Hulp
Hulp
Zoeken in Hulppagina's (Zoekt niet naar objecten of producten) Zoekentips
Zoeken in hulp

Kosten voor zakelijke verkopers (als eBay uw betalingen niet beheert)

 

eBay beheert voortaan betalingen. Als eBay de opbrengst van uw verkopen rechtstreeks naar uw zichtrekening overmaakt en u Beschikbaar bedrag ziet in uw betalingsoverzicht, is uw account al geactiveerd voor Betaaldiensten en zijn de kosten op deze pagina niet meer van belang voor u. Raadpleeg ons artikel Kosten voor zakelijke verkopers voor de kosten die gelden voor uw account.
 

Wanneer u als bedrijf op eBay verkoopt, zijn uw objecten zichtbaar voor miljoenen potentiële kopers over de hele wereld. We bieden concurrerende prijzen en toegang tot professionele verkooptools, zodat uw bedrijf kan groeien en uw verkoopervaring op eBay positief is.

Er worden kosten tegen een ander tarief in rekening gebracht als u niet bent geregistreerd als zakelijke verkoper op eBay of als u voertuigen wilt verkopen. Meer informatie vindt u in Kosten voor particuliere verkopers (als eBay uw betalingen niet beheert) en Kosten voor het verkopen van voertuigen.

Als zakelijke verkoper op eBay hebt u toegang tot diverse aantrekkelijke winkelabonnementen. Met een winkelabonnement krijgt u kortingen, toegang tot verkooptools en allerlei andere voordelen om u te helpen uw bedrijf te beheren en uit te breiden. Zie het artikel Opties en voordelen van abonnementen op eBay-winkels voor meer informatie over de verschillende winkelpakketten en over welk pakket het best is voor uw bedrijf.

We brengen drie hoofdsoorten kosten in rekening wanneer u objecten verkoopt op eBay: een verkoopcommissie wanneer uw object wordt verkocht, aanbiedingskosten wanneer u een aanbieding maakt en kosten voor extra aanbiedingsopties om uw voorraad meer te laten opvallen en beter zichtbaar te maken.

U vindt hieronder meer informatie over alle kosten die we in rekening brengen wanneer u als bedrijf verkoopt op eBay.

Alle kosten op deze pagina zijn exclusief btw.

Verkoopcommissie

Wanneer uw object wordt verkocht, betaalt u verkoopcommissie. Hoeveel u betaalt varieert per rubriek en wordt berekend als een percentage van het uiteindelijke transactiebedrag, inclusief verzendkosten.

De verkoopcommissie voor de meeste rubrieken is 8,7%, behalve voor de rubrieken in onderstaande tabel.

Rubriek Rubrieknummer
Verkoopcommissie: 5%

Beeld en geluid

293

Foto en camera

625

Informatica en netwerken

58058

Telefonie en communicatie

15032

Videospellen en consoles

1249

Korting op verkoopcommissie

eBay-verkopers die de status Topverkoper bereiken, kunnen profiteren van een korting van 20% op hun verkoopcommissie.

Extra verkoopcommissie

Als uw object niet wordt verkocht, betaalt u meestal geen verkoopcommissie. Als u echter uw contactgegevens aan een andere gebruiker aanbiedt of daarnaar verwijst, of een koper om zijn of haar contactgegevens vraagt om buiten eBay om te kopen of te verkopen, brengen we wel verkoopcommissie in rekening omdat u dankzij ons contact hebt gemaakt met de koper. In dit geval wordt de verkoopcommissie berekend als een percentage van het hoogste van deze bedragen: vaste prijs, startprijs van veiling, Nu kopen-prijs, minimumverkoopprijs of door koper en verkoper bepaalde prijs.

Aanbiedingskosten

Wanneer u een aanbieding maakt, brengen we aanbiedingskosten in rekening. Aanbiedingskosten worden niet terugbetaald, ook niet als uw object niet wordt verkocht. Als u een abonnement op een eBay-winkel hebt, kunt u elke maand profiteren van gratis aanbiedingen en van kortingen op extra aanbiedingen met een vaste prijs. Zie het gedeelte Kosten voor eBay-winkels hieronder voor informatie over gratis aanbiedingen en aanbiedingskosten voor abonnees op eBay-winkels.

Aanbiedingskosten worden maandelijks in rekening gebracht voor Geldig tot geannuleerd-aanbiedingen en elke keer dat u een object opnieuw aanbiedt, als u al uw maandelijkse gratis aanbiedingen al hebt gebruikt.

Verkoopvorm Aanbiedingskosten (per aanbieding) zonder winkel

Vaste prijs

EUR 0,35 per aanbieding

Veiling

EUR 0,50 per aanbieding

Kosten voor eBay-winkels

De standaardkosten voor uw abonnement op een eBay-winkel worden in de onderstaande tabel beschreven. Een eBay-winkel kan u helpen de juiste klanten te bereiken, uw bestellingen te beheren en uw bedrijf op te bouwen. Lees voor meer informatie over alle functies en voordelen van de verschillende winkelabonnementen, inclusief extra gratis aanbiedingen op onze internationale sites, het artikel Opties en voordelen van abonnementen op eBay-winkels.

 
  Basiswinkel Topwinkel Topwinkel Plus

Maandelijkse abonnementskosten

EUR 19,50

EUR 39,50

EUR 149,50

Maandelijkse gratis aanbiedingen met een vaste prijs*

 

Kosten voor elke volgende aanbieding

400

 

 

EUR 0,10

2500

 

 

EUR 0,05

Onbeperkt

 

 

Gratis

Maandelijkse gratis veilingaanbiedingen

 

Kosten voor elke volgende aanbieding

40

 

 

EUR 0,50

100

 

 

EUR 0,50

250

 

 

EUR 0,50

* Verkooplimieten en beleid voor redelijk gebruik zijn van toepassing.

Abonneren op een eBay-winkel

Kosten voor extra aanbiedingsopties

Voor bepaalde functies, zoals het toevoegen van een ondertitel, worden extra kosten in rekening gebracht, maar deze extra aanbiedingsopties kunnen uw aanbieding meer laten opvallen en meer kopers aantrekken.

We brengen kosten voor extra aanbiedingsopties in rekening per aanbieding, ongeacht of uw object wordt verkocht. Als u ervoor kiest uw object opnieuw aan te bieden, kunnen er mogelijk weer kosten voor extra aanbiedingsopties in rekening worden gebracht.

 
Aanmelden Beschrijving Kosten voor extra opties per aanbieding

Maximaal 12 foto's

Trek de aandacht van kopers door maximaal 12 foto's aan uw aanbieding toe te voegen

Gratis

Voeg een Nu kopen-prijs aan een veilingaanbieding toe

Bied uw kopers de mogelijkheid het object voor een vaste prijs te kopen voordat de veilingaanbieding afloopt. Met een Nu kopen-prijs kunt u een object snel voor de juiste prijs verkopen

EUR 0,09

Ondertitel

Laat uw object opvallen door een extra regel tekst onder de objecttitel toe te voegen in zoekresultaten

EUR 1,30

Minimumverkoopprijs

Als u een minimumverkoopprijs instelt, wordt uw object niet verkocht als de biedingen onder dat bedrag liggen. U weet dan zeker dat uw object niet wordt verkocht voor minder dan u ervoor wilt hebben

1,7% van de minimumverkoopprijs. Maximale kosten EUR 86.96

 

EUR 17.39:

 • Auto's (9801)

 • Caravans (44790)

 • Transport- en bestelwagens (79053)

 • Boten en watersport (1293)

 • Professioneel materiaal (12576)

 • Motors & Quads (180276)

 • Sportvliegen (36657)

Geplande aanbiedingen

Maak uw aanbieding nu en laat deze op een later tijdstip van uw keuze actief worden

Gratis

Een tweede rubriek toevoegen

Zorg dat uw object meer aandacht krijgt door het in twee rubrieken aan te bieden

Er worden aanbiedingskosten voor de tweede rubriek in rekening gebracht en u moet eventuele kosten voor extra aanbiedingsopties opnieuw betalen. Als uw object wordt verkocht, wordt de hoogste van de twee verkoopcommissies in rekening gebracht

Houd er rekening mee dat niet alle extra aanbiedingsopties beschikbaar zijn bij elke aanbiedingstool en dat niet alle extra aanbiedingsopties worden weergeven in al onze sites, services, toepassingen en tools.

Kosten voor auto- en motorrubrieken

We brengen in de volgende rubrieken andere kosten in rekening voor het aanbieden en verkopen van voertuigen:

 • Auto's, motoren en voertuigen (9800)

 • Boten en watersport (1293)

 • Sportvliegen (36657)

 • Tractors, Landbouwvoertuigen (120584)

Zie ons artikel Kosten voor het verkopen van voertuigen.

Rubrieksadvertenties

Kosten voor rubrieksadvertenties wijken in de volgende rubrieken af:

 • Auto's

  • Auto's

  • Boten en watersport (1293)

 • Diensten

 • Immobiliën

Zie ons artikel Kosten voor rubrieksadvertenties.

Overige voorwaarden

We willen altijd duidelijk zijn over de kosten die we in rekening brengen, dus hier is enige informatie waarvan u op de hoogte moet zijn:

 • Alle kosten op deze pagina zijn exclusief btw.

 • Als u een object verkoopt en PayPal als betalingsmethode aanbiedt, moet u mogelijk PayPal-kosten betalen.

 • Als u aanvullende services gebruikt, zoals het kopen en afdrukken van eBay-verzendlabels, betaalt u hier kosten voor. De details van de kosten staan op uw maandelijkse factuur en we schrijven de kosten af via de betalingsmethode die u in uw verkopersaccount hebt ingesteld.

 • Er kunnen kosten in rekening worden gebracht als u een veilingaanbieding voortijdig beëindigt.

 • Aanbiedingskosten en kosten voor extra aanbiedingsopties gelden voor elke aanbieding die u maakt, worden in rekening gebracht op het moment van aanbieden of opnieuw aanbieden en worden niet terugbetaald. De kosten zijn gebaseerd op de voorwaarden die gelden wanneer de aanbieding actief wordt en wanneer deze wordt verlengd. Als u meerdere rubrieken selecteert voor uw aanbieding, gelden aanbiedingskosten en kosten voor extra aanbiedingsopties voor elke rubriek.

 • De kosten op deze pagina zijn van toepassing op aanbiedingen op eBay.be. Als u een object aanbiedt op een andere eBay-site (bijvoorbeeld eBay.com of eBay.fr), gelden de kosten voor die site.

 • Als uw betalingsmethode mislukt of de account achterstallig is, behouden we ons het recht voor om de services die eBay aan u biedt, te beperken of te schorsen.

 • Het kan voorkomen dat uw aanbieding niet direct in zoekresultaten wordt weergegeven. Dit kan tot 24 uur duren. We kunnen niet garanderen hoe lang het precies duurt.

 • Met verkoperskosten worden geen exclusieve rechten op webpagina's op eBay gekocht. We kunnen, naar eigen inzicht en zonder toestemming van of betaling aan verkopers, op elke eBay-pagina advertenties van derden (inclusief links en verwijzingen ernaar) en aanbiedingen van andere verkopers aanbieden.

 • Als de koper om een bepaalde reden niet betaalt, moet u de verkoop annuleren of als een onbetaald object melden om in aanmerking te komen voor een creditering van de verkoopcommissie

Links naar onze kostenpagina's op internationale sites: Spanje | Frankrijk | ItaliëDuitsland | Verenigde Staten | Australië | Canada | Verenigd Koninkrijk | Nederland | Oostenrijk | Zwitserland | Ierland | Polen

Contacteer ons

Hebt u nog vragen? Wij helpen u graag verder.

 Contacteer ons