Hulp
Hulp
Zoeken in Hulppagina's (Zoekt niet naar objecten of producten) Zoekentips
Zoeken in hulp

Kosten voor particuliere verkopers (als eBay uw betalingen niet beheert)

 

eBay beheert voortaan betalingen. Als eBay de opbrengst van uw verkopen rechtstreeks naar uw zichtrekening overmaakt en u Beschikbaar bedrag ziet in uw betalingsoverzicht, is uw account al geactiveerd voor Betaaldiensten en zijn de kosten op deze pagina niet meer van belang voor u. Raadpleeg ons artikel Kosten voor particuliere verkopers voor de kosten die gelden voor uw account.
 

Wanneer u op eBay verkoopt, zijn uw objecten zichtbaar voor miljoenen potentiële kopers over de hele wereld. Objecten op eBay aanbieden is gemakkelijk, veilig en vaak gratis. U krijgt elke maand een aantal gratis aanbiedingen en u betaalt alleen kosten als uw object wordt verkocht, als u extra opties toevoegt en als u ervoor kiest uw aanbiedingen op een eBay-site te promoten.

Bent u een zakelijke verkoper? Kosten voor zakelijke verkopers verschillen. Lees ons artikel over Kosten voor zakelijke verkopers (als eBay uw betalingen niet beheert).

Verkoopcommissie

Wanneer uw object wordt verkocht, betaalt u 10% van de uiteindelijke verkoopprijs van het object. We noemen dit verkoopcommissie. Voor aanbiedingen die worden gemaakt in de rubriek Auto's en Motoren gelden andere kosten.

Als uw object niet wordt verkocht, betaalt u meestal geen verkoopcommissie. Als u echter uw contactgegevens aan een andere gebruiker aanbiedt of daarnaar verwijst, of een koper om zijn of haar contactgegevens vraagt om buiten eBay om te kopen of te verkopen, brengen we wel verkoopcommissie in rekening omdat u dankzij ons contact hebt gemaakt met de koper. In dit geval wordt de verkoopcommissie gebaseerd op een percentage van het hoogste van deze bedragen: vaste prijs, startprijs van veiling, Nu kopen-prijs, minimumverkoopprijs of door koper en verkoper bepaalde prijs.

Zie ons artikel over creditering van kosten voor informatie over de creditering van kosten die u ontvangt wanneer u een volledige terugbetaling aan de koper doet zonder eBay te vragen in te grijpen.

Als de koper om de een of andere reden niet betaalt, moet u de verkoop annuleren of dit als een onbetaald object melden om een creditering van de verkoopcommissie te ontvangen.

Uw verkoopcommissie wordt weergegeven op uw maandelijkse factuur.

Aanbiedingskosten

U kunt elke maand gratis maximaal 150 aanbiedingen maken of meer als u een eBay-winkel hebt. U betaalt alleen aanbiedingskosten als u het maandelijkse aantal gratis aanbiedingen hebt bereikt en meer wilt aanbieden. Elke aanbieding die u maakt boven de maandelijkse gratis aanbiedingen kost EUR 0,35. Voor aanbiedingen die worden gemaakt in de rubriek Auto's en Motoren gelden andere kosten. Zie het gedeelte Kosten voor eBay Basiswinkels hieronder voor informatie over gratis aanbiedingen en aanbiedingskosten wanneer u zich abonneert op een eBay-Basiswinkel.

Aanbiedingskosten worden eenmaal in rekening gebracht wanneer de aanbieding wordt gemaakt, tenzij u ervoor kiest uw object handmatig opnieuw aan te bieden. Voor aanbiedingen in veilingvorm die automatisch opnieuw worden aangeboden met de functie voor automatisch opnieuw aanbieden, en voor maandelijkse verlengingen van Geldig tot geannuleerd-aanbiedingen worden geen extra aanbiedingskosten in rekening gebracht en ze tellen niet mee voor uw maandelijkse aantal gratis aanbiedingen.

Er zijn verkooplimieten van toepassing en daardoor kunt u mogelijk niet elke maand al uw gratis aanbiedingen gebruiken.

Kosten voor extra aanbiedingsopties

Door extra aanbiedingsopties toe te voegen kunt u uw aanbiedingen meer laten opvallen en meer kopers aantrekken. Bepaalde functies zijn gratis, zoals het toevoegen van maximaal 12 foto's, terwijl voor andere, zoals het toevoegen van een ondertitel, extra kosten in rekening worden gebracht.

We brengen kosten voor extra aanbiedingsopties per aanbieding in rekening, ongeacht of het object wordt verkocht. Ze worden slechts eenmaal in rekening gebracht, namelijk wanneer de aanbieding wordt gemaakt of als u ervoor kiest het object handmatig opnieuw aan te bieden.

Aanmelden Beschrijving Kosten voor extra opties per aanbieding

Maximaal 12 foto's

Trek de aandacht van kopers door maximaal 12 foto's aan uw aanbieding toe te voegen

Gratis

Een Nu kopen-prijs aan een veilingaanbieding toevoegen

Bied uw kopers de mogelijkheid het object voor een vaste prijs te kopen voordat de aanbieding in veilingvorm afloopt. Met een Nu kopen-prijs kunt u een object snel voor de juiste prijs verkopen

Gratis

Minimumverkoopprijs (alleen veilingaanbiedingen)

Als u een minimumverkoopprijs instelt, wordt uw object niet verkocht als de biedingen onder dat bedrag liggen. U weet dan zeker dat uw object niet wordt verkocht voor minder dan u ervoor wilt hebben

3% van de minimumverkoopprijs (minimaal EUR 3, maximaal EUR 150), ongeacht of het object wordt verkocht. Alleen voor Kunst en antiek, en Sieraden, horloges en pennen

 

Industrie en kantoor: EUR 21,04

Ondertitel

Laat uw object opvallen door een extra regel tekst onder de objecttitel toe te voegen in zoekresultaten

EUR 0,50

Een tweede rubriek toevoegen

Zorg dat uw object meer aandacht krijgt door het in twee rubrieken aan te bieden

EUR 0,35

Geplande aanbieding

Maak uw aanbieding nu en laat deze op een later tijdstip van uw keuze actief worden

EUR 0,20

Houd er rekening mee dat niet alle extra aanbiedingsopties beschikbaar zijn bij elke aanbiedingstool en dat niet alle extra aanbiedingsopties worden weergeven in al onze sites, services, toepassingen en tools.

Kosten voor eBay Basiswinkels

Als u regelmatig een groot aantal objecten aanbiedt, kunt u geld besparen met een eBay-winkel. Bekijk de onderstaande tabel voor meer informatie over kosten en gratis aanbiedingen wanneer u zich abonneert op een Basiswinkel. De kosten voor extra opties uit de bovenstaande tabel zijn van toepassing.

Kosten voor eBay Basiswinkel

Maandelijkse abonnementskosten

EUR 19,95

Verkoopcommissie

10% van de uiteindelijke verkoopprijs, exclusief verzendkosten

Gratis aanbiedingen per maand (veilingen of vaste prijs)

250

Kosten per aanbieding wanneer u uw gratis aanbiedingen al hebt gebruikt

Veiling: EUR 0,35

 

Vaste prijs: EUR 0,15

Toegang tot Verkoopmanager en Verkoopmanager Pro maakt ook deel uit van uw abonnement op een Basiswinkel.

Uw kosten betalen

We e-mailen u een maandelijkse factuur met details van uw kosten, inclusief verkoopcommissie, aanbiedingskosten, kosten voor extra aanbiedingsopties en details van eventuele crediteringen die u hebt ontvangen. U kunt de kosten betalen via uw automatische betalingsmethode in ons bestand of u kunt een eenmalige betaling doen met PayPal, een creditcard of automatische incasso.

Een eenmalige betaling doen

Tip: u moet de eenmalige betaling ten minste 5 dagen vóór de vervaldatum op uw factuur doen.

Overige voorwaarden

We willen altijd duidelijk zijn over de kosten die we in rekening brengen, dus hier is enige informatie waarvan u op de hoogte moet zijn:

  • Alle kosten op deze pagina zijn inclusief btw. Voor verkopers die niet in België woonachtig zijn, kunnen andere btw-tarieven gelden.

  • Er kunnen kosten in rekening worden gebracht als u een aanbieding in veilingvorm voortijdig beëindigt.

  • Aanbiedingskosten en kosten voor extra aanbiedingsopties gelden voor elke aanbieding die u maakt, worden in rekening gebracht op het moment van aanbieden of handmatig opnieuw aanbieden en worden niet terugbetaald. De kosten zijn gebaseerd op de voorwaarden die gelden wanneer de aanbieding actief wordt en wanneer deze wordt verlengd. Als u meerdere rubrieken selecteert voor uw aanbieding, gelden aanbiedingskosten en kosten voor extra aanbiedingsopties voor elke rubriek.

  • De kosten op deze pagina zijn van toepassing op aanbiedingen op benl.eBay.be. Als u een object aanbiedt op een andere eBay-site (bijvoorbeeld eBay.com of eBay.de), kunnen andere kosten van toepassing zijn.

  • Als uw betalingsmethode mislukt of de account achterstallig is, behouden we ons het recht voor om de services die eBay aan u biedt, te beperken of te schorsen.

  • Met verkoperskosten worden geen exclusieve rechten op webpagina's op eBay gekocht. We kunnen, naar eigen inzicht en zonder toestemming van of betaling aan verkopers, op elke eBay-pagina advertenties van derden (inclusief links en verwijzingen ernaar) en aanbiedingen van andere verkopers weergeven.

Contacteer ons

Hebt u nog vragen? Wij helpen u graag verder.

 Contacteer ons