Hulp
Hulp
Zoeken in Hulppagina's (Zoekt niet naar objecten of producten) Zoekentips
Zoeken in hulp

Vragen van kopers beantwoorden

Communiceren met kopers

Kopers hebben vaak vragen vóór, tijdens en na een transactie. Door gedetailleerde informatie in de aanbieding te verstrekken, automatische antwoorden te gebruiken, zo snel mogelijk verzendgegevens door te geven en meteen te reageren op vragen van kopers kunt u ervoor zorgen dat kopers sneller een antwoord krijgen zonder dat ze een vraag hoeven te verzenden.

Overweeg de volgende manieren om vragen van kopers te beantwoorden:

 • Geef vragen en antwoorden weer: kopers zien vragen en antwoorden die automatisch zijn gegenereerd.

 • Antwoord persoonlijk op vragen van kopers: Vragen via actieve aanbiedingen ontvangt u in Berichten in Mijn eBay en in uw persoonlijke e-mailaccount. Uw persoonlijke e-mailadres is verborgen.

Wat zijn automatische antwoorden?

Automatische antwoorden zijn vragen en antwoorden die we automatisch genereren op basis van de details die u opgeeft in uw aanbieding. Via deze antwoorden krijgen kopers belangrijke informatie die ze mogelijk in de aanbieding hebben gemist. U kunt ook uw eigen aangepaste vragen en antwoorden opnemen om aanvullende vragen te beantwoorden.

De tekst die u gebruikt in het gedeelte Beschrijf het object dat u verkoopt in het verkoopformulier, wordt niet opgenomen in de automatische antwoorden. Het is dus belangrijk dat u zoveel mogelijk velden invult wanneer u uw aanbieding maakt.

Soms hebben de antwoorden op een vraag betrekking op het eBay-beleid en dan geven wij het antwoord.

Voorbeelden van automatische antwoorden

Hieronder vindt u enkele voorbeelden van antwoorden die automatisch gegenereerd worden op basis van uw aanbieding:

V: Wat is de staat van het object?
A: Deze verkoper biedt dit object als gebruikt aan.

V: Hebt u mijn betaling ontvangen?
A: Ja, volgens onze gegevens heeft de verkoper uw betaling op 7 maart 2009 ontvangen.

V: Hoe stuur ik een object terug en ontvang ik een terugbetaling?
A: Deze verkoper aanvaardt geen teruggaven. 

Vragen en antwoorden beheren

Alle verkopers maken automatisch gebruik van vragen en antwoorden. U kunt uw vragen en antwoorden beheren in Mijn eBay. Uw vragen en antwoorden zijn van toepassing op al uw aanbiedingen.

Uw vragen en antwoorden te beheren:
 1. Ga naar Mijn eBay. Mogelijk dient u in te loggen.

 2. Beweeg met uw muiscursor over het tabblad Account en klik vervolgens op de link Sitevoorkeuren.

 3. Klik onder Verkoopvoorkeuren op Weergeven naast de sectie Uw communicatie met kopers beheren.

 4. Klik naast de pagina Uw vragen en antwoorden beheren op Bewerken. De pagina Vragen en antwoorden voor kopers beheren verschijnt.

 5. Vink het selectievakje Vragen en antwoorden weergeven aan. Wanneer u Vragen en antwoorden weergeven selecteert, ziet de koper automatische antwoorden en alle vragen en antwoorden die u zelf maakt.

 6. Selecteer een onderwerp om de automatische antwoorden te bekijken.

  • Omdat automatische antwoorden worden gegenereerd voor elke specifieke aanbieding, ziet u de antwoorden niet op deze pagina. Nadat u een aanbieding hebt aangemaakt, kunt u uw automatische antwoorden bekijken door op de link Een vraag stellen te klikken. U ziet de vragen en antwoorden die bij de aanbieding horen.

 7. Als u over een bepaalde vraag geen informatie hebt, verwijdert u deze van uw vragen en antwoorden. Anders wordt er aangegeven dat u geen antwoord hebt voorzien op deze vraag. Klik op de link Niet weergeven aan kopers onder de vraag om de vraag te verwijderen.

 8. Klik op de link Voeg een vraag toe om uw eigen vragen en antwoorden aan te maken. Voer de vraag in, selecteer het onderwerp uit het keuzemenu, voer uw antwoord in en klik op Opslaan.
  Opmerking: u kunt uw vraag ook opslaan onder een ander onderwerp. (U kunt bijvoorbeeld een vraag beginnen op de pagina Verzending en opslaan onder het onderwerp Betalingen.)

 9. Klik op de vraag en vervolgens op de link Bewerken of Verwijderen om vragen en antwoorden te bewerken of te verwijderen.

 10. Klik op Verzenden om uw vragen en antwoorden op te slaan.

Uw veelgestelde vragen omzetten

Als u al veelgestelde vragen had aangemaakt voordat we het nieuwe systeem met vragen en antwoorden hebben gelanceerd, zetten we die om naar het nieuwe systeem. U moet ze openen en rangschikken onder de juiste onderwerpen.

Persoonlijk reageren op vragen van kopers

Wanneer kopers in de aanbieding op de link Een vraag stellen klikken en geen automatisch antwoord op hun vraag vinden, kunnen ze een e-mail verzenden naar uw eBay-account. U ontvangt het bericht in Berichten in Mijn eBay en uw persoonlijke e-mailaccount. Wanneer u reageert, kunt u ervoor kiezen om vragen en antwoorden in uw aanbieding te publiceren zodat alle kopers deze kunnen bekijken. Nadat u een antwoord hebt gepubliceerd, kunt u dit niet meer wijzigen of verwijderen.

Contact opnemen met Klantenservice

Als u meer hulp nodig hebt of nog vragen heeft, kunt u contact met ons opnemen. 

Contacteer ons

Hebt u nog vragen? Wij helpen u graag verder.

 Contacteer ons