Hulp
Hulp
Zoeken in Hulppagina's (Zoekt niet naar objecten of producten) Zoekentips
Zoeken in hulp

Een feedbackwijziging aanvragen (voor verkopers)

Deze pagina is uitsluitend voor verkopers die kopers om een feedbackherziening willen vragen. Ga naar Kan feedback gewijzigd of verwijderd worden? als u een koper bent en wilt weten hoe u de feedback die u voor een verkoper hebt gegeven, kunt wijzigen, of als u algemene vragen hebt over het wijzigen of verwijderen van feedback.

In sommige situaties kunnen kopers het feedbackcommentaar, de beoordeling, of de gedetailleerde verkopersbeoordelingen die ze voor een verkoper hebben gegeven, herzien. Bijvoorbeeld wanneer de verkoper een probleem met de transactie oplost of de koper per ongeluk verkeerde feedback heeft gegeven. In dergelijke situaties kan de verkoper een feedbackwijziging aanvragen.

Hoe weet ik of ik in aanmerking kom voor een aanvraag tot feedbackwijziging?

 • U kunt 5 aanvragen tot feedbackwijzigingen verzenden voor elke 1000 feedbackcommentaren die u hebt gekregen in de voorbije 12 maanden. Verkopers van grote volumes (die meer dan 1000 feedbackcommentaren per jaar ontvangen) kunnen meer aanvragen verzenden. We beperken het aantal aanvragen zodat verkopers zich van meet af aan kunnen concentreren op het leveren van uitstekende service in plaats van het oplossen van problemen achteraf.

 • Per transactie kunt u uw koper slechts een keer vragen om zijn feedback over u te wijzigen.

 • Het aantal aanvragen tot feedbackwijziging waarvoor u in aanmerking komt is niet overdraagbaar naar het volgende jaar.

 • Feedback gegeven door gebruikers die momenteel geschorst zijn komt niet in aanmerking voor wijziging.

Wanneer kan ik een aanvraag tot feedbackwijziging verzenden?

 • Wanneer u een probleem hebt opgelost, kunt u een aanvraag tot feedbackwijziging verzenden op voorwaarde dat u de limiet nog niet hebt bereikt en de feedback minder dan 30 dagen oud is.

 • Als u denkt dat de koper per ongeluk onjuiste feedback heeft gegeven, neem dan eerst contact op met de koper en leg uit waarom u wilt dat de feedback herzien wordt.

Een aanvraag verzenden om feedback te wijzigen

Een aanvraag verzenden om feedback te wijzigen:

 1. Ga vanop de pagina Feedbackforum of de pagina Recente feedback in Mijn eBay naar de pagina Een aanvraag verzenden om feedback te wijzigen

 2. Controleer de lijst met feedback die u eventueel kunt laten wijzigen en selecteer de feedback die u wilt laten wijzigen. Het aantal aanvragen dat u dit jaar kunt verzenden om feedback te laten wijzigen, wordt aangegeven in de rechterbovenhoek op de pagina Een aanvraag verzenden om feedback te wijzigen.

 3. Geef de reden voor uw aanvraag op door een van de mogelijkheden te selecteren onder Laat de verkoper weten waarom u de aanvraag hebt afgewezen.

 4. Voer in het tekstvak eventueel extra informatie voor de koper in. U kunt tot 500 tekens invoeren.

 5. Klik op Verzenden om uw aanvraag te verzenden.

Er wordt een bevestigingspagina weergegeven met de melding dat uw aanvraag via e-mail naar de koper is verzonden. U ontvangt tevens een kopie van het e-mailbericht. 

Wat gebeurt er nu?

Wij sturen de koper een dringend e-mailbericht met de mededeling dat hij of zij een aanvraag heeft ontvangen om feedback te wijzigen. Dit e-mailbericht vermeldt de reden waarom u deze aanvraag verstuurt zoals u het hebt verwoord. De koper heeft 10 dagen de tijd om de aanvraag te aanvaarden en de feedback te wijzigen, of om de aanvraag af te wijzen en een reden op te geven.

Als de koper binnen 7 dagen niet heeft gereageerd, sturen wij automatisch een herinnering naar de koper. Als de koper reageert, brengen wij u onmiddellijk via e-mail op de hoogte. Als er 10 dagen zijn verstreken zonder reactie van de koper, verwittigen wij u onmiddellijk via e-mail dat uw aanvraag is verstreken.

Probeer de beslissing van de koper te respecteren.

Verwante hulponderwerpen

Contact opnemen met Klantenservice

Als u meer hulp nodig hebt of nog vragen heeft, kunt u contact met ons opnemen. 

Contacteer ons

Hebt u nog vragen? Wij helpen u graag verder.

 Contacteer ons