Hulp
Hulp
Zoeken in Hulppagina's (Zoekt niet naar objecten of producten) Zoekentips
Zoeken in hulp

Trackingnummers opgeven

Door trackinggegevens toe te voegen, wordt het zowel voor verkopers als voor kopers eenvoudig om de status van pakketten te controleren. Bovendien zal het aantal vragen van kopers zo ook afnemen.

Wanneer u een object aanbiedt met verwerking op dezelfde dag of binnen 1 dag, een trackingnummer uploadt binnen 1 werkdag na ontvangst van betaling en er geen communicatie plaatsvond tussen u en de koper van 14 dagen voor de transactie tot op het moment waarop feedback werd gegeven, krijgt u automatisch 5 sterren voor communicatie. Meer weten?

Hoe kan ik een trackingnummer opgeven als verkoper?

Indien u werkt met een expediteur die een tracking- of verzendbevestigingsnummer aanbiedt, kunt u het ook zelf naar Mijn eBay uploaden.

Om een tracking- of verzendbevestigingsnummer naar Mijn eBay te uploaden:
  1. Ga in Mijn eBay naar het gedeelte Verkocht.

  2. Vink het selectievakje aan naast het object of de objecten waarvoor u een trackingnummer wenst toe te voegen.

  3. Klik op Trackingnummer toevoegen.

  4. Op de pagina Trackingnummer toevoegen/bewerken/verwijderen, voert u het trackingnummer in.

  5. Als wij kunnen vaststellen met welke verzenddienst u werkt, bijvoorbeeld De Post of UPS, zullen wij die informatie automatisch invoeren in het vak Verzenddienst. Kies de juiste dienst uit onze suggesties zodat de koper de link naar de website ervan te zien krijgt. Overschrijf onze suggesties met de naam van de dienst die u hebt gekozen als die niet voorkomt in onze lijst met suggesties.

  6. Klik op Verzenden.

Wanneer u het trackingnummer hebt geüpload, ziet u het onder de objecttitel in het gedeelte Verkocht van Mijn eBay en op de pagina Bestellingsgegevens bekijken.

Wij sturen uw koper een e-mail met het trackingnummer. Uw koper kan deze informatie ook terugvinden in het gedeelte Gewonnen in Mijn eBay, op de pagina Bestellingsgegevens bekijken en op de pagina Feedback.

Opmerking: De verzenddiensten of expediteurs gebruiken vaak andere termen voor "trackingnummer". Gelijk welk identificatienummer dat kan worden gebruikt door u en de koper om het object en de verzending op te volgen, is goed.

Waar kan ik het trackingnummer terugvinden als koper?

Als uw verkoper een trackingnummer heeft geüpload naar Mijn eBay, vindt u het terug in het gedeelte Gewonnen van Mijn eBay, op de pagina Bestellingsgegevens of op de pagina Feedback.

Een hyperlink leidt u naar de website van de verzenddienst of expediteur. Daar vindt u de trackinggegevens voor uw pakket.

Als u geen trackingnummer kan vinden in Mijn eBay, neem dan contact op met de verkoper. Als u voor een leveringsdienst met tracking hebt gekozen, moet de verkoper u een nummer kunnen geven via e-mail.

Contact opnemen met Klantenservice

Als u meer hulp nodig hebt of nog vragen heeft, kunt u contact met ons opnemen. 

Contacteer ons

Hebt u nog vragen? Wij helpen u graag verder.

 Contacteer ons

Verwante Hulponderwerpen