Hulp
Hulp
Zoeken in Hulppagina's (Zoekt niet naar objecten of producten) Zoekentips
Zoeken in hulp

Transactieproblemen vermijden - Tips voor kopers

 

Als koper bij eBay kunt u voorzorgsmaatregelen nemen zodat u een geslaagde handelservaring beleeft.

Voordat u koopt of biedt

Ga eerst na of u een aanbieding en de verkoper vertrouwt voordat u een bod uitbrengt of het object koopt. Als u een bod uitbrengt of Nu kopen gebruikt, is dit een verplichting tot aankoop van het object

Beoordeel de aanbieding

Bekijk de verzendvoorwaarden, het terugbetalings- en teruggavebeleid en overige voorwaarden.
Controleer of u op het object mag bieden of het mag kopen. Mocht u niet voldoen aan de vereisten van de verkoper, dan kunt u contact met deze opnemen om te vragen of hij/zij een eventueel bod of aankoop met Nu kopen van u accepteert.
Controleer of de verkoper de betalingsmethode aanbiedt waarnaar uw voorkeur uitgaat en dat die methode kopersbescherming biedt.

Zorg dat u alles weet over het object

Bevestig de echtheid van het object.
Gebruik de link Een vraag stellen in de aanbieding als u vragen hebt.  
Gebruik uw gezond verstand. Als iets te mooi klinkt om waar te zijn, is dit vaak ook het geval.

Zorg dat u zo veel mogelijk weet over de verkoper

Bekijk het feedbackprofiel van de verkoper.
Bekijk de huidige objecten van de verkoper. Zo komt u te weten waarin de verkoper zich specialiseert. Als een verkoper bijvoorbeeld alleen recepten heeft verkocht en vervolgens een plasmatelevisie aanbiedt, moet u bepalen of u de transactie vertrouwt voordat u een bod uitbrengt.
Als u de verkoper niet kunt contacteren, moet u niet op het object bieden.

Zorg ervoor dat de verkoper contact met u kan opnemen

Werk uw contactgegevens bij, waaronder uw e-mailadres, als dat is gewijzigd.
Gebruik geen software waarmee spam wordt tegengehouden, omdat de verkoper u daardoor wellicht niet kan contacteren.
Als u problemen hebt met uw computer of met de verbinding, kunt u uw eBay-account gebruiken met alle computers die internet-toegang hebben. U kunt dus naar de bibliotheek gaan, naar een internet-café of een vriend of vriendin.

Tip: reageer niet als de verkoper u aanbiedt een object direct te verkopen zonder dat u op het object hoeft te bieden en zonder dat u het hoeft te winnen op eBay. Meld dergelijke aanbiedingen aan eBay.

Voordat u betaalt

Ga na wat u kunt doen om uzelf te beschermen voordat u de betaling naar de verkoper verzendt.

Neem contact op met de verkoper om de betaling te regelen. Als u de verkoper niet per e-mail kunt contacteren nadat u het object hebt gewonnen, kunt u de contactgegevens van de verkoper aanvragen (inclusief telefoonnummer).
Wees op uw hoede bij internationale transacties en bij dure en populaire objecten.
Voor dure objecten kunt u betalen met een door eBay goedgekeurde borgservice zoals Escrow.com. Let goed op nepservices voor borg. Meer weten over borg.
Betaal niet contant of via directe overschrijvingsservices als Western Union of Moneygram.
Bewaar aankoopbewijzen en houd al u aankopen zorgvuldig bij.

Transactieproblemen oplossen

Mocht zich een transactieprobleem voordoen, zorg er dan voor dat u communiceert met uw verkoper. eBay kan u ook helpen in het gedeelte Transactieproblemen oplossen. We bieden eveneens Kopersbescherming.

Over de verplichting tot aankoop van de koper

Als u de winnende bieder bent of de Nu kopen-functie gebruikt, bent u verplicht het object te kopen en ervoor te betalen. Alle biedingen blijven actief totdat de aanbieding is afgelopen.

Indien verkopers geen betaling voor een object ontvangen, kunnen zij een geschil over een onbetaald object openen. Een geschil kan worden opgelost als de koper voor het object betaalt of beide handelspartners overeenkomen om de transactie te annuleren. Als het geschil niet wordt opgelost, kan de koper een aantekening wegens onbetaald object krijgen. Als een koper meerdere aantekeningen wegens onbetaalde objecten heeft, kan eBay actie ondernemen zoals beperking of schorsing van de account. Als u vindt dat u ten onrechte een aantekening wegens een onbetaald object hebt gekregen en deze van uw account wilt laten verwijderen, kunt u contact opnemen met de verkoper of bezwaar maken tegen de aantekening.

Contacteer ons

Hebt u nog vragen? Wij helpen u graag verder.

 Contacteer ons