Hulp
Hulp
Zoeken in Hulppagina's (Zoekt niet naar objecten of producten) Zoekentips
Zoeken in hulp

Tips voor kopers

Koop slim en veilig op eBay aan de hand van deze tips.

Verricht het nodige onderzoek

Informeer u over het object. Lees aandachtig de objectbeschrijving. Begrijpt u alle details van de verzend- en betalingsopties? Probeer niet te gissen naar details die niet zijn opgenomen in de beschrijving.
Controleer de feedbackscore van de verkoper. Klik in de aanbieding op het getal dat tussen haakjes staat, naast de gebruikersnaam van de verkoper. Zo komt u te weten wat andere kopers te vertellen hebben over hun koopervaring met de verkoper.
Vind een antwoord op uw vraag. Als u vragen hebt of ergens aan twijfelt, contacteert u de verkoper door in de aanbieding op de link Een vraag stellen te klikken. Veelvoorkomende vragen zijn bijvoorbeeld: "Aanvaardt u de teruggave van het object?" en "Hoe verzendt u het object?" Als u al op een object hebt geboden en problemen ondervindt om via e-mail met de verkoper te communiceren, kunt u zijn contactgegevens opvragen.
Ga de waarde van het object na. Bekijk vergelijkbare afgelopen aanbiedingen door te zoeken in de afgelopen aanbiedingen. U kunt ook onlinewinkels bezoeken die vergelijkbare objecten verkopen of uw vrienden vragen om de waarde van het object te helpen schatten.
Controleer of het object legaal is en is toegestaan op de site. Als u eraan twijfelt of het object waarin u bent geïnteresseerd, wel is toegestaan, raadpleegt u het beleid van eBay met betrekking tot verboden en beperkte objecten.

Overweeg de opties die u als koper hebt

Bepaal het maximumbedrag dat u voor het object wilt betalen. Vraag u af hoe graag u het object wilt, hoe moeilijk het zou zijn om een vergelijkbaar object te vinden en hoe snel u het nodig hebt. Bepaal daarna de hoogste prijs die u bereid bent te betalen.
Het is belangrijk dat u weet wat een maximumbod inhoudt. U hoeft uw maximumbod maar één keer in het automatische biedsysteem van eBay in te voeren. Daarna wordt uw bod telkens automatisch verhoogd voor zover dit nodig is om te garanderen dat u de hoogste bieder blijft.
Bied enkel indien u het object ook daadwerkelijk wil kopen. Bied niet tegelijk op vergelijkbare objecten van meerdere verkopers als u er slechts één wilt. U kunt immers in meer dan één veiling de winnende bieder zijn.
Overweeg een aankoop met Nu kopen. Heeft de aanbieding waarin u bent geïnteresseerd, de optie Nu kopen? In dat geval kunt u overwegen of u de Nu kopen-prijs wilt betalen. Zo bent u zeker dat u het object krijgt zonder dat u hoeft te wachten tot het einde van de veiling.
Overweeg Beste voorstel. Als de verkoper de functie Beste voorstel aanbiedt, bedenk dan een prijs die volgens u zowel voor u als voor de verkoper de beste prijs is en doe dan een voorstel voor dat bedrag. In sommige rubrieken kunnen de verkoper en u tegenvoorstellen doen tot u een prijs hebt waar u het beiden mee eens bent.

Kijk vooruit

Zorg ervoor dat uw contactgegevens en e-mailadres up-to-date zijn. Controleer of uw persoonlijke gegevens correct zijn. Controleer ook of de software die u hebt geïnstalleerd om spam te blokkeren, de communicatie tussen de verkoper en u niet hindert.
Zorg ervoor dat u toegang tot een andere computer hebt. Als u problemen met uw computer of verbinding ondervindt of uw computer moet verlaten, kunt u vanaf elke computer met internet toegang tot uw eBay-account krijgen. Zo kunt u uw biedingen op Mijn eBay bijvoorbeeld blijven volgen op een computer bij een vriend thuis of in de plaatselijke openbare bibliotheek.

Veel plezier met handelen op eBay!

Contact opnemen met Klantenservice

Als u meer hulp nodig hebt of nog vragen heeft, kunt u contact met ons opnemen. 

Contacteer ons

Hebt u nog vragen? Wij helpen u graag verder.

 Contacteer ons