Hulp
Hulp
Zoeken in Hulppagina's (Zoekt niet naar objecten of producten) Zoekentips
Zoeken in hulp

Communiceren met uw handelspartner


De sleutel tot verkoopsucces is doeltreffende interactie tussen kopers en verkopers. Er kunnen zich echter altijd misverstanden voordoen. Goede communicatie kan ze de wereld uit helpen.

Hieronder vindt u enkele tips die u kunnen helpen eventuele problemen met uw koper of verkoper op te lossen.

Richt u op het probleem, niet op de persoon.
Ga er eerst en vooral van uit dat uw handelspartner de beste bedoelingen heeft. Gewoonlijk zijn problemen het gevolg van gebrekkige communicatie. Iedereen kan bovendien te maken hebben met een noodgeval of een betalingsprobleem waar hij/zij niets aan kan doen.
Maak uw handelspartner van in het begin duidelijk dat u uitgaat van een goede afloop en niet veronderstelt dat hij/zij met slechte bedoelingen heeft gehandeld. Meestal zal uw handelspartner daarop reageren en kunt u het probleem snel oplossen.
Bespreek de situatie en mogelijke oplossingen, maar ga niet in op het karakter van uw handelspartner. Door uw handelspartner te beledigen maakt u de situatie alleen maar moeilijker om op te lossen.
 
Probeer het grotere geheel te zien.
Ook al houdt u er niet van problemen te moeten oplossen, probeer afstand te houden. Laat u niet meeslepen door voorbijgaande emoties, maar houd voor ogen dat dit slechts een van uw vele transacties is. Probeer het ook van de kant van uw handelspartner te bekijken. Uiteindelijk wilt u dit toch snel oplossen, de best mogelijke resultaten behalen en negatieve feedback vermijden.
 
 
Zoek naar creatieve oplossingen.
Wees flexibel en probeer oplossingen te vinden waarbij zowel u als uw handelspartner er goed vanaf komen. Als een koper het bijvoorbeeld moeilijk heeft om te betalen, kan de verkoper misschien overwegen de transactie te annuleren en het object opnieuw aan te bieden in plaats van een melding van een onbetaald object te doen (waarbij de koper een aantekening wegens onbetaald object op zijn/haar eBay-account kan krijgen).
Gebruik feedback niet als dreigmiddel
De reputatie van ieder eBay-lid is afhankelijk van de feedback van hun handelspartners. Door iemand te bedreigen met negatieve feedback, zal hij/zij vaak minder geneigd zijn om nog mee te werken. Het druist ook in tegen ons Feedbackbeleid en kan u nog meer problemen opleveren.
Laat enkel negatieve feedback achter eens het probleem is opgelost, als u niet tevreden bent met de uitkomst en vindt dat het andere lid niet eerlijk te werk is gegaan.
 
Denk eraan dat een tevreden klanten goud waard is.
Uit onderzoek is namelijk gebleken dat kopers tien keer vaker over negatieve koopervaringen praten dan over positieve ervaringen.
Als verkoper kunt u problemen voorkomen door duidelijke aanbiedingen te plaatsen, snel te antwoorden op vragen van kopers met behulp van Veelgestelde vragen en via e-mail en door snel te verzenden nadat u de betaling ontvangen hebt. Dit kan u positieve feedback opleveren en kopers ertoe aanzetten om meer bij u te kopen.
Als er een transactieprobleem is, reageer dan snel en eerlijk. Kopers zijn geneigd nog trouwer te zijn aan verkopers met wie ze een probleem hebben kunnen oplossen dan wanneer er zich geen probleem voordeed.

Contact opnemen met Klantenservice

Als u meer hulp nodig hebt of nog vragen heeft, kunt u contact met ons opnemen. 

Contacteer ons

Hebt u nog vragen? Wij helpen u graag verder.

 Contacteer ons