2 min artikel

Beleid voor feedbackchantage

Kopers mogen niet dreigen met negatieve feedback of lage gedetailleerde verkopersbeoordelingen om iets te krijgen wat niet is inbegrepen in de oorspronkelijke aanbieding. Verkopers mogen geen positieve feedback van kopers eisen.

Ons feedbacksysteem is belangrijk om eBay een veilige en betrouwbare handelsplaats te houden. We willen dan ook zorgen dat het niet wordt misbruikt.

Wat is het beleid?

Kopers mogen het volgende niet doen:

  • Dreigen met negatieve feedback of lage gedetailleerde verkopersbeoordelingen om verkopers ergens toe te dwingen. Kopers mogen bijvoorbeeld niet dreigen met negatieve feedback om de verkoper te laten betalen voor retourzending, terwijl in het retourbeleid van de verkoper staat dat retourzendingen niet gratis zijn.

Verkopers mogen het volgende niet doen:

  • Eisen dat kopers gekochte objecten pas ontvangen als ze iets met feedback hebben gedaan. Een koper moet bijvoorbeeld positieve feedback en hogere gedetailleerde verkopersbeoordelingen geven voordat het object wordt verzonden.
  • Terugbetaling, andere financiële compensatie of extra objecten of services buiten de oorspronkelijke aanbieding aanbieden als kopers specifieke feedback geven of negatieve of neutrale feedback herzien.

Als u denkt dat een lid dit beleid mogelijk heeft overtreden, kunt u de koper melden of de verkoper melden om ons dit te laten weten.

Activiteiten op eBay moeten:

  • Alle toepasselijke wetten naleven
  • De rechten van derden respecteren
  • De gebruikersovereenkomst van eBay naleven
  • Dit eBay-beleid volgen

Als een activiteit niet aan deze vereisten voldoet, kan eBay actie ondernemen in overeenstemming met de toepasselijke wetgeving en de eBay-gebruikersovereenkomst, en kan eBay hiertoe zelfs wettelijk worden verplicht. Dergelijke maatregelen kunnen bijvoorbeeld bestaan uit: het administratief beëindigen van aanbiedingen of het annuleren van transacties, het verbergen of verlagen van de weergave van aanbiedingen in zoekresultaten, het verlagen van de waardering van verkopers, het beperken van kopen of verkopen, het verbeuren van kosten, het verlies van kopers- of verkopersbescherming, het beperken van de toegang tot tools voor ledencommunicatie en beoordeling, het verwijderen van feedback en het schorsen van accounts.

Waarom heeft eBay dit beleid?

Met dit beleid kunnen we het vertrouwen tussen kopers en verkopers behouden en de integriteit van het eBay-feedbacksysteem garanderen.

Was dit artikel nuttig?