Hulp
Hulp
Zoeken in Hulppagina's (Zoekt niet naar objecten of producten) Zoekentips
Zoeken in hulp

Ongepast koop- en verkoopgedrag melden

 

We onderzoeken gevallen van ongepast koop- of verkoopgedrag en proberen de problemen op te lossen. Als u iets ziet dat in strijd is met ons beleid, horen we dat graag van u.

Welke objecten kan ik melden?

We begrijpen dat het niet gemakkelijk is om te weten wanneer u een mogelijke overtreding moet melden. Als u een verdachte aanbieding ziet of als het gedrag van een lid lijkt in te druisen tegen ons beleid, lees dan eerst onze regels en beleidslijnen en controleer of de overtreding aan een onderzoek moet worden onderworpen.

U kunt ook het volgende bekijken:

Als u een aanbieding ziet die volgens u in strijd is met het beleid, ga dan naar die aanbieding. Klik vervolgens op Object melden rechts van de pagina. We zullen uw melding bekijken en de nodige maatregelen treffen.

Voor andere soorten overtredingen volgt u de richtlijnen op de relevante beleidspagina.

Gebruik het gedeelte Vond u deze pagina nuttig? op deze pagina niet om overtredingen te melden. Gebruik dat gedeelte alleen om ons te laten weten hoe we de pagina kunnen verbeteren.

Welke gevallen onderzoeken we?

Feedbackovertredingen
  • Feedbackchantage: leden mogen geen goederen, diensten of positieve feedback eisen door misbruik te maken van het feedbacksysteem.

  • Feedbackmanipulatie: leden mogen hun feedbackscore of die van anderen niet kunstmatig verhogen.

  • Wanneer we feedback verwijderen: Feedback mag geen ongepast, beledigend of ander taalgebruik bevatten dat in strijd is met ons beleid. We kunnen ook feedback verwijderen in andere situaties.

Koopovertredingen
Verkoopovertredingen
Overtredingen met betrekking tot contactgegevens en identiteit
Andere overtredingen

Welke gevallen onderzoeken we niet?

We onderzoeken geen eenvoudige misverstanden, leden die niet met elkaar willen communiceren en persoonlijke geschillen tussen leden. Enkele voorbeelden:

  • Iemand heeft me op het laatste moment overboden. Een winnend bod plaatsen in de laatste seconden van een aanbieding in veilingvorm, wordt 'sniping' genoemd in de eBay-community. Bieden in de laatste seconden maakt deel uit van de eBay-ervaring en elk bod dat wordt geplaatst voordat een aanbieding afloopt, is geldig, ook als dat één seconde voor het aflopen van de aanbieding gebeurt. Lees hoe u kunt vermijden dat u wordt overboden.

  • De verkoper weigert te antwoorden op mijn e-mails, wil mijn geldige betaling niet aanvaarden of heeft het object al verkocht. Als u uw bestelling niet ontvangt, ga dan naar uw Aankoopgeschiedenis in Mijn eBay om het probleem te melden. Geef ook duidelijke feedback over de desbetreffende verkoper om andere gebruikers te waarschuwen.

  • De koper dringt erop aan dat ik onder rembours verzend, een gepostdateerde cheque van derden aanvaard of elk object afzonderlijk verpak. Zorg ervoor dat u duidelijk uw verzend- en betalingsvoorwaarden vermeldt in uw aanbiedingen. We raden u aan te communiceren met uw koper om tot een oplossing te komen waar u zich beiden in kunt vinden.

  • De koper heeft negatieve feedback over mij gegeven, zelfs nadat ik positieve feedback over de koper heb gegeven. Volgens onze gebruikersovereenkomst verwijderen we deze commentaar niet. eBay verwijdert feedback alleen in bepaalde situaties.

Resultaten van een onderzoek

Omdat we de privacy van onze leden respecteren, kunnen we de resultaten van een onderzoek niet in detail met u bespreken. We kunnen echter wel contact met u opnemen om u te laten weten dat een onderzoek is afgerond.

Voor we actie ondernemen tegen een lid, kijken we naar de omstandigheden van de overtreding en de koop- en verkoopgeschiedenis van het lid. We kunnen onder meer aanbiedingen verwijderen of andere maatregelen treffen, zoals koop- en verkoopprivileges beperken en accounts schorsen. Om al onze leden eerlijk te behandelen, ondernemen we geen actie als een klacht niet kan worden bewezen.

Contacteer ons

Hebt u nog vragen? Wij helpen u graag verder.

 Contacteer ons