Hulp
Hulp
Zoeken in Hulppagina's (Zoekt niet naar objecten of producten) Zoekentips
Zoeken in hulp

Beleid voor illegale opnamen

Overzicht van het beleid

Illegale opnamen zijn niet-toegestane opnamen van concerten of liveoptredens. Illegale opnamen mogen niet worden aangeboden op eBay.

Bands, artiesten, schrijvers en uitgevers bezitten doorgaans de auteursrechten op liveoptredens, dus ze hebben het recht om te bepalen wanneer en op welke manier optredens mogen worden gereproduceerd. Tenzij de eigenaar van de auteursrechten, diens tussenpersoon, of de wet toestemming heeft gegeven voor de reproductie van een concert of optreden, wordt dit beschouwd als een niet-toegestane of illegale kopie. Niet-toegestane kopieën verkopen is in strijd met de wet en niet toegestaan op eBay.

Zorg ervoor dat uw aanbieding aan deze richtlijnen voldoet. Als dat niet het geval is, kunnen we uw aanbieding verwijderen en mogelijk ook andere maatregelen treffen, zoals uw koop- en verkoopprivileges beperken of uw account schorsen.

Wat zijn de richtlijnen?

Niet toegestaan

Illegale opnamen zijn niet toegestaan op eBay. Enkele voorbeelden:

  • Een publieksopname van het concert van Bob Dylan in 1979 in Philadelphia gekocht van een straatverkoper die geen toestemming had van Bob Dylan, diens tussenpersoon, of de wet om deze opname te maken.

  • Illegale opnamen gemaakt op wereldtournee met The Grateful Dead.

eBay spoort zijn verkopers en kopers aan om alle wetten en voorschriften na te leven.  Het is verboden om illegale opnamen te verkopen. Daarom zijn deze objecten niet toegestaan op eBay. Dit beleid behoedt kopers ook voor de aankoop van illegale objecten en het beschermt de intellectuele eigendomsrechten van eigenaars.

Contact opnemen met Klantenservice

Contacteer ons

Hebt u nog vragen? Wij helpen u graag verder.

 Contacteer ons