Hulp
Hulp
Zoeken in Hulppagina's (Zoekt niet naar objecten of producten) Zoekentips
Zoeken in hulp

Wat u moet doen als u een object dat u hebt gekocht niet ontvangt

 

Als een object niet is geleverd of als het sterk afwijkt van de beschrijving van de verkoper, zijn er enkele acties die u kunt ondernemen om het probleem op te lossen.

Controleer de leveringsgegevens van uw object

Als uw object nog niet is aangekomen, controleert u eerst de leveringsgegevens. U vindt de leveringsgegevens van uw object in uw aankoopgeschiedenis. In de leveringsgegevens kunt u het volgende doen:

  • De geschatte leveringsdatum bekijken – De geschatte leveringsdatum van uw object geeft aan wanneer u het object mag verwachten. Als de datum nog niet is verstreken, is uw object waarschijnlijk nog onderweg.

  • Ervoor zorgen dat uw leveringsadres correct is – Als het leveringsadres dat u hebt opgegeven tijdens de afhandeling onjuist is, selecteer dan  op de pagina Bestelgegevens van de bestelling en kijk of de bestelling wordt geannuleerd. De verkoper kan het object opnieuw aanbieden zodat u het met het juiste adres opnieuw kunt kopen. Als de verkoper het object al heeft verzonden, kan hij/zij het adres niet wijzigen. We raden u aan om, indien mogelijk, uw pakket bij het oorspronkelijke adres op te halen.

Als de laatste geschatte leveringsdatum is verstreken en de adresgegevens op de bestelling correct zijn en u uw object nog steeds niet hebt ontvangen, zijn er enkele dingen die u kunt doen om het probleem op te lossen.

Als het object niet in aanmerking komt voor de Geld-terug-garantie van eBay

Als het gekochte object niet wordt gedekt door de Geld-terug-garantie van eBay, laat de verkoper dan weten dat u het object niet hebt ontvangen door een aanvraag te openen op de pagina Transactieproblemen oplossen. De meeste verkopers willen een oplossing vinden, dus u kunt een terugbetaling vragen of wachten tot het object wordt geleverd.

Als er geen badge van de Geld-terug-garantie van eBay wordt weergegeven in de objectbeschrijving of bestelgegevens, dan komt het object niet in aanmerking voor de Geld-terug-garantie van eBay.

Als u niet tot een oplossing kunt komen met de verkoper en u met PayPal hebt betaald voor het object, komt uw object mogelijk in aanmerking voor de kopersbescherming van PayPal. Meer weten over de kopersbescherming van PayPal?

Als het object in aanmerking komt voor de Geld-terug-garantie van eBay

Als het gekochte object in aanmerking komt voor de Geld-terug-garantie van eBay en niet uiterlijk op de laatste geschatte leveringsdatum is aangekomen, zorgen we ervoor dat u het object ontvangt of uw geld terugkrijgt.

Een niet-ontvangen object melden

  1. Als het object niet uiterlijk op de laatste geschatte leveringsdatum is aangekomen, laat dit de verkoper dan weten door een aanvraag te openen op de pagina Transactieproblemen oplossen. Na de laatste geschatte leveringsdatum hebt u 30 dagen de tijd om de verkoper te laten weten dat u het object niet hebt ontvangen.

  2. De verkoper heeft dan 3 werkdagen de tijd om u de bijgewerkte leveringsgegevens te verstrekken of u een terugbetaling aan te bieden. Als de verkoper het probleem na 3 werkdagen niet heeft opgelost, kunt u eBay vragen om in te grijpen. Vanaf het moment dat u de verkoper laat weten dat u het object niet hebt ontvangen, hebt u 21 werkdagen de tijd om eBay te vragen om in te grijpen.

Als uit de trackinggegevens blijkt dat het object dat u hebt besteld nadat u een aanvraag hebt geopend over een niet-ontvangen object is geleverd, zullen zowel u als de verkoper een e-mailbericht ontvangen. Uw aanvraag wordt dan automatisch binnen 24 uur gesloten. U kunt eBay nog steeds vragen om in te grijpen voordat de aanvraag automatisch wordt gesloten.

Als de verkoper u een terugbetaling aanbiedt

Als de verkoper u een terugbetaling aanbiedt, heeft hij/zij 2 werkdagen de tijd om de terugbetaling te verwerken. U ontvangt een e-mail zodra dit is geregeld.

Het duurt meestal 3 tot 5 werkdagen voordat de terugbetaling via PayPal wordt verwerkt. Als u een creditcard of andere betalingsmethode gebruikt, kan de verwerking tot 30 dagen duren, afhankelijk van de financiële onderneming.

Een aanvraag voor een niet-ontvangen object sluiten

Als uw object aankomt na het openen van een geschil, kunt u dit sluiten:

  1. Ga naar uw Aankoopgeschiedenis in Mijn eBay en zoek de bestelling.

  2. Selecteer Aanvraag niet-ontvangen object.

  3. Selecteer Aanvraag sluiten en kies uw redencode om te verzenden.

Het is belangrijk dat u zeker bent dat u dit geschil wilt sluiten, aangezien u geen geschil kunt heropenen nadat u het hebt gesloten.

Meer weten over de voorwaarden voor de Geld-terug-garantie van eBay?

Contact opnemen met Klantenservice

Contacteer ons

Hebt u nog vragen? Wij helpen u graag verder.

 Contacteer ons