Hulp
Hulp
Zoeken in Hulppagina's (Zoekt niet naar objecten of producten) Zoekentips
Zoeken in hulp

Zich als iemand anders voordoen

eBay staat niet toe dat leden zich voordoen als medewerkers of andere leden van eBay. Sommige leden hebben gemeld dat iemand hun persoonlijke informatie probeerde te krijgen met e-mails die van eBay afkomstig leken. Deze e-mails bevatten vaak een link naar een website waar je je moet aanmelden en informatie moet opgeven. Dit noemen wij spoofberichten of -websites.

Als je een e-mail hebt ontvangen waarin je wordt gevraagd om wachtwoorden, creditcardnummers of andere persoonlijke gegevens op te geven en die volgens jou niet door eBay is verzonden, ga dan naar de Hulp-pagina E-mail en websites die doen alsof ze van eBay zijn voor meer informatie en instructies voor het melden van dergelijke e-mail. eBay vraagt in een e-mail nooit naar persoonlijke gegevens. Soms vragen we je dergelijke gegevens, maar dan word je altijd teruggeleid naar de eBay-site. In vrijwel alle gevallen kun je de gevraagde gegevens opgeven op de pagina Mijn eBay.

Mocht je al gegevens hebben doorgegeven naar aanleiding van een ontvangen e-mail, ga dan naar de Hulp-pagina Diefstal van account als je wilt weten hoe je extra maatregelen kunt treffen en hoe je contact kunt opnemen met eBay voor hulp.

Als je geen e-mail hebt ontvangen waarin je naar persoonlijke gegevens wordt gevraagd, maar vermoedt dat een ander lid probeert zichzelf ten onrechte voor te doen als medewerker van eBay, meld dan het lid door zijn gebruikersnaam en e-mailadres door te geven. Als je een gebruiker wilt melden die zich ten onrechte voordoet als een ander lid, neem dan contact op met eBay met de gebruikersnaam of het e-mailadres van het lid.

Gebruikers met ongeldige e-mailadressen of telefoonnummers kun je melden via de Hulp-pagina Onjuiste of ontbrekende contactgegevens en Ongeldige of inactieve e-mailadressen.

Nadat we je melding hebben ontvangen, onderzoeken we de vermoedelijke overtreding. Disciplinaire maatregelen kunnen bestaan uit een formele waarschuwing of schorsing van een gebruikersaccount voor bepaalde of onbepaalde tijd. Als een klacht niet onomstotelijk kan worden bewezen, onderneemt eBay mogelijk geen actie. Met het oog op privacy doet eBay geen mededelingen over het resultaat van het onderzoek.

Contacteer ons

Hebt u nog vragen? Wij helpen u graag verder.

 Contacteer ons