2 min artikel

Beleid voor compilatie- en informatieobjecten

U kunt compilatie- en informatieobjecten op eBay verkopen op voorwaarde dat u ze aanbiedt in de gepaste rubriek (bijvoorbeeld Elektronica, dvd's, video's en films ...).

Overzicht van het beleid

Zorg ervoor dat uw aanbieding aan deze richtlijnen voldoet. Als dat niet gebeurt, kan uw aanbieding worden verwijderd en is er ook kans op andere maatregelen, zoals beperkingen van uw koop- en verkoopprivileges of schorsing van uw account.

Wat zijn de richtlijnen?

Restricted Beperkt
 • Elektronische boeken (e-books) en groothandellijsten aangeboden in de gepaste rubriek.

Compilatie- of informatieobjecten moeten voldoen aan ons beleid voor digitaal geleverde goederen. Zo mogen ze alleen fysiek geleverd worden (bv. op cd) en in de gepaste rubriek aangeboden worden.

 

Not allowed Niet toegestaan
 • Aanbiedingen van compilatie- of informatieobjecten met informatie die tot verschillende rubrieken behoort.
 • Een compilatie- of informatieobject aanbieden als bonus bij een andere aanbieding.
 • Aanbiedingen die bepaalde merknamen of trefwoorden bevatten, tenzij de aanbieding een product van die merknaam bevat. (Zie ook ons Beleid voor manipulatie van de zoekfunctie.)
 • Aanbiedingen met te veel trefwoorden om de inhoud van een compilatie- of informatieobject te beschrijven.
 • Informatie aanbieden over manieren om bepaalde objecten te kopen of gratis te verkrijgen buiten eBay om.
 • Aanbiedingen die websites of links bevatten waarmee kopers objecten kunnen kopen buiten eBay om (bijvoorbeeld, www.gotomyownwebsite.com). (Zie ook ons beleid voor links.)
Activiteiten op eBay moeten:
 • Alle toepasselijke wetten naleven
 • De rechten van derden respecteren
 • De gebruikersovereenkomst van eBay naleven
 • Dit eBay-beleid volgen
Als een activiteit niet aan deze vereisten voldoet, kan eBay actie ondernemen in overeenstemming met de toepasselijke wetgeving en de eBay-gebruikersovereenkomst, en kan eBay hiertoe zelfs wettelijk worden verplicht. Dergelijke maatregelen kunnen bijvoorbeeld bestaan uit: het administratief beëindigen van aanbiedingen of het annuleren van transacties, het verbergen of verlagen van de weergave van aanbiedingen in zoekresultaten, het verlagen van de waardering van verkopers, het beperken van kopen of verkopen, het verbeuren van kosten, het verlies van kopers- of verkopersbescherming, het beperken van de toegang tot tools voor ledencommunicatie en beoordeling, het verwijderen van feedback en het schorsen van accounts.

Waarom heeft eBay dit beleid?

Wij willen dat compilatie- en informatieobjecten in de gepaste rubriek aangeboden worden, zodat kopers weten wat ze krijgen. We proberen ook trefwoord-spam te voorkomen omdat dit tot misleidende zoekresultaten leidt. We hebben het over trefwoord-spam wanneer verkopers irrelevante woorden of gegevens gebruiken in hun aanbieding (zoals merknamen en populaire termen) om maximaal, maar op misleidende wijze, zichtbaar te zijn in zoekresultaten.

Was dit artikel nuttig?