Hulp
Hulp
Zoeken in Hulppagina's (Zoekt niet naar objecten of producten) Zoekentips
Zoeken in hulp

Beleid voor academische software, bètasoftware en OEM-software

Overzicht van het beleid

Sommige soorten software - waaronder academische software, bètasoftware en OEM-software - zijn niet toegestaan op eBay of hiervoor gelden bepaalde beperkingen, zoals hieronder beschreven.

Zorg ervoor dat uw aanbieding aan deze richtlijnen voldoet. Als dat niet het geval is, kunnen we uw aanbieding verwijderen en mogelijk ook andere maatregelen treffen, zoals uw koop- en verkoopprivileges beperken of uw account schorsen.

Wat zijn de richtlijnen?

Academische software wordt met een aanzienlijke korting verkocht aan studenten, faculteitsmedewerkers en onderwijsinstellingen. Academische software mag alleen worden aangeboden op eBay door geautoriseerde wederverkopers van onderwijsbenodigdheden, vertegenwoordigers van onderwijsinstellingen, studenten of faculteitsmedewerkers.

Verkopers die willen weten of ze hun academische software mogen verkopen, controleren best eerst of de softwarefabrikant een deelnemers pagina heeft. Verkopers kunnen ook proberen om rechtstreeks contact op te nemen met de softwarefabrikant.

Volgens de auteursrechtwetgeving mag de eigenaar van een kopie van een auteursrechtelijk beschermd werk over het algemeen zijn kopie doorverkopen. Als de kopie van de software van de verkoper onderworpen is aan een licentieovereenkomst - zoals het geval is bij de meeste software - moet de verkoper de licentieovereenkomst lezen en advies inwinnen bij zijn advocaat om te bepalen of hij het object mag doorverkopen.

Verkopers die academische software mogen verkopen, moeten dit vermelden in hun aanbieding.

Toegestaan

  • Als u een geautoriseerde wederverkoper van onderwijsbenodigdheden van het softwarebedrijf bent.

Beperkt

  • U mag uw object mogelijk aanbieden als u een student of faculteitsmedewerker bent. U neemt best contact op met uw school of het softwarebedrijf voor meer informatie.

  • Als de kopie van de software van de verkoper onderworpen is aan een licentieovereenkomst - zoals het geval is bij de meeste software - moet de verkoper de licentieovereenkomst lezen en advies inwinnen bij zijn advocaat om te bepalen of hij het object mag doorverkopen.

Bètasoftware mag niet worden aangeboden op eBay. Dit zijn vroege kopieën van software die worden verdeeld door softwareontwikkelaars en uitsluitend bedoeld zijn om de software te evalueren en eventuele problemen op te lossen.

Niet toegestaan

  • Bètasoftware, inclusief test-, prototype- en evaluatiesoftware

  • Bètasleutels, inclusief bètakaarten en toegangscodes

  • Eerder gebruikte of geactiveerde bètacodes

  • Digitaal geleverde bètacodes

OEM-software (Original Equipment Manufacturer), gebundelde software of herstelsoftware wordt bij nieuwe computerhardware geleverd. Volgens het eBay-beleid mogen verkopers dit soort software alleen aanbieden als ze deze samen met de originele hardware verkopen. 

Om te voldoen aan het eBay-beleid moet de OEM-software samen met de bijbehorende hardware worden aangeboden, zoals hierboven beschreven, en moet de hardware specifiek en duidelijk worden vermeld in de aanbieding.

Beperkt

  • OEM-software, gebundelde software of herstelsoftware mag alleen worden aangeboden als deze samen met de originele hardware wordt verkocht, zoals het moederbord, de harde schijf of de computer waarbij de OEM-software werd geleverd.

  • Hulp- en stuurprogramma's die bij randapparatuur worden geleverd, zoals een printer of scanner, mogen alleen worden aangeboden als deze samen met het originele randapparaat worden verkocht.

Niet toegestaan

  • OEM-software, gebundelde software of herstelsoftware die als zelfstandig object wordt aangeboden

We streven er voortdurend naar om de koop- en verkoopervaring op eBay te verbeteren. We raden onze leden aan om alle wetten en regels na te leven. Dit beleid behoedt kopers voor de aankoop van illegale objecten en het beschermt de intellectuele-eigendomsrechten van eigenaars.

Contact opnemen met Klantenservice

Contacteer ons

Hebt u nog vragen? Wij helpen u graag verder.

 Contacteer ons