Hulp
Hulp
Zoeken in Hulppagina's (Zoekt niet naar objecten of producten) Zoekentips
Zoeken in hulp

Beleid voor het aanmoedigen van de schending van rechten

Overzicht van het beleid

Om ervoor te zorgen dat kopen en verkopen op eBay veilig blijft, mogen verkopers eBay niet gebruiken om anderen in staat te stellen, aan te moedigen of op te dragen om auteursrechten, handelsmerken of andere rechten te schenden.

In de richtlijnen hierna geven we een aantal voorbeelden van objecten die niet mogen worden aangeboden op eBay en van activiteiten die verkopers moeten vermijden.

Zorg ervoor dat uw aanbieding aan deze richtlijnen voldoet. Als dat niet gebeurt, kan uw aanbieding worden verwijderd en is er ook kans op andere maatregelen, zoals beperkingen van uw koop- en verkoopprivileges of schorsing van uw account.

Wat zijn de richtlijnen?

Dit zijn maar enkele voorbeelden van objecten en activiteiten die niet zijn toegestaan op eBay:

Niet toegestaan

 • Activiteiten zoals:

  • Originele software te koop aanbieden en de bieder of koper aansporen om een kopie te maken en het origineel opnieuw te verkopen

  • De doos van een origineel product te koop aanbieden (zoals de doos van een Rolex horloge) en aan potentiële kopers suggereren dat ze die gebruiken om een namaakobject te verkopen (zie ook ons beleid voor replica's, namaakobjecten en niet-toegestane kopieën).

 • E-boeken waarin wordt uitgelegd hoe kopieerbeveiliging verwijderd kan worden om inhoud naar cd's, dvd's of andere gegevensdragers te kopiëren (zie ook ons beleid voor opneembare media en ons beleid voor het mogelijk maken van vermenigvuldiging van materiaal met kopieerbeveiliging)

 • Instructies voor het installeren van een modchip (soms modificatiechip genoemd) in een spelcomputer

 • Links naar websites waar kopers het volgende kunnen downloaden:

 • Alle software of apparaten (software die apart is verkocht of al geïnstalleerd is op een apparaat), waarvan het doel is om het auteursrecht te omzeilen:

  • Bepaalde wijziging chips (modchips), game verbeteringen (game enhancers), opstartschijven of video game converters

  • Instructies over hoe u een wijziging chip (modchip) of een soortgelijk apparaat installeert in een video game console

Er zijn verschillende wetten voor het beschermen van auteursrechten, intellectuele eigendom, octrooien en handelsmerken. Bezoek de volgende websites voor meer informatie over deze wetgeving:

Dit beleid zorgt voor een veiliger handelsplaats door te verbieden dat verkopers via eBay anderen aanmoedigen om de intellectuele eigendomsrechten van derden te schenden. eBay-beleid schrijft voor dat verkopers en kopers alle wetten en voorschriften naleven.

Contact opnemen met Klantenservice

Meld een overtreding van aanbiedingsregels of problemen met een ander eBay-lid.

Contacteer ons

Hebt u nog vragen? Wij helpen u graag verder.

 Contacteer ons