Hulp
Hulp
Zoeken in Hulppagina's (Zoekt niet naar objecten of producten) Zoekentips
Zoeken in hulp

Beleid omtrent het ongeldig intrekken van biedingen


Elk bod is bindend. Als u de winnende bieder bent, bent u verplicht om de transactie te voltooien. Biedingen intrekken is niet toegestaan (met uitzondering van bijzondere omstandigheden). Bovendien is het niet toegestaan om de optie Biedingen intrekken te misbruiken om het biedproces te manipuleren. Bijvoorbeeld om het maximumbod van de huidige hoogste bieder of de minimumverkoopprijs te achterhalen.

Als u dit beleid overtreedt, kan eBay onder andere de volgende maatregelen treffen:

  • Beëindiging van de aanbieding

  • Beperking van uw accountprivileges

  • Schorsing van uw account

  • Het niet terugbetalen van de standaardkosten op geannuleerde aanbiedingen

  • Verlies van PowerSeller-status

Steven biedt op een nieuwe auto die wordt aangeboden met een minimumverkoopprijs. Nadat hij zijn bod heeft uitgebracht, merkt hij dat zijn bod onder de minimumverkoopprijs ligt. Hij besluit om meer te bieden dan hij in werkelijkheid wil betalen, om de minimumverkoopprijs te achterhalen. Vervolgens trekt hij zijn bod in.

Maria biedt op een zeldzaam verzamelobject. Na elk bod dat zij uitbrengt, merkt zij dat een andere bieder haar keer op keer overbiedt met een hoger automatisch bod. Ontmoedigd door het biedproces, biedt ze opzettelijk meer dan zij ooit zou willen betalen. Zij wil zo het maximumbod achterhalen van de hogere bieder die gebruik maakt van de functie Autobod. Vervolgens trekt zij haar bod weer in.

Sarah is op zoek naar een mp3-speler. Zij brengt een bod uit op meerdere identieke mp3-spelers. Wanneer de laatste 12 uur ingaan, trekt zij alle biedingen weer in met uitzondering van het bod dat volgens haar de grootste kans maakt.

Bijzondere omstandigheden waarin het is toegestaan om biedingen in te trekken:
Jan brengt een bod uit op een laptop, maar heeft een nul te veel getypt in het geboden bedrag.

Om een handelsovertreding te melden:

  1. Bezorg ons de nodige gegevens, zoals relevante e-mailberichten. Meld elk geval slechts één keer. Meerdere e-mailberichten over hetzelfde geval vertragen het onderzoek.

Opmerkingen:

  • eBay houdt rekening met de omstandigheden van een vermeende beleidsovertreding en met de handelsgeschiedenis van de gebruiker voordat actie wordt ondernomen.

  • Disciplinaire maatregelen kunnen bestaan uit een formele waarschuwing, een tijdelijke schorsing of een schorsing voor onbepaalde tijd.

  • Als een klacht niet met zekerheid kan worden bewezen, is het mogelijk dat wij geen actie ondernemen.

  • Om privacyredenen kan eBay geen verdere informatie verstrekken over de resultaten van een onderzoek.

Biedingen te vaak of ongepast intrekken schaadt de handelsplaats. Het is in eerste instantie oneerlijk tegenover kopers die wel correct biedingen plaatsen en bovendien wordt schade toegebracht aan verkopers doordat oprechte bieders worden afgeschrikt. Elk bod is een bindende overeenkomst tussen koper en verkoper en dus ondermijnt het intrekken van biedingen het vertrouwen in de handelsplaats. Neem uw verantwoordelijkheid.

Contacteer ons

Hebt u nog vragen? Wij helpen u graag verder.

 Contacteer ons

Verwante Hulponderwerpen