Hulp
Hulp
Zoeken in Hulppagina's (Zoekt niet naar objecten of producten) Zoekentips
Zoeken in hulp

Beleid voor parfum en cosmeticaproducten

Overzicht van het beleid

Testers en staaltjes parfum (kleine hoeveelheden om gratis mee te geven aan klanten), waarop duidelijk staat aangegeven dat het "ter demonstratie" of "niet voor verkoop" is, mogen niet worden aangeboden op eBay. Wanneer u toegestane cosmeticaproducten of parfums aanbiedt, moet u verplichte en wettelijk vereiste informatie opgeven. Daartoe behoren onder andere de identiteit van de fabrikant of van de marketingverantwoordelijke, de samenstelling van het product (inhoud en lijst van bestanddelen), het gebruik van het product (werking en bijzondere voorzorgen die in acht moeten worden genomen) en bewaring van het product (datum van houdbaarheid). Imitatieparfums mogen niet op eBay worden verkocht als ze worden vergeleken met een bekend merk of een bekende geur. U mag geen parfums in een ander flesje dan het oorspronkelijke aanbieden.

Zie het gedeelte Wat zijn de richtlijnen? hieronder voor meer informatie over wat u wel en niet mag verkopen.

Als uw aanbieding niet voldoet aan de richtlijnen, kan uw aanbieding worden verwijderd en is er kans op andere maatregelen, zoals beperkingen van uw koop- en verkoopprivileges of schorsing van uw account.

Wat zijn de richtlijnen?

Toegestaan

  • Nieuwe en volledige cosmeticaproducten in hun originele verpakking

  • Nepflesjes of namaakproducten

  • Verzamelobjecten (lege flesjes)

Beperkt

  • U mag parfums in het originele flesje, inclusief miniatuurflesjes en testers, aanbieden zolang u ook de verplichte en wettelijk vereiste gegevens opgeeft (zie ook het Overzicht van het beleid) samen met de originele verpakking, als het in een speciale verpakking zat

  • U mag huisgemaakte cosmeticaproducten aanbieden, zolang deze voldoen aan de geldende wetten en regels in uw land

  • U mag imitatieparfums aanbieden, zolang er in de objecttitel, specificaties of beschrijving niet wordt verwezen naar een merk en zolang het parfum niet wordt aangeboden in een rubriek voor merkobjecten. U mag deze regel niet omzeilen door merknamen verkeerd te spellen of op een andere manier te verwijzen naar een merk.

Niet toegestaan

Objecten die niet zijn toegestaan:

Voor meer informatie over de wettelijke vereisten met betrekking tot de verkoop en productie van cosmetica in de EU, kunt u de Europese regelgeving voor cosmetica nalezen.

Het is onze taak om ervoor te zorgen dat uw koop- en verkoopervaring op eBay gemakkelijk en leuk blijft. Onze richtlijnen dragen ertoe bij dat verkopers aanbiedingen maken die niet in strijd zijn met de wet of geen inbreuk maken op handelsmerken.  

Contacteer ons

Hebt u nog vragen? Wij helpen u graag verder.

 Contacteer ons