Hulp
Hulp
Zoeken in Hulppagina's (Zoekt niet naar objecten of producten) Zoekentips
Zoeken in hulp

Nep-eBay-sites (spoof) herkennen

Een van de grootste gevaren voor de beveiliging van uw eBay-account wordt gevormd door frauduleuze e-mails en websites, ook wel spoofberichten en nepsites genoemd. Beiden worden gebruikt om persoonlijke gegevens en bankgegevens in handen te krijgen. Om haar leden tegen deze bedreiging te beschermen, heeft eBay een uitgebreide strategie ontwikkeld. Deze inspanningen houden de ontwikkeling in van technologische oplossingen, zoals waakzaamheid van de community en opleidingen voor de leden over spoofberichten en nepsites. Het is belangrijk dat deze twee gevaren worden herkend.

Wees op uw hoede als u e-mailberichten ontvangt die links bevatten en vertrouwelijke informatie vragen.

 • Een spoofbericht dat zich voordoet alsof het van eBay komt, bevat doorgaans een link die u naar een nepsite brengt waar u wordt gevraagd in te loggen en uw persoonlijke gegevens en bankgegevens te verzenden.

 • eBay vraagt u nooit gegevens in te voeren op een pagina die niet toegankelijk is vanaf de eBay-site. Klik nooit op links als u dit kunt vermijden. In plaats daarvan kunt u beter het adres kopiëren en dit plakken in de adresbalk van uw webbrowser. eBay stuurt weliswaar e-mailberichten met links, maar deze worden alleen gemakshalve in berichten opgenomen. Er wordt van u geen vertrouwelijke informatie gevraagd als er een rechtstreekse link naar een eBay-pagina wordt opgegeven.

 • eBay stuurt geen e-mailberichten met bijlagen en vraagt geen wachtwoord of andere vertrouwelijke informatie via e-mail. Meer weten? Zie Valse e-mails (spoof) melden.

Let goed op namaaksites die zich voordoen als eBay
 

 • Als u op een link in een e-mail klikt, controleer dan of het webadres in de browser hetzelfde is als dat in de e-mail.

 • Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord nooit in op een pagina waar "ebay.com" of "ebay.be" niet direct voor de eerste slash (/) staat. Het is geen echte eBay-pagina als in het adres vóór de slash extra tekens voorkomen, zoals een streepje, apenstaartje, enzovoort. Zelfs als het webadres het woord "eBay" bevat, betekent dat nog niet dat het een echte eBay-site betreft.

  Voorbeeld van een vals eBay-adres:
  http://signin.ebay.com@10.19.32.4/ of http://signin-ebay.com/


  Echt eBay-adres: https://signin.ebay.com/

 • Controleer het webadres in de browser voordat u inlogt. Kijk naar de adresbalk van uw browser om er zeker van te zijn of u inlogt op een echte eBay-site. Bij een inlogpagina van eBay moet de URL (link) in de adresbalk van uw browser beginnen met https://signin.ebay.com/ of https://signin.ebay.be/.

  Het bovenstaande voorbeeld is van toepassing op www.ebay.com. Bij internationale eBay-websites gelden licht verschillende inlogadressen. De onderstaande lijst bevat meer webadressen:

Internationale sites

Bij internationale eBay-websites gelden licht verschillende inlogadressen. Deze bevatten de letters voor de site die bij het adres hoort (bijvoorbeeld http://signin.ebay.fr voor Frankrijk, http://signin.ebay.de voor Duitsland, enzovoort), gevolgd door een slash (/). Hieronder vindt u een volledige lijst met inlogpagina's voor internationale eBay-sites:

Site Loginadres

Australië

https://signin.ebay.com.au/...

Oostenrijk, Zwitserland

https://signin.ebay.at/...

België

https://signin.benl.ebay.be/...
https://signin.befr.ebay.be/...

Canada

https://signin.ebay.ca/...
https://signin.cafr.ebay.ca/...

Frankrijk

https://signin.ebay.fr/...

Duitsland

https://signin.ebay.de/...

Ierland, Zweden, Verenigd Koninkrijk

https://signin.ebay.co.uk/...

Hongkong, Taiwan

https://signin.ebay.com.hk/...

Italië

https://signin.ebay.it/...

Nederland

http://signin.ebay.nl/...

Nieuw-Zeeland, Singapore

https://signin.ebay.com.sg/...

Spanje

https://signin.ebay.es/...

Verenigde Staten

https://signin.ebay.com/...

Als u al gegevens hebt verzonden nadat u een e-mail met een verzoek daartoe hebt ontvangen en u vermoedt dat er met uw eBay-account is geknoeid, raadpleeg dan de volgende pagina voor meer informatie over het beveiligen van uw account en lees over de stappen die u kunt ondernemen om uw identiteit te beschermen.

Meer weten over hoe u uw eBay-account kunt beschermen?

Werk mee aan een waakzame community door verdachte e-mailberichten door te sturen naar spoof@benl.ebay.be. Meer weten? Zie Valse e-mails (spoof) melden.

Contact opnemen met Klantenservice

Meld een overtreding van aanbiedingsregels of problemen met een ander eBay-lid.

Contacteer ons

Hebt u nog vragen? Wij helpen u graag verder.

 Contacteer ons