2 min artikel

Geschatte leveringsdatums voor verkopers

Als kopers een object kopen, willen ze graag weten wanneer ze dit kunnen verwachten. Daarom tonen we altijd een geschatte leveringsdatum bij eBay-aanbiedingen.

De geschatte leveringsdatum die aan kopers in uw aanbiedingen wordt weergegeven, is gebaseerd op verschillende factoren. Het omvat de tijd die u nodig hebt om objecten te verpakken en te verzenden (uw verzendtermijn of verwerkingstijd) en de aangeboden bezorgdienst of expediteur.Uw vorige leveringsprestaties (de aspecten waarover u controle hebt) en andere criteria, zoals de prestaties van uw expediteur, de locatie van uw object, en het leveringsadres van de koper, worden ook in aanmerking genomen.

De geschatte leveringsdatum wordt op een dynamische manier berekend en maakt een nauwkeurige schatting van de leveringsdatum voor uw kopers mogelijk. Laat kopers weten wat ze kunnen verwachten door in uw aanbiedingen de correcte verwerkingstijd en expediteur te vermelden. Als u wijzigingen in uw aanbiedingen wilt aanbrengen, vindt u meer informatie op onze pagina Een aanbieding herzien

Er kan extra tijd worden geteld bij de geschatte leveringsdatums om rekening te houden met vertragingen in het leveringsnetwerk vanwege onverwachte storingen of een verhoging van het leveringsvolume (zoals noodweer, natuurrampen, ongeplande evenementen of piekperiodes).

Tip
Geef bij het maken van uw aanbieding de objectlocatie op zodat de verzendkosten en leveringstijd nauwkeurig kunnen worden berekend.

Verwerkingstijd en verzendtermijn

Met de verwerkingstijd bedoelen we de tijd die u nodig hebt voor de overdracht van het object aan de expediteur nadat de koper heeft betaald.

Kopers willen hun aankoop snel ontvangen. Daarom raden we u aan om een verwerkingstijd van maximaal twee dagen in te stellen. Kortere verzendtermijnen zijn altijd beter als u ze met zekerheid kunt nakomen.

Verzending op dezelfde werkdag met uiterste besteltijd

U kunt in uw verzendinstellingen aangeven op welke dagen u werkt. De standaardwerkdagen zijn maandag tot en met vrijdag, maar u kunt dit desgewenst wijzigen naar elke dag van de week, inclusief het weekend.

Als u een verzendservice op dezelfde dag biedt, kies dan een tijdstip waarbij u voldoende tijd hebt om het object op dezelfde dag over te dragen aan uw expediteur. De uiterste besteltijd is het moment op elke werkdag waarop aankopen binnen moeten zijn om nog op dezelfde dag verwerkt te worden.

We raden u aan om de uiterste besteltijd voor levering op dezelfde dag niet eerder dan 14.00 uur in te stellen zodat kopers voldoende tijd hebben voor hun aankoop.

Onthoud dat we de door u geselecteerde werkdagen alleen gebruiken voor het berekenen van de geschatte levertijd die wordt getoond aan uw koper.

Als u een verwerkingstijd van één dag aanbiedt, is het tijdsbestek niet op 24 uur gebaseerd. Het is het einde van de volgende werkdag. Als een koper bijvoorbeeld op maandag voor uw object betaalt, dient het vóór dinsdag 23.59 uur zijn gescand.

Als een object op vrijdag, zaterdag of zondag wordt gekocht, moet u uiterlijk op maandag 23.59 uur de trackinggegevens hebben toegevoegd.

Gebruik de onderstaande knop om uw werkdagen en de uiterste besteltijd in te stellen. 

Verzendinstellingen beheren - nieuw venster of tabblad

Tip
Verzend uw objecten altijd op tijd, want anders kan dit nadelige gevolgen hebben voor uw percentage te late leveringen. Meer informatie over de beoordeling van uw prestaties vindt u in ons artikel Verkopersniveaus en prestatienormen.

Levering op de volgende dag op eBay

Als u kopers die snel objecten nodig hebben wilt aantrekken, kunt u overwegen om verzending per expresse, zoals nachtelijke levering of levering op de volgende dag, toe te voegen aan uw aanbieding.

Als u levering op de volgende dag wilt aanbieden, gaat u naar het gedeelte Verzendgegevens bij het maken van een aanbieding en kiest u de gewenste expediteur(s) in het keuzemenu Services.

De geschatte leveringsdatum in uw aanbiedingen is gebaseerd op uw verzendtijd en de aangeboden bezorgdienst of expediteur.

Was dit artikel nuttig?

Verwante hulponderwerpen