Hulp
Hulp
Zoeken in Hulppagina's (Zoekt niet naar objecten of producten) Zoekentips
Zoeken in hulp

Wat zijn de regels en het beleid met betrekking tot de verkoop van objecten op eBay?

Het eBay-beleid bestaat uit regels waarmee een veilige, eerlijke en aangename handelsomgeving voor alle eBay-leden wordt gecreëerd. Als verkoper bent u verantwoordelijk voor het bekijken en begrijpen van het verkoopbeleid van eBay en van de toepasselijke wetten en regelgevingen zoals deze zijn beschreven in de Gebruikersovereenkomst in Regels voor verkopers (overzicht).

Het beleid en de richtlijnen die specifiek betrekking hebben op het verkopen van een object zijn:

  • Verboden en beperkte objecten - Welke objecten kunnen wel en niet worden aangeboden. Beperkingen op eBay zijn vaak gebaseerd op de wetgeving van het land in kwestie, bijvoorbeeld wetten met betrekking op auteursrechten en handelsmerken. Andere beperkingen hebben echter betrekking op de verkoop van controversiële of gevoelige objecten en zijn niet noodzakelijk wettelijk verboden. De beperkingen zijn er gekomen na overleg met de eBay-community. Voor u uw object aanbiedt, is het een goed idee om het beleid met betrekking tot verboden en beperkte objecten na te lezen om te controleren wat er op de lijst staat of wat niet mag worden verkocht op eBay.

  • Aanbiedingsregels - Acties die niet toegestaan zijn in aanbiedingen. Om een veilige, eerlijke en aangename handelsomgeving te promoten, heeft eBay een aantal standaarden en richtlijnen opgesteld voor aanbiedingen en andere community-inhoud. Deze richtlijnen bevatten onder andere beperkingen op het gebruik van ongepast taalgebruik, HTML en JavaScript en links. Het aanbiedingsbeleid van eBay bevat tevens richtlijnen over hoe bepaalde objecten mogen worden aangeboden en omschreven. Het is bijvoorbeeld niet toegestaan om merknamen of andere ongepaste woorden te gebruiken om kopers naar uw aanbieding te lokken (dit wordt beschouwd als trefwoord-spam). Het aanbiedingsbeleid bevat ook regels die praktijken verbieden die kunnen worden beschouwd als het omzeilen van eBay-kosten. U doet er goed aan om het aanbiedingsbeleid van eBay door te nemen voor u een object aanbiedt.

  • De verkoop afhandelen - Handelingen die niet zijn toegestaan met betrekking tot transacties. Het is bijvoorbeeld niet toegestaan om betaling te aanvaarden en een object te verzenden dat aanzienlijk verschilt van het object dat u hebt beschreven in de aanbieding. Ga naar de pagina Wanprestatie van verkoper voor het beleid en voorbeelden.

Een inbreuk van het beleid van eBay kan ondermeer leiden tot het volgende:

  • Annulering van de aanbieding

  • De verkoper krijgt de eBay-kosten voor beëindigde aanbiedingen niet terug.

  • Accountprivileges worden beperkt.

  • De account wordt geschorst.

Wanneer het beleid wordt overtreden, stuurt eBay de verkoper en de bieders een e-mail met de melding dat een aanbieding werd beëindigd. Als u op de hoogte bent van het eBay-beleid voordat u een object aanbiedt, is de kans klein dat u de regels (en de wet) onopzettelijk overtreedt. Het verkoopbeleid van eBay wordt bijgewerkt om te beantwoorden aan de marktplaats, de eBay-community en beveiligingskwesties. Het is dus belangrijk dat u dit beleid regelmatig controleert op wijzigingen.

Contacteer ons

Hebt u nog vragen? Wij helpen u graag verder.

 Contacteer ons