere valuta omrekenen om verschuldigde bedragen te innen of aan u verschuldigde bedragen uit te betalen.

Als uw inschrijvingsadres bijvoorbeeld in België is en u een aanbieding op eBay.com maakt waarvoor u kosten verschuldigd bent (zoals aanbiedingskosten en/of kosten voor extra aanbiedingsopties), rekent eBay het bedrag om van EUR naar USD volgens de transactiewisselkoers op het moment van de aanbieding, zodat we deze kosten kunnen innen. Wanneer het object op eBay.com wordt verkocht, berekent eBay het uitbetalingsbedrag door de verkoopopbrengsten van USD naar EUR om te rekenen volgens de wisselkoers op het moment van de verkoop.

eBay voltooit de omrekening van bedragen volgens de wisselkoers die we hebben ingesteld voor de betreffende valutaomrekening. De wisselkoers van eBay bestaat uit een basiswisselkoers plus omrekeningskosten. De omrekeningskosten zijn een vast percentage dat op de basiswisselkoers wordt toegepast. Deze kosten worden door eBay ingehouden. De basiswisselkoers is een afspiegeling van koersen op internationale valutamarkten die voor de valutacombinatie gelden op de dag van de omrekening of de vorige werkdag. Als wisselkoersen wettelijk zijn vastgesteld, is de basiswisselkoers een afspiegeling van de referentiekoersen van de overheid.

Als uw inschrijvingsadres in België is, hanteert eBay 3% aan omrekeningskosten voor verkopers. Dit percentage wordt door eBay ingehouden. Als uw inschrijvingsadres niet in België is, raadpleeg dan de kostenpagina voor het land of de regio waar u bent gevestigd voor informatie over uw valutaomrekeningskosten voor verkopers.

Overige voorwaarden

We willen altijd duidelijk zijn over de kosten die we in rekening brengen. Dit is dus het enige wat u hoeft te weten:

  • Als u de koper moet terugbetalen of de bestelling moet annuleren, kunt u in aanmerking komen voor creditering van kosten volgens ons beleid voor creditering van kosten.
  • Er kunnen kosten in rekening worden gebracht als u een aanbieding in veilingvorm voortijdig beëindigt
  • Aanbiedingskosten en kosten voor extra aanbiedingsopties gelden voor elke aanbieding die u maakt, worden in rekening gebracht op het moment van aanbieden of handmatig opnieuw aanbieden en worden niet terugbetaald. De kosten zijn gebaseerd op de voorwaarden die gelden wanneer de aanbieding actief wordt en wanneer deze wordt verlengd. Als u meerdere rubrieken selecteert voor uw aanbieding, gelden aanbiedingskosten en kosten voor extra aanbiedingsopties voor elke rubriek
  • De kosten op deze pagina zijn van toepassing op aanbiedingen op benl.ebay.be. Als u een object aanbiedt op een andere eBay-site (bijvoorbeeld eBay.com of eBay.de), kunnen andere kosten van toepassing zijn
  • Als uw betalingsmethode mislukt of de account achterstallig is, behouden we ons het recht voor om de services die eBay aan u biedt, te beperken of te schorsen
  • Met verkoperskosten worden geen exclusieve rechten op webpagina's op eBay gekocht. We kunnen, naar eigen inzicht en zonder toestemming van of betaling aan verkopers, op elke eBay-pagina advertenties van derden (inclusief links en verwijzingen ernaar) en aanbiedingen van andere verkopers weergeven

Links naar onze kostenpagina's op internationale sites: Spanje - opens in new window or tab | Frankrijk - opens in new window or tab | Italië - opens in new window or tab | Duitsland - opens in new window or tab | Verenigde Staten - opens in new window or tab | Australië - opens in new window or tab | Canada - opens in new window or tab | Verenigd Koninkrijk - opens in new window or tab | Nederland - opens in new window or tab | Oostenrijk - opens in new window or tab | Zwitserland - opens in new window or tab | Ierland - opens in new window or tab | Polen - opens in new window or tab | Groot-China - opens in new window or tab | Alle andere landen - opens in new window or tab

U kunt gratis een aanbieding maken op eBay! We brengen alleen kosten in rekening voor eventuele extra's die u kiest, en de verkoopcommissie wanneer uw object wordt verkocht.

Was dit artikel nuttig?

Verwante hulponderwerpen